Suurkimppa - Team Vermo

Team Vermon Suurkimpan osakkaaksi pääset tästä linkistä >>>
(Huomioi kaksi eri mahdollisuutta - kertamaksu tai kahdessa erässä maksaminen.)

Lisätietoa kimpasta alempana tällä sivulla.

Voitto, pito-ongelmia, hieno kakkonen

Bolt Kronoksen kisakunto on pysynyt hyvänä, ja ori on starttaillut säännöllisesti. Hokkikenkien sopivuutta epäiltiin, mutta hevonen on osoittanut juoksevansa hyvin niilläkin, kunhan vain alusta on riittävän pitävä. Joulukuun ensimmäinen Vermon-startti toi riemukkaan keulavoiton hyvällä talviajalla 1.14,6a/2120 m. Lähdön voi katsoa haastatteluineen täältä.

Joulukuun seuraavat lähdöt ajettiin Lahdessa, jossa Bolt ei oikein saanut sääoloista johtuen radasta pitoa juoksuunsa. Vastassa oli näilläkin kerroilla vuoden voitokkain hevonen All Star Mint, jota emme onnistuneet päihittämään kertaakaan. Uusi vuosi alkoi kotiradalla 11.1. ja juoksuhalut olivat tallella: silmäterämme kiri vahvasti voittokamppailuun häviten vain niukasti Fazimolle. Keskiviikon kisan näkee tästä linkistä. Talven jatkosuunnitelmat ovat vielä auki, niistä tiedotetaan kimppalaisille erikseen. Hieno ori kimpalla on!

Bolt voitti säätä uhmanneen kannattajajoukkonsa iloksi kotiradalla 7. joulukuuta (kuva: Pekka Salonen).

Lilli jatkaa valmentautumista - Bolt kotiradalla startissa

Suurkimpan No Limit Giant jatkaa valmentautumista kohti uran ensimmäistä starttia. "Lilli" on saanut treenata terveenä ja käy säännöllisesti Vermossa ratahiiteillä ja hiittisuoralla mäkivetoharjoittelussa. Uran ensimmäisen kilpailun ajankohtaa ei ole vielä päätetty - hevosen kehityksen ehdoilla mennään.

Kimpan starttihevonen Bolt Kronos sen sijaan on jatkanut kilpailemista, nyt ensimmäisiä kertojaan hokkikengillä. Lahdessa 1.12. ori ei saanut hokkikengillä kunnolla ravirytmistä kiinni, ja pienessä lähdössä tuloksena oli nelossija hyvällä talviajalla 1.14,9a/2140 m. Lähdön voi katsoa uudestaan täältä. Bolt jatkaa kilpailemista keskiviikkona 7.12. kotiradalla Vermossa Jaettavassa sarjassa.

Laukka vei voiton?

Team Vermon Bolt Kronos jatkaa vahvassa kisakunnossa. Kouvolassa 17.11. Bolt laukkasi harmittavasti kuitenkin loppusuoran alussa johtohevosen rinnalta ja menetti kärkisijan, jopa voiton. Raviaskeleet löydettyään ori kiri vielä neljänneksi. Lähdön voi katsoa täältä. Bolt palautui juoksusta hyvin ja valmentaja katsoo uutta starttia parin viikon päähän.

Lahdessa hyvä kiri - Mikkelissä juoksunkulku vastaan

Bolt kilpaili lokakuun lopussa Lahden Jokimaalla Hannu Torvisen ohjastamana. Alussa Hannu pakitti ulkoradoilta oriin kanssa porukan hännille, josta se kirikin mallikkaasti. Startti kertoi suunnan olevan ylöspäin. Kiri kantoi loppusuoran parasta vauhtia neljänneksi Lahden pimeissä ja sateisissa olosuhteissa. Juoksun voi katsoa uudelleen videokirjastosta.

Seuraava kilpailu oli luvassa pyhäinpäivänä Mikkelin Kavioliiga Extra -raveissa. Tälläkään kertaa lähtörataonni (rata 12) saati juoksunkulku eivät suosineet hevostamme. Paikanhaku kärkijoukoista ei onnistunut, ja keulahevosten saatua rauhoittaa matkavauhdin maltilliseksi, oli takajoukoista kiriminen mahdoton tehtävä. Sijoitukseksi jäi yhdeksäs. Lähdön näkee tästä linkistä. Bolt ravasi jälleen hyvällä tyylillä, joten valmentaja katsoo uutta kilpailua heti, kun sopivia sarjoja on tarjolla.

