Uudenmaan Upein

Uudenmaan Upein

säännöt

1 §

Uudenmaan Upein on Vermon Ravirata Oy:n (Vermo) yhdessä Uudenmaan Hevosenomistajat ry:n (ULHO) ja Suomen Hippoksen (Hippos) kanssa järjestämä kilpailu Etelä-Suomen läänin alueella syntyneille ja Suomen kilpailurekisterissä oleville 3-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminverisille. Kilpailuoikeus on hevosella, jonka kasvattajan kotipaikka hevosen rekisteröintihetkellä on vanhan Etelä-Suomen läänin alueella, johon kuuluu 72 eri paikkakuntaa.

Seuraavat paikkakunnat kuuluvat alueeseen: Artjärvi, Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Iitti, Imatra, Inkoo, Janakkala, Jokioinen, Järvenpää, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Lappeenranta, Lemi, Liljendal, Lohja, Loppi, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Myrskylä, Mäntsälä, Nastola, NummiPusula, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Parikkala, Pernaja, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Pyhtää, Raasepori, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruotsinpyhtää, Savitaipale, Sipoo, Siuntio, Suomenniemi, Sysmä, Taipalsaari, Tammela, Tuusula, Vantaa, Vihti, Virolahti, Ylämaa sekä Ypäjä.

Mahdolliset tulkintatapaukset ratkaisee Vermo. Kilpailu ajetaan Vermossa Suomen Hippoksen hyväksymänä ajankohtana marrasjoulukuussa. Karsintalähdöt pyritään ajamaan kaksi viikkoa ennen loppukilpailua.

2 §

Kilpailun osallistumismaksut ja eräpäivät ovat seuraavat:

1. erä   40 €   30.6.

2. erä   70 €   30.9.

Hevonen, josta on maksettu edellä mainitut maksut, voidaan ilmoittaa karsintakilpailuihin edellyttäen, että sillä on ravikilpailusääntöjen mukainen osallistumisoikeus suurkilpailun alkukilpailuun. Jos 1. maksuerä on jäänyt määräaikaan mennessä maksamatta, voi sen suorittaa kaksinkertaisena 2. erän yhteydessä.

Jos kumpaakaan maksuerää ei ole suoritettu eräpäivänään, voi kilpailuun osallistua maksamalla sakkomaksun (1 000 €) pankkitilille 1.11. mennessä.

Kaikki maksut kartuttavat kilpailun palkintosummaa, eikä mitään maksettuja eriä palauteta.

3 §

Karsintalähdöt ajetaan ryhmäajoina 2120 metrin matkalla siten, että tammat ja vastaavasti oriit/ruunat kilpailevat omissa lähdöissään. Karsintalähtöjä järjestetään enintään kaksi kummallekin sukupuolelle. Jos hevosia ilmoitetaan karsintalähtöihin jäljempänä mainittuja määriä enemmän, suoritetaan näiden karsiminen vertailuluvulla, joka saadaan laskemalla yhteen suurimmasta voittosummasta, parhaasta ennätyksestä ja suurimmasta karsintapistemäärästä saadut sijaluvut. Mahdollisessa tasatilanteessa verrataan ensin voittosummia, sitten ennätyksiä ja kolmanneksi karsintapisteitä.

Jos karsintalähtöihin ei ilmoiteta vähimmäismäärää hevosia, karsitaan hevoset edellä mainitun vertailuluvun perusteella ja parhaat pääsevät loppukilpailuun.

Myös jako eri karsintalähtöihin tapahtuu näiden vertailulukujen perusteella. Jos samalla valmentajalla on useampia hevosia, nämä sijoitetaan eri karsintalähtöihin noudattaen mahdollisimman tarkkaan alkuperäistä pistejakoa.

Kummankin sukupuolen karsintalähtöjen lukumäärä ja loppukilpailuun pääsy määrätään seuraavasti:

hevosia  

lähtöjä   

loppukilpailuun

10 – 17   

1   

8 parasta

18 tai yli  

2   

4 parasta

 

Mahdollisessa tasatilanteessa ratkaisee ensisijaisesti parempi kokonaisaika, sen jälkeen arpa.

4 §

Loppukilpailu ajetaan tasoitusajona 2120 metrin matkalla. Perusmatkalta lähtevät tammat ja 20 metrin takamatkalta oriit/ruunat. Jos jotakin loppukilpailuun oikeutettua hevosta ei siihen ilmoiteta, otetaan sen tilalle ensisijaisesti samassa karsintakilpailussa lähinnä loppukilpailupaikkaa sijoittunut hevonen. Mikäli loppukilpailuun ei ilmoiteta vähintään kahdeksaa (8) hevosta, se voidaan peruuttaa.

5 §

Jos toisen tai molempien sukupuolten karsintakilpailu peruuntuu osanottajapulan takia, loppukilpailuun pääsee karsintakilpailuihin ilmoitetuista enintään kahdeksan tammaa ja/tai oriitta/ruunaa, joiden keskinäisen paremmuuden määrää edellä mainittu vertailuluku. Jos loppukilpailu ei edellä mainitulla tavalla täyty, voidaan siihen ottaa muita karsintakilpailuun ilmoitettuja hevosia edellä mainitun vertailuluvun mukaan, sukupuolesta riippumatta.

6 §

Loppukilpailun lähtöradat määräytyvät siten, että ensimmäisenä valitaan rata nopeimmalle tammojen karsintalähdön voittajalle, sitten toiseksi nopeimmalle jne. Voittajien jälkeen valitaan rata toisiksi ja näiden jälkeen kolmansiksi sijoittuneille tammoille samalla periaatteella. Jos aika on sama, ratkaisee arpa valintajärjestyksen. Muille hevosille lähtöradat arvotaan. Perusmatkan tammojen lähtöratojen tultua varmistetuiksi, valitaan lähtöradat oriille/ruunille saman periaatteen mukaan. Kohdassa 5 mainitulla tavalla loppukilpailuun päässeille hevosille arvotaan lähtöradat.

7 §

Loppukilpailun ensimmäinen palkinto on vähintään voimassa oleva suurkilpailupalkinto. Kaikki osallistuneet hevoset palkitaan. Voittajahevosen kasvattaja, omistaja, valmentaja, hoitaja ja ajaja saavat muistopalkinnot.

8 §

Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää Vermon hallitus kuultuaan ULHO:n hallitusta. Muutokset tulee alistaa Suomen Hippoksen hyväksyttäväksi.