Monté-ajolupakurssi

Montén C-ajolupakurssi

Vermo järjestää montén C-ajolupakurssin yhteistyössä Suomen Montéohjastajat ry:n, Vermon Ravikoulun ja Suomen Hippos ry/Raviurheilun nuorisotoiminnan kanssa. Kurssi järjestetään Vermossa intensiivikurssina kahtena viikonloppuna loka-marraskuussa. Kurssipäivät ovat 18.-20.10. ja 1.-3.11. Tarkemmat aikataulut vahvistetaan myöhemmin. Kurssi alkaa pääsykokeella pe 18.10.2019 klo 10 Vermon tallialueella (kokoontuminen Ravikoululla). Pääsykokeessa tulee osoittaa hevosen käsittely-, valjastus- ja ajotaito ratsain.

Kurssin vetäjinä toimivat montéohjastaja Nelly-Janiika Korpikoski (montéosiot) ja ravikilpailutuomari Jarkko Korhonen (ravikilpailusäännöt ja ajoharjoitukset). Tiedustelut s-postitse jarkko.korhonen@vermo.fi. Kurssi toteutuu, mikäli pääsykokeen suorittaa hyväksytysti riittävä määrä osallistujia. Lisätietoa ja maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Sitovat ilmoittautumiset ma 23.9.2019 mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

Montén C-ajoluvan haltija saa osallistua ravikilpailuissa vain montélähtöihin ja lämmittää hevosta radalla ainoastaan ratsain. mC-ajoluvan haltija voi myöhemmin halutessaan hakea C-ajolupaa osallistumalla yhteen ajoharjoitukseen ja suorittamalla C-ajolupakurssin loppukokeen kärryillä.

Ajolupakoulutushinnat (Hippoksen sivuilta 6.9.2019)

  • mC-ajolupa, pääsykoe 60 €
  • mC-ajolupa, kurssimaksu 285 €
  • (m)B-ajolupa, tentti 58 €
  • Loppukokeen uusinta 35 €
  • Kurssin uusinta kolmen hylkäyksen jälkeen 115 €
  • Vastuuvalmentajakoulutus 60 €

Lisätietoa Hippoksen nettisivuilla: http://www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/ajolupakurssi

Luennot pidetään Vermo-kabinetissa (katsomon takana D-porras, 2. krs). Luentojen ja ajoharjoitusten kesto on n. 6-8 h/pvä, välissä lounastauko (lounas omakustanteinen). Mahdollisista majoituskustannuksista jokainen kurssilainen vastaa itse. Pääsykokeeseen ja ajoharjoituksiin on mahdollista vuokrata hevosia Vermon Ravikoulusta. Hevosen vuokrausta voi tiedustella suoraan Ravikoulusta, s-posti hanna.lepisto@hevosopisto.fi. Omalle hevoselle on myös mahdollista saada tallipaikka ajoharjoituspäiviksi. Tervetuloa monté-ajolupakurssille!

Vastuuvalmentajakoulutus

Kurssin yhteydessä voi suorittaa myös erikseen vastuuvalmentajakoulutuksen. Tarkempi ajankohta kurssin aikana varmistuu kysynnän mukaan. Koulutukseen on osallistuttava voidakseen toimia hevosen tai ponin vastuullisena valmentajana. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana. Ajolupaa suorittaville vastuuvalmentajakoulutus sisältyy kurssin hintaan. Koulutukseen osallistuvien henkilöllisyys tarkistetaan. Ilmoittaudu vastuuvalmentajakoulutukseen alla olevalla lomakkeella. Lisätietoa vastuuvalmentajakoulutuksesta: http://www.hippos.fi/raviurheilu/ohjastajat_ja_valmentajat/vastuuvalmentajakoulutus