TammaCup

TammaCup

säännöt

1. Kilpailun järjestää Vermon Ravirata Oy Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana Vermo Areenalla.

2. Kilpailu on avoin kaikille lämminveritammoille, joiden voittosumma on maksuerän eräpäivänä enintään 30 000 euroa.

3. Kilpailun karsintalähdöt ja finaali ajetaan tasoitusajoina vähintään 2120 metrin matkalla. Karsintalähtöihin pääsevät osallistumaan mukaan maksetut hevoset. Karsintalähtöjä ajetaan enintään kahdeksan kuitenkin niin, että yhden kategorian karsintalähtöjä voi olla enintään kuusi. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin 96 ja osa tulee karsituksi karsintapistejärjestelmän mukaisesti, maksuerä palautetaan karsittujen hevosten omistajille.

4. Ilmoittautuminen karsintalähtöihin tapahtuu Vermoon ilmoittautumisohjeiden mukaisesti. Hevoset jaetaan karsintalähtöihin normaalisti ravikilpailusääntöjen mukaan.

5. Kilpailu järjestetään, mikäli karsintalähtöihin ilmoittautuu vähintään 32 hevosta kuitenkin niin, että molempien kategorioiden karsintalähtöjä on toteuduttava vähintään yksi.

6. Karsintalähtöjen ykköspalkinnot ovat vähintään 2500 euroa ja finaalin ykköspalkinto vähintään 10 000 euroa. Kaikki finaaliin osallistuneet palkitaan.

7. Ilmoittautumismaksu suoritetaan Vermon Ravirata Oy:n tilille FI71 5780 3820 0856 36. Pankkisiirtoon on merkittävä maksajan nimi, hevosen nimi ja rekisterinumero. Kilpailuun maksetaan yksi maksuerä, jonka suuruus on 150 euroa. Eräpäivä on vuonna 2021 maanantaina 2.8.

8. Hevoset jaetaan karsintalähtöihin siten, että enintään 10 000 euroa tienanneet tammat juoksevat omissa karsintalähdöissään ja vähintään 10 001 euroa mutta enintään 30 000 euroa tienanneet tammat omissa karsintalähdöissään. Maksueräpäivän voittosummat ovat voimassa sekä karsinnassa että finaalissa.

9. Finaalissa perusmatkalta lähtevät enintään 10 000 euroa tienanneiden karsintalähdöistä finaaliin päässeet, ja 10 001 - 30 000 euroa tienanneiden karsintalähdöistä finaaliin edenneet lähtevät kahdenkymmenen metrin takamatkalta.

10. Finaaliin etenee varmasti kaksi parasta jokaisesta karsintalähdöstä. Finaaliin etenevien määrä on kaikissa tapauksissa 16 hevosta kuitenkin niin, että ravikilpailusääntöjen mukaan yhdellä paalulla on enintään 12 hevosta.

Taulukossa on esitetty finaalipaikkojen jakautuminen eri karsintalähtöjen määrillä. Numerot plusmerkkien ympärillä kuvaavat kahden eri kategorian karsintalähtöjen määrää. Kategoriat ovat enintään 10 000 € tienanneet sekä 10 001 – 30 000 € tienanneet.

Karsintalähtöjen määrä

Finaaliin etenijät

1 + 2

Jokaisesta karsinnasta viisi parasta sekä nopeimman kokonaisajan saavuttanut karsintakutonen finaaliin.

1 + 3

Jokaisesta karsinnasta neljä parasta finaaliin.

1 + 4

Jokaisesta karsinnasta kolme parasta finaaliin. Viimeinen finaalipaikka neljänneksi sijoittuneelle siinä kategoriassa, jossa vain yksi karsintalähtö.

1 + 5

Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta finaaliin. Lisäksi kaksi kolmanneksi sijoittunutta kokonaisaikojen mukaan siitä kategoriasta, jossa viisi karsintalähtöä sekä yhden karsintalähdön kategoriasta finaaliin kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet.

1 + 6

Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta finaaliin. Lisäksi kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet kategoriasta, jossa yksi karsintalähtö.

2 + 2

Jokaisesta karsinnasta neljä parasta finaaliin

2 + 3

Jokaisesta karsinnasta kolme parasta sekä nopeimman kokonaisajan saavuttanut karsintanelonen finaaliin

2 + 4

Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta finaaliin. Loput finaalipaikat kokonaisaikojen mukaan kolmanneksi sijoittuneista siten, että yhdellä paalulla on enintään 12 hevosta.

2 + 5

Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta finaaliin. Loput kaksi finaalipaikkaa kokonaisaikojen mukaan kolmanneksi sijoittuneista.

2 + 6

Jokaisesta karsinnasta 2 parasta finaaliin.

3 + 3

Jokaisesta karsinnasta 2 parasta finaaliin. Loput neljä finaalipaikkaa kokonaisaikojen mukaan kolmanneksi sijoittuneista.

3 + 4

Jokaisesta karsinnasta 2 parasta finaaliin. Loput kaksi finaalipaikkaa kokonaisaikojen mukaan kolmanneksi sijoittuneista.

4 + 4

Jokaisesta karsinnasta 2 parasta finaaliin.

3 + 5

Jokaisesta karsinnasta 2 parasta finaaliin.

 

Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa.

11. Finaalin lähtöradat valitaan siten, että ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys määräytyy kokonaisaikojen perusteella niin, että nopeimman kokonaisajan juossut valitsee ensin. Jos kokonaisajat ovat samat, ratkaisee arpa.

12. Mikäli jokin karsinnasta finaaliin edennyt hevonen jää pois ennen finaalin ilmoittautumispäivää, nousee mukaan kyseisessä karsintalähdössä seuraavaksi sijoittunut.

13. Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä. Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä ainoastaan Vermon Ravirata Oy:n hallitus.