Kimpan toisen hevosen No Limit Giantin kilpailusuunnitelmat eivät ole koelähdön jälkeen tarkentuneet suuntaan taikka toiseen. Pekka Korven mukaan Lilli treenaa normaalisti, ja kaksivuotiaana starttaaminen on vieläkin harkinnassa. Hevosen kehityksen ehdoilla mennään kohti ensimmäistä starttia.

Laukka pilasi menestysmahdollisuudet

Bolt Kronos oli kirimässä keskiviikkona 5.10. tototaistoon, mutta loppukurvin laukka pilasi pelin. Tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta. Ohjastaja Hannu Torvinen kommentoi heti kisan jälkeen seuraavasti: ”Bolt eteni hyvin, mutta se meni kaarteessa oikealle ohjalle. Vauhti tyssäsi siihen ja laukka tuli heti perään. Hevonen olisi voinut muuten olla kolmen joukossa.” Keskiviikon kilpailun voi katsoa tästä linkistä. Ylä- ja alamäet kuuluvat hevosenomistamisen arkeen, eikä tästä masennuta. Hevosen palautuminen startista varmistetaan, ja kaiken mennessä hyvin uutta kilpailua suunnitellaan muutaman viikon kuluttua.

Lillille kilpailuoikeus, Bolt kovassa lähdössä pronssille

Keskiviikkona 21.9. molemmat Team Vermon hevoset nähtiin kaviouralla. No Limit Giant suoritti koelähdön hyväksytysti ja saavutti tuloksen 21,7/2140 metriä. "Lilli" polki hyvällä tyylillä ja kiristi vauhtia loppua kohden. Päätöskilometri sujui 19,4-vauhtia. Tästä on hyvä jatkaa kohti uran ensimmäistä kilpailua.

Bolt Kronos sai omassa lähdössään hyvän juoksun toisessa ulkoa. Kiri oli ihan hyvä, joskin parasta Bolttia ei tällä kertaa nähty. Tuloksena oli silti kunniakas kolmas sija aiempaa kovemmassa seurassa ja 900 euron palkintoshekki. Katso lähtö uudelleen tästä. Hevosenomistamiseen kuuluu myös tappion hetken, koska aina ei voi voittaa. Kaiken mennessä hyvin Bolt jatkaa parin viikon kuluttua kotiradallaan.

Bolt Kronos palasi voittokantaan - No Limit Giant debytoi

Bolt Kronos oli tosi hyvä keskiviikon 31.8. startissaan ja valloitti jälleen Vermon! Ohjastaja Hannu Torvisen mukaan hevonen oli pieneltä paussilta turhankin virtava, eikä sillä voinut – eikä oikeastaan kannattanutkaan – ladata täysillä kiihdytykseen. Bolt ei ole riippuvainen juoksusta, joten tällä kertaa voittometodiksi muodostui 700 metrin kiri kolmannesta ulkoparista. Juoksun voi katsoa uusintana täältä.

Raviherkkua on teamvermolaisille luvassa Derby-viikolla enemmänkin, sillä vihdoin kimpan ensimmäinen hankinta No Limit Giant nähdään kilpailunumero kyljessä kaviouralla. "Lilli" juoksee rutiinin kartuttamista varten opetuslähdössä, jonka tarkoitus on tutustuttaa aloittelevia hevosia kilpailuolosuhteisiin sekä tietysti esittää tamman osaamista omistajilleen. Opetuslähtö ajetaan Derby-perjantaina 2.9. klo 17.40. Kimpan jäsenillä on luonnollisesti vapaa sisäänpääsy hevosensa startatessa.

Forssassa laukka yllätti

Bolt Kronos kilpaili lauantaina 30.7. Forssan Kuninkuusraveissa jättiyleisön edessä. Juoksu meni eturivin uloimmalta lähtöradalta odotetun hankalaksi, ja Bolt laukkasi viimeisessä kaarteessa juuri kurottaessaan kakkoseksi keulassa lähtöä hallinneen Ithinkiama Geniusin takana. Tällä kertaa tuloksena oli hylkäys pitkästä laukasta. Kisan voi katsoa uudelleen tästä

Keulaan ja kukat kotiradalla

Bolt Kronos otti keskiviikkona 13.7. varman voiton keulapaikalta Ari Moilasen ajamana. Ori juoksi 2120 metrin matkan auton takaa keskikilometriaikaan 1.15,1a ja ansaitsi voitosta 3000 euron palkinnon. Lähdön voittajahaastatteluineen näkee tästä linkistä.

Bolt Kronoksen ja pian kilpailu-uransa aloittavan 2-vuotiaan No Limit Giantin eli Team Vermon hevosten yhteisomistajaksi pääsee 500 euron kertamaksulla (tai kahdessa erässä à 255 €) vuoden 2023 loppuun asti. Osakkuus sisältää hevosten kaikki kulut sekä vapaan sisäänpääsyn Vermon raveihin ja muita etuja mm. suurtapahtumiimme. Osta osuutesi täältä >>

Bolt otti kunniakkaasti hopeaa Lahdessa

Bolt Kronos oli hieno kakkonen kovatasoisessa ja -palkintoisessa lähdössä Jokimaan Suur-Hollola-raveissa. Ori taisteli urheasti johtavan rinnalta kuumassa kelissä toiseksi, mutta ei pystynyt vastaamaan takaa kirivälle Rallstonille loppusuoralla. Hieno suoritus Boltilta! Lahden kilpailun voi katso uudestaan tästä.

Boltille toinen voitto näytöstyyliin

Team Vermon toinen silmäterä Bolt Kronos häikäisi Mikkelin vauhtiovaalilla tiistaina 14.6. Ori kiersi hankalalta lähtöpaikalta koko porukan ja nappasi ylivoimaisen voiton uudella ennätystuloksellaan 1.12,1a/1600 m. Boltin kärryille palannut tuore 2000 voiton ohjastaja Hannu Torvinen, hoitaja Emil ja valmentaja Nina olivat silmin nähden tyytyväisiä. Muutamia kimppalaisiakin oli paikalla kannustamassa ja Bolt antoi toistamiseen aihetta voittotuuletuksiin. Mikkelin upean juoksun voi katso uudelleen tästä linkistä >>

Team Vermon osakkaaksi mahtuu vielä. 500 euron hintaisella osuudella pääsee toisenkin hevosen, 2-vuotiaan No Limit Giantin yhteisomistajaksi. Osakkailla on maksuton sisäänpääsy Vermon keskiviikkoraveihin vuoden 2023 loppuun saakka, muitakin etuja ja yhteistä ohjelmaa on kimppalaisille tarjolla. Lähde voittavaan tiimiin ja osta osuutesi täältä >>

Bolt Kronos voittoon Riihimäellä

Bolt Kronos voitti Riihimäen kesäraveissa (5.6.2022) 7. lähdön komealla esityksellä ajalla 14,9a. Paikan päällä ollut noin 20 henkilön omistajaporukka piti mahtavasti ääntä lähdön aikana. Voitto oli Team Vermon ensimmäinen!

Seuraamalla Team Vermon somekanavia (Facebook, Instagram sekä Twitter), pysytte parhaiten tunnelmassa mukana. Valmentaja Nina Pettersson-Perklén kertoi aamulla tuoreeltaan, että Bolt on palautunut todella hyvin ja ruoka on maistunut normaalisti. Tomppa (Tom Eriksson) kävi kevyellä aamulenkillä Boltin kanssa ja hyvältä tuntui! Tästä on siis hyvä jatkaa… ja niinhän me tehdään. Nina kertoi, että seuraavaksi Bolt starttaa Mikkelissä 14.6. mailin matkalla. Ohjaksiin palaa Boltin luottokuski Hannu Torvinen.
Eilisen voittojuoksun näette uusintana täältä >>>
Hevosurheilu kirjoitti kimppamme ensimmäisestä voitosta, artikkeliin pääset täältä >>>
Ohjastaja Ari Moilasen kommentti lähdön jälkeen: "Tosi kiva ja helppoajoinen hevonen. Se meni tosi helposti, eikä tänään ollut kaikki pelissä."

Team Vermon osakkaat ilmaiseksi Finlandia-viikonloppuun

Kaikki Team Vermon osakkaat pääsevät ilmaiseksi Finlandia-viikonloppuun 30.4.-1.5. Osakkaat - muistakaa lunastaa aluepassit pääovien edustalla olevalta infoteltalta. Finlandiassa arvotaan lisäksi kaikkien osakkaiden kesken yksi kahden hengen A-luokan hytti Hevosurheilun Elitloppet-lukijamatkalle.

Bolt Kronos hienosti toinen Vermon illassa

Suurkimpan hevonen Bolt Kronos teki hienon juoksusuorituksen keskiviikkona 13. huhtikuuta 2022 ja oli komeasti toinen. Ohjaksissa oli Hannu Torvinen, joka kannusti orin vahvaan suoritukseen. Tästä on hyvä jatkaa!

Toinen hevonen hankittu!

Suurkimpan toinen hevonen on Bolt Kronos, joka hankittiin ruotsalaisen Travera-sivuston internethuutokaupasta. Lue lisää tiedotteesta. Kuvia hevosesta löytyy Facebook-päivityksestä.

No Limit Giantin valmennus etenee

Alkusyksystä Suurkimpan varsaa on opetettu ohjasajoon ja kärryt perässä treenaus sujuu. Katso "Lillin" kuulumiset kimpan Facebook-sivulta >>. Meitä on porukassa jo yli 200 osakasta ja uusia osuuden ostajia on tullut mukaan tasaiseen tahtiin. Starttihevosta Nina Pettersson-Perklénin valmennukseen on etsitty, mutta vieläkään ei ole tärpännyt. Toivottavasti pian löytyy sopiva starttihevonen, jolla päästään kilpailemaan.

No Limit Giant Team Vermon ensimmäinen kiinnitys

Team Vermon perheeseen on valittu ensimmäinen hevonen, lämminverivarsa No Limit Giant. "Varsaa hankkiessa suku ja rakenne ovat tärkeimmät asiat ja ne ovat No Limit Giantilla kohdallaan. Jokainen yksilö näyttää tasonsa, kun niitä päästään treenaamaan ja aikanaan kilpailemaan", kertoo hevosen valmentaja Pekka Korpi. Varsa saapui Vermo Areenalle ma 16.8. ja on ollut jo hyvän aikaa harjoittelussa Korven tallilla. Harjoittelu on hyvällä mallilla - lisää voit seurata Team Vermon somekanavista!

(kuva Niina Pellinen)

Suurkimpassa on osakkaita tällä hetkellä hieman yli 200. Seuraavaan vaiheeseen siirrytään viimeistään 250 osakkaan kohdalla.

Suurkimppa - Team Vermo

Suurkimppa on uusi hevosenomistamisen kimppamuoto, jossa yhdistetään satoja yksityishenkilöitä sekä yritysporukoita yhteen nauttimaan hevosten tuottamista elämyksistä ja hyvinvoinnista.

Osakkaat muodostavat tallin nimeltä Team Vermo.

Team Vermon tavoitteena on hankkia talliin useita hevosia - toiminnan 1. vaiheessa (kesä 2021 – 31.12.2023) on suunniteltu hankittavan Suurkimpalle useampi hevonen (kts. alempana kohta Hevoset).

Valmentajina toimii alan parhaimmistoa, muodostaen Dream Teamin (kolme valmentajaa neljästä on kiinnitetty):

- Pekka Korpi
- Nina Pettersson-Perklén
- Emma Väre

 

Suurkimpan tarkoitus

Luoda jännittäviä hetkiä hevosten ja raviurheilun parissa, mahdollistaa yhdessäolo hyvien ystävien ja tiimiläisten seurassa Vermo Areenalla sekä kehitellä yhteistä tekemistä myös ravien ulkopuolella (hyvinvointia, liikuntaa, aktiviteetteja, jne.). Lisäksi voidaan tehdä mm. ravimatkoja niin kotimaan radoille kuin ulkomaan mielenkiintoisiin kohteisiin - mitä vain osakkaat keksivätkään!

Haluamme lujittaa yhteisöllisyyttä Vermo Areenan lähialueella sekä ravisuomessa.

Urheilullisena tavoitteena on menestyminen leveällä rintamalla kaviourilla.

 

Voinko liittyä Team Vermoon ja paljon osakkuus maksaa?

Kuka tahansa yksityishenkilö voi ostaa osakkuuden Suurkimppaan ja tulla tärkeäksi osaksi Team Vermo -ravitallia. Osakasmaksu on 500 €, joka kattaa kustannukset vuoden 2023 loppuun asti (1. vaiheen loppuun). Kyseessä on noin 2,5v ajanjakso (kun lähdet heti mukaan toimintaan) eli kuukaudessa summa on vain n. 16-17 €.

Osakasmaksun voi suorittaa halutessaan myös kahdessa erässä, 255€ (1. erä) + 255€ (2. erä), yhteensä 510€. Toinen erä täytyy maksaa viimeistään 3kk päästä ensimmäisen erän maksusta.

Tästä linkistä pääset ostamaan osakkuuden (huomioi kaksi eri mahdollisuutta - kertamaksu tai kahdessa erässä maksaminen).

 

Osakkuuden sisältö 

Osakkuus sisältää kaikki hevoshankintoihin ja juokseviin kuluihin liittyvät maksut Suurkimpan 1. vaiheen ajaksi eli vuoden 2023 loppuun asti (tarkempi erittely Suurkimpan säännöissä). Osakkuudella osaomistat Team Vermon upeat hevoset - pääset seuraamaan heidän kasvuaan ja elämää huippu-urheilijoina!

Lisäksi saat kausikortin (2,5 vuodeksi, arvo n. 220 €) Vermo Areenan ravitapahtumiin, joka pitää sisällään kaikki Vermon Keskiviikot sekä ravilauantait (poikkeus suurravit, joihin osakkaille alennusta). Vuoden 2022 Finlandia-Ajoon (30.4.-1.5.) osakkaille vapaapääsy (arvo 50 €). Kausikortti on voimassa vuoden 2023 loppuun asti ja tulee osakkaille Vermon mobiilisovellukseen.

 

Suurkimpan kaksi vaihetta

1. vaihe: Ajanjakso toiminnan alusta (alkukesä 2021) vuoden 2023 loppuun asti. Hevosiin liittyvät kustannukset on katettu osakkuusmaksulla koko tämän ajan.

2. vaihe: Vuoden 2024 alusta toiminta jatkuu (mahdollinen vuosimaksu osakkaille). Osakkaat voivat päättää jatkosta syksyn 2023 aikana.

 

Hevoset

Suurkimppaan valitaan hevosia osakasmäärän kasvun mukaan:

 • alle 250 osakasta: Pekka Korpi (lämminverivarsa No Limit Giant)
 • 250-499 osakasta: Pekan lisäksi Nina Pettersson-Perklén (lämminverinen kilpahevonen)
 • 500-750 osakasta: Pekan ja Ninan lisäksi Emma Väre (lämminverinen kilpahevonen)
 • yli 750 osakasta: Pekan, Ninan ja Emman lisäksi neljäs valmentaja (suomenhevonen)

Suurkimpan tavoitteena on kerätä 1000 osakasta, jolloin saamme talliin kaikki neljä hevosta. Neljäs valmentaja julkaistaan projektin edetessä.

Hevosten hankinnasta vastaavat valmentajat edustajiston kanssa yhdessä määrittelemällä läpinäkyvällä tavalla.

 

Päätöksenteko

Suuren osakasmäärän takia päätöksenteko on keskitetty edustajistolle (7 henkilöä). Team Vermon edustajisto:

- Miika Lähdeniemi, tiedottaja / kimpanvetäjä
- Tomi Himanka
- Lauri Hyvönen
- Ossi Vasala
- Maarit Rekola, sihteeri
- Heikki Häyhä, puheenjohtaja (WhatsApp 044 301 8363)
- Myöhemmin valittava toinen tiedottaja / kimpanvetäjä

Edustajisto on osakkaiden helposti tavoitettavissa, jotta jatkuva yhteydenpito säilyy.

Lue säännöt täältä >>

Osta osuus täältä >>

Lisätietoa:

Heikki, +358 44 301 8363

heikki.hayha@vermo.fi


Q&A: (kysymyksiä ja vastauksia)

 

Miten hevoset valitaan?

Jokainen valmentaja valitsee hevosen yhdessä määritellyllä tavalla. Edustajisto keskustelee valmentajan kanssa valintakriteereistä ja on valintaprosessissa valmentajan mukana.

 

Mitä hevosille tapahtuu 1. vaiheen jälkeen?

Hevoset jatkavat Suurkimpan toiseen vaiheeseen. Mahdollisia muutoksia kokoonpanoon voidaan tehdä, mutta niistä päätetään viimeistään syksyllä 2023, jolloin jokainen osakas voi arvioida jatkoaan Suurkimpassa.

 

Miten pääsen seuraamaan hevosia?

Meitä osakkaita on niin paljon, että annetaan päivittäinen työrauha valmentajille. Sovitaan yhteisiä tapaamisia esim. Vermo Areenalle, johon valmentaja tuo hevosen tavattavaksi. Valmentajat tiimeineen sitoutuvat informoimaan hevosten elämästä, harjoittelusta ja kilpailemisestä yhdessä Team Vermon tiedottajien kanssa. 

Seurataan suurin joukoin hevosten kilpailemista paikan päällä Vermo Areenalla sekä muilla raviradoilla.

 

Olen jo ostanut kausikortin vuodelle 2021. Miten menetellään?

Jos lähdet Team Vermon osakkaaksi Suurkimppaan, sinulle kompensoidaan jo ostettu kausikortti.

 

Luin säännöistä, että Vermo Areenan osuus on 70 € osakasmaksusta. Mitä se pitää sisällään?

Vermo Areena järjestää jokaiselle osakkaalle kausikortin koko 1. vaiheen ajaksi, 31.12.2023 asti (arvo n. 220 €). Kausikortti sisältää kaikki Vermon keskiviikot ja valtaosan ravilauantaista (pois lukien suurtapahtumat Derby ja Finlandia-Ajo). Kuitenkin kesän 2021 osakkuuden ostaneet pääsevät Suureen Suomalaiseen Derbyyn 3.-4.9.2021 (arvo 40 €). Etu on henkilökohtainen.  
Muutos elokuussa 2021 tiukentuneiden koronarajoitusten takia:
Osakkaat saavat vapaapääsyn vuoden 2022 kaksipäiväiseen Finlandia-Ajoon. Edut ovat henkilökohtaisia.

Vermo Areena rakentaa Team Vermolle (Suurkimppa) oman mobiilisovellusalustan, johon osakkaille tulee mm. etuja Vermo Areenalle sekä Vermo Areenan palveluihin ja tuotteisiin. Lisäksi Vermo Areena sitoutuu kehittämään hevosten seuraamista myös kauempana asuville osakkaille.

Vermo Areena on vastuussa kimpan myynnistä ja markkinoinnista omakustanteisesti. Arvostamme kovasti, jos tuet myyntiprosessissa ja saamme sanaa levitettyä Suurkimpasta yhdessä.

 

Mitä yritys saa yhteistyökumppanuudesta Team Vermon / Suurkimpan kanssa?

Yrityksen edut Suurkimpan kumppanina:

 • Tärkeä osa suurta raviyhteisöä
 • Kumppani omistaa yhden osuuden
  • Kumppanin toivotaan lahjoittavan mahdollisen palautussumman hyväntekeväisyyteen vuoden 2023 jälkeen
 • Kaksi henkilöä yrityksestä voi osallistua ilmaiseksi Vermo Areenan ravitapahtumiin (pois lukien suurtapahtumat) sopimuskauden ajan
  • Ilmainen sisäänpääsy kahdelle myös Suureen Suomalaiseen Derbyyn 3.-4.9.2021
 • Kumppanin logo Team Vermon nettisivuilla sekä mobiilisovelluksessa
 • Kumppanin maininta sosiaalisessa mediassa satunnaisesti eri tilanteissa
 • Näkyvyys Vermo Areenan etuaidassa kaviouran päärakennuksen puolella
  • 3m x 1m alue per kumppani
  • Kumppani saa valita parhaan vapaana olevan paikan
 • Kumppani Suuren Suomalaisen Podcastin -jaksossa vieraana kumppanuuskauden aikana
 • Tandem-ajelu (6 hlöä) totoraveissa kumppanuuskauden aikana (yksi kerta)
 • Mahdollisuus esitellä yrityksen toimintaa Suurkimppalaisille yhteistilaisuudessa

 

Mitkä ovat edustajiston kokouspalkkiot?

Edustajisto toimii rakkaudesta lajiin, kokouspalkkiota ei ole.

 

Mikä toimintamuoto Suurkimpalle on valittu?

Yhtymä