Ravihevosen omistajaksi?

Hevosen omistaminen

Kimppaomistaminen on helppo ja edullinen tapa omistaa ravihevonen. Porukassa kuluriski pienenee ja elämykset ovat moninkertaiset. Vaihtoehtoja on useita, pienemmistä kymmenen osuuden yhteisomistuksista aina tuhannen osakkaan Team Vermoon. Kuvassa Team Vermon ensimmäinen hevonen No Limit Giant poseeraa saavuttuaan uudelle kotitallilleen. Team Vermosta ja hevosenomistamisen sidosryhmistä lisää alempana tällä sivulla.

Suurkimppa - Team Vermo

Suurkimppa on uusi hevosenomistamisen kimppamuoto, jossa yhdistetään enintään 1000 yksityishenkilöä sekä enintään 20 kumppaniyritystä yhteen (yhteensä 1000 osakasta). Osakkaat muodostavat tallin nimeltä Team Vermo.

Team Vermon tavoitteena on hankkia talliin useita hevosia - toiminnan 1. vaiheessa (kesä 2021 – 31.12.2023) on suunniteltu hankittavan Suurkimpalle neljä hevosta.

Valmentajina toimii alan parhaimmistoa, muodostaen Dream Teamin (kolme valmentajaa neljästä on kiinnitetty):

  • Pekka Korpi
  • Nina Pettersson-Perklén
  • Emma Väre

Lue lisää osoitteessa suurkimppa.fi >>

Suomen Hippos ry

Suomen Hippos ry on suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallinen keskusjärjestö, johon kuuluu 131 jäsenyhteisöä. Hippoksen nettisivuille pääsee tästä. Kannattaa käydä katsomassa myös Hippoksen uutta Myyntivarsat-sivustoa, jonne kasvattajat voivat ilmoittaa myytäviä varsojaan.

Hippos ylläpitää kaikkien suomalaisten hevosten rekisteriä. Kun hevonen vaihtaa omistajaa, tulee sitä tehdä kirjallinen ilmoitus Suomen Hippokseen. Hevosen rekisteröintiin ja omistamiseen liittyvistä asioista lisää tästä linkistä.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry (SHKL)

Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry on hevosenomistajien yhteinen etujärjestö, jonka yhteentoista alueelliseen jäsenyhdistykseen kuuluu noin 5000 jäsentä. Keskusliiton tarkoituksena on jäsenten hevosenomistamiseen liittyvien keskeisten etujen valvonta.

Jäsenilleen liitto tarjoaa paljon alennuksia ja etuisuuksia, koulutustilaisuuksia, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden sekä asiantuntija-apua erilaisissa ongelmatilanteissa. SHKL:n nettisivut löytyvät täältä.

Uudenmaan Hevosenomistajat ULHO r.y.

ULHO ry on Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry:n (SHKL) Uudellamaalla vaikuttava jäsenyhdistys. Liittymällä jäseneksi pääset osalliseksi yhdistyksen tarjoamiin etuihin sekä saat apua hevosenomistamiseen liittyviin kysymyksiin.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Birgitta Mangström: p. 0400 810 309, mangstrom@suomi24.fi
Sihteeri Katja Lehtimäki: p. 040 772 2084, katja.lehtimaki@gmail.com

Lisätietoa ULHO:n toiminnasta SHKL:n nettisivuilta tästä linkistä.

Hippolis – hevosalan osaamiskeskus

Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry:n päätehtävänä on toimia valtakunnallisena hevosalan yhteistyöorganisaationa. Hippoliksen taustaorganisaatioita ovat Suomen Ratsastajainliitto, raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos, MTK, Luonnonvarakeskus, Hevosopisto, HAMK ja Ypäjän kunta.

Hippoliksen sivuille tästä.