Ajankohtaista

3vihjaa & Viisi Vinkkiä superviikonlopun etkoraveihin

ke 2. syyskuuta 2020 10.11.00

Tästä artikkelista löytyvät perinteiset 3vihjaa-rivit sekä Viisi vinkkiä iltaan. Keskiviikon 2.9. raveissa ratkotaan mm. Oulu Express -finalisteja ja laitetaan voimat puntariin 3120 metrin perinteisissä Valtra Sisusarjassa ja Karanor Teräsmiesliigassa. Ja tietenkin tunnelmoidaan jo käsillä olevaa huimaa viikonloppua!

Hevosten taustajoukoista ovat 3vihjaa-rivinsä laatineet suomenhevoslähdön suosikki Lakurin valmentaja Erkki Tuomaala, päätöskohteen suosikki Crossoverin taustajoukkoihin kuuluva Simo Saarinen sekä yhteistyörata Oulun kilpailuvastaava Nelli Lindholm.

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon:

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon on ennemmin selkokieliset raviuutiset kuin pelivihjepalsta. Se tarjoaa erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravi-illan seuraamiseen. Mitkä hevoset tai kuskit keräävät suurimman huomion? Mitä kannattaa erityisesti seurata ja milloin? Se selviää täältä!

Ketkä lähtevät Ouluun?

Tämän illan nimilähtö on Finn-Tack Oulu Express -karsinta, joka ajetaan lähtönä 8 klo 20.30. Kuusi parasta etenee Oulussa lauantaina 12.9. ajettavaan finaaliin, jossa voittajaa odottaa peräti 16 000 euron ykköspalkinto. Kyseessä on perinteinen Suomessa syntyneiden kolmivuotiaiden lämminveristen suurkilpailu, johon karsintoja järjestetään Oulun lisäksi myös Vermossa.

Vermon-karsintalähdössä nähdään tänään hieno kattaus lupaavia nuoria huippuravureita. Mukana on mm. Hambon voittaja Mask Off ja Tammahambon sekä Tammakriteriumin voittanut An-Dorra, mutta ne arvottiin takarivin paikoille. Asetelmat ovatkin varsin kiehtovat, kun sisimpien ratojen hyvillä lähtöpaikoilla on myös kovia varsoja. Esimerkiksi numero 2 Betty Roof ei ole hävinnyt vielä koskaan ravilähtöä, sillä kolmesta kilpailusta on kolme voittoa. Betty Roofin emä on aikansa miljonääritamma Passionate Kemp.

Palomies palaa pääradalle

Pirkkalalainen Hannu Korpi tunnetaan ravimaailmassa sanavalmiina tapauksena, jonka päätoimi oli pitkään palomiehenä toimiminen. Viime talvena Korpi oli monta kuukautta Ruotsissa hevosineen, ja päätyi lopulta irtisanoutumaan siviilityöstään. Kesällä Korpi palasi hevoskatraansa kanssa takaisin kotiin, ja tänään hän on pitkästä aikaa kilpailemassa myös Vermo Areenalla. Edellisen kerran Hannu Korven valmennettavia on kilpaillut Vermossa marraskuun viimeisenä keskiviikkona 2019. Tänään tallista kilpailee neljä hevosta: Ian Boko montélähdössä (lähtö 2), E.V. Mici Teräsmiesliigassa (lähtö 7) ja Langen’s Airborne sekä Leon illan viimeisessä eli yhdeksännessä lähdössä.

Montén vauhtiviikko käyntiin

Monté eli raviratsastus on yksi raviurheilun kilpailumuodoista. Toisin kuin kärrylähdöissä, hevosilla on montélähdöissä ratsastaja selässä. Tällä viikolla Vermo Areenalla järjestetään kolme montékisaa, kun tulevana superviikonloppuna on myös molempina päivinä lähdöt. Tänään lähtönä kaksi ajettava montélähtö on rajattu enintään 20 000 euroa tienanneille lämminverisille. Valtakunnallista monté-liigaa 13 ykkössijallaan johtava Janita Antti-Roiko on lähdössä mukana valmennettavallaan Selahilla.

Voimat puntariin

Ravilähdöissä tyypillisin kilpailumatka on yleensä 2100 metriä, mutta välillä päästellään lyhempää ja välillä pidempää matkaa. Vermo Areenan kuukausittaiset kilpailusarjat ovat Karanor Teräsmiesliiga ja Valtra Sisusarja, joissa matkana on 3120 metriä. Reilun kolmen ratakierroksen kisoissa kysytään hevosilta voimia ja kuskeilta taktista osaamista, jotta voimat tulee jaettua oikein. Valtra Sisusarja on tänään ravien kuudes lähtö klo 19.50 ja Karanor Teräsmiesliiga seitsemäs lähtö klo 20.10.

Kohti superviikonloppua!

Tämä viikko on melkoista raviurheilun juhlaa ja ruuhkaa Vermo Areenalla, sillä valmistaudumme kovaa vauhtia kohti syyskuun superviikonloppua. Perjantaina 4.9. ravataan mm. TherMidas VET Finlandia-Ajo ja lauantaina 5.9. Kultajousi Suuri Suomalainen Derby sekä Arvid Åvallin Tammaderby. Luvassa on ainutlaatuisen upea kattaus kotimaista raviurheilua kansainvälisellä höysteellä – tätä tilaisuutta ei kannata missata! Keskiviikon ravi-illan aikana luodaan jo katseita viikonloppuun, ja paikan päältä voi myös ostaa lippuja viikonlopun tapahtumaan. Superviikonlopun käsiohjelmat sen sijaan saapuvat painosta vasta torstaina.

Aikataulu ke 2.9.

16.00 Portit aukeavat
17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2 Monté-lähtö
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5
19.50 Lähtö 6 Valtra Sisusarja
20.10 Lähtö 7 Karanor Teräsmiesliiga
20.30 Lähtö 8 Finn-Tack Oulu Express -karsinta
20.50 Lähtö 9

Illan käsiohjelma löytyy tästä linkistä.

3vihjaa: