Ravihevosen omistajaksi?

Hevosen omistaminen

Kimppaomistaminen on helppo ja edullinen tapa omistaa ravihevonen. Porukassa kuluriski pienenee ja elämykset ovat moninkertaiset. Vaihtoehtoja on useita, pienemmistä kymmenen osuuden yhteisomistuksista aina tuhannen osakkaan Raviliigaan. Kuvassa Raviliiga-Travliga HIFK:n varsa poseeraa vierellään HIFK:n pelaajat Lennart Petrell ja Juhani Tyrväinen. Raviliigasta lisää alempana tällä sivulla. Myytäviä hevosia ja kimppaosuuksia voi etsiä esimerkiksi ravinetti.fi-sivustolta sekä Suomen Hippoksen sivuilta (alla). Vermon alueen valmentajien myynnissä olevista hevosista/kimpoista voi tiedustella myös Vermon omistajavastaavalta Virpi Järveläiseltä. Yhteystiedot: virpi.jarvelainen@vermo.fi tai puh. 09-348 83 204.

Suomen Hippos ry

Suomen Hippos ry on suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallinen keskusjärjestö, johon kuuluu 131 jäsenyhteisöä. Hippoksen nettisivuille pääsee tästä. Kannattaa käydä katsomassa myös Hippoksen uutta Myyntivarsat-sivustoa, jonne kasvattajat voivat ilmoittaa myytäviä varsojaan.

Hippos ylläpitää kaikkien suomalaisten hevosten rekisteriä. Kun hevonen vaihtaa omistajaa, tulee sitä tehdä kirjallinen ilmoitus Suomen Hippokseen. Hevosen rekisteröintiin ja omistamiseen liittyvistä asioista lisää tästä linkistä.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry (SHKL)

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka yhteentoista alueelliseen jäsenyhdistykseen kuuluu noin 5000 jäsentä. Keskusliiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten etujen valvonta.

Jäsenilleen liitto tarjoaa paljon alennuksia ja etuisuuksia, koulutustilaisuuksia, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden sekä asiantuntija-apua erilaisissa ongelmatilanteissa. SHKL:n nettisivut löytyvät täältä.

Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO r.y.

ULHO ry on Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n (SHKL) Uudellamaalla vaikuttava jäsenyhdistys. Liittymällä jäseneksi pääset osalliseksi yhdistyksen tarjoamiin etuihin sekä saat apua hevosenomistamiseen liittyviin kysymyksiin.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Birgitta Mangström: p. 0400 810 309, mangstrom@suomi24.fi
Sihteeri Katja Lehtimäki: p. 040 772 2084, katja.lehtimaki@gmail.com

Lisätietoa ULHO:n toiminnasta SHKL:n nettisivuilta tästä linkistä.

Raviliiga

Vuonna 2017 aloittaneessa Raviliigassa jääkiekko ja ravit lyövät kättä päälle. Liigajoukkueet ja raviradat ympäri Suomen muodostavat raviliigan ja hankkivat kimppaomisteisia ravurihevosia, joiden osuudet myydään lätkä- ja ravifaneille. Mukana on kaksitoista liigajoukkuetta ja yksitoista ravirataa.

Vermo lähtee tavoittelemaan ykköspaikkaa uudessa Raviliigassa yhdessä Helsingin IFK:n kanssa. Vermon raviradan joukkue on Raviliiga-Travliga HIFK, jonka hevonen on vuonna 2016 syntynyt tamma Mascate Match. Lahjakkaan varsan valmennuksesta vastaa Pekka Korpi. Ohjastajana, valmentajana, kasvattajana ja omistajana lähes kaikki suurkilpailut voittanut Korpi treenaa hevosiaan Vihdissä ja Vermon radalla.

Lisätietoa Raviliiga-joukkueestamme saat täältä >>

Hippolis – hevosalan osaamiskeskus

Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry:n päätehtävänä on toimia valtakunnallisena hevosalan yhteistyöorganisaationa. Hippoliksen taustaorganisaatioita ovat Suomen Ratsastajainliitto, raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos, MTK, Luonnonvarakeskus, Hevosopisto, HAMK ja Ypäjän kunta.

Hippoliksen sivuille tästä.