Kuka kukin on

Hevosenomistaja

Oman hevosen kilpailuja on hienoa käydä seuraamassa raveissa. Oma hevonen voi olla omistajan omassa valmennuksessa tai vaihtoehtoisesti hevonen voi olla ammattivalmentajalla treenissä. Jännityksen ja elämysten jakaminen kannattaa – siksi kimppaomistetut ravihevoset ovat yleistyneet.

Siirry omistajasivuille tästä >>

Valmentaja

Valmennustoimintaa harjoittaa Suomessa noin 4 000 henkilöä. Valmentajista noin 160 on ammattilisenssin haltijoita eli päätoimekseen ravivalmennusta harjoittavia, loput ovat harrastajavalmentajia. Voidakseen toimia hevosen valmentajana henkilön on rekisteröidyttävä Suomen Hippoksen valmentajarekisteriin. Henkilön, jolla ei ole koskaan ollut hevosen ohjastamiseen ravikilpailussa oikeuttavaa ajolupaa, on suoritettava vastuuvalmentajakoulutus ennen rekisteröitymistä.

Ohjastaja

Hevosen ohjastaminen kilpailuissa vaatii hyvät pohjatiedot ja paljon kokemusta hevosten käsittelystä. Lisäksi ravikilpaluihin osallistuminen vaatii C-ajolupakurssin suorittamisen ja lisenssin. Nykyään moni nuori ohjastaja raivaa tiensä kaviouralle Hippoksen ja raviratojen nuorisotoiminnan sekä poniravilähtöjen kautta.

Hevosenhoitaja

Hevosenhoitajan työ on erittäin tärkeää, sillä oikealla ja huolellisella hoidolla on merkittävä vaikutus hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sitä kautta myös suoritustasoon. Hevosenhoitajilla voidaan tarkoittaa joko päätoimista ammattilaista esimerkiksi ammattivalmentajan palveluksessa tai omasta hevosestaan huolta pitävää harrastajaa.

Ravien toimihenkilöt

Suomessa ravikilpailutoiminta on tarkkaan valvottua ja organisoitua. Jokaisesta ravitapahtumasta raportoidaan keskusjärjestölle.

Ravitapahtumassa työskentelee monia toimihenkilöitä, joiden panos on välttämätön kilpailujen järjestämiselle ja onnistumiselle.

Paikalla ovat mm. valvoja ja kilpailutuomaristo, maalituomari, päälähettäjä, lähettäjät, kilpailueläinlääkäri, tasoitustenlaatija, kuuluttaja/selostaja, lähdönjärjestäjä, varikkoalueen valvoja, valjakkotarkkailija, kengittäjä sekä ratamestari.

Kilpailutoimihenkilöihin kuuluvat myös raviradan vakituisessa palveluksessa olevat henkilöt, haastattelija, kilpailueläinlääkärin avustajat, sihteerit ja muut kilpailutoiminnan toimihenkilöt.