Suuri Suomalainen Derby

Suuri Suomalainen Derby

Elo-syyskuussa ajettava Suuri Suomalainen Derby on Suomessa syntyneiden nelivuotiaiden lämminveriravurien päätähtäin ja suuripalkintoisin kasvattajakilpailu Suomessa. Voittaja palkitaan peräti 120 000 eurolla sekä tietysti kunnialla ja maineella.

Vuoden 2021 Derby järjestettiin 4.9. ja voiton vei kauden hallitsija Magical Princess. Nelivuotiaan tamman kasvattaja-omistajat ovat Jokikunnan Tila Oy ja Star-Racing Oy, valmentaja-ohjastaja on Pekka Korpi ja hoitaja Jenina Hamari. Derby-voitto irtosi km-ajalla 1.13,7a/2620 m.

Mikä Derby?

Derby on nimenä tuttu kaikissa hevosurheilua harrastavissa maissa. Se, millä ikäluokalla tai matkalla kilpailu ajetaan, vaihtelee maittain. Yhteistä on, että hevosenomistajat tai -kasvattajat maksavat osallistumismaksuina merkittävän osan kilpailun palkintopotista. Vuonna 2019 Suuressa Suomalaisessa Derbyssä omistajille jaettiin palkintorahaa ennätykselliset 321 000 euroa. Lisäksi kasvattajat saavat Vermolta 32 100 euroa.

Suomen ensimmäinen Derby juostiin Käpylässä vuonna 1970. Muissa Pohjoismaissa lämminveristen Derbyn juuret ovat paljon pidemmällä. Tanskassa aloitettiin jo vuonna 1898, Ruotsissa ja Norjassa 1900-lukujen alkupuolella. Vermossa ensimmäinen Derby ravattiin 1978.

Suuri Suomalainen Derby säännöt ja maksetut hevoset 

Suuren Suomalaisen Derbyn säännöt kokonaisuudessaan löytyvät tästä linkistä.

Vuoden 2021 Derbyn viimeisen eli 7. erän jälkeen mukana olevat täältä.

Vuoden 2022 Derbyn 4. erän jälkeen mukana olevat täältä.

Vuoden 2023 Derbyn 1. erän maksun hoitaa Suomen Hippos omistajien puolesta. 2. erän jälkeen mukana olevat täältä.

Laskut lähtevät Heppa-järjestelmässä olevalle omistajalle.