Ajankohtaista

A.V. Marttilan Tammasarja ja neljä Kuuma Cupin karsintaa vauhdittavat keskiviikkoa

ma 22. toukokuuta 2023 22.47.00

Tulevana keskiviikkona otetaan vauhtia Elitloppet-viikonlopulle. Kuuma Cupin karsintoja ajetaan Vermossa neljä ja Jyväskylässä jo maanantaina yksi. A.V. Marttilan Tammasarja on yksi Vermon illan huipennuksista. Poisjääntien jälkeen 10 tammaa lähtee mailin matkalle Kuningatarkilpailu tähtäimessä, arvokkaita pisteitä on jälleen jaossa.

Kuuma Cupin ensimmäinen karsinta juostaan jo ennen Toto65-peliä. Digthislass voitti arvonnan ja sai kakkosradan, Williamsburg on kasipaikalla. Hurjavireinen Readly Eagle on toisen karsinnan suosikki. Stardust Comery palasi voittokantaan Forssassa.

Business School pääsee kolmannessa karsinnassa matkaan kakkosradalta. Tiistaina Teivossa voittanut American Cooper, Quite Vanity ja Farfallone ovat kovia haastajia. Rock Vice ja Red Caviar lähtevät hyviltä paikoilta neljännessä karsinnassa. Laird Hamilt Boko aloittaa kilpailemisen Suomessa. Kuuma Cupin finaali juostaan keskiviikkona 7. kesäkuuta.

Forssassa edellisenä maanantaina voitokkaasti aloittanut Saonoi ja pitkältä tauolta palaava Highway To Hill lienevät suosikit haastajadivisioonassa.

Ahkerasti kilpaileva M.A. Piste on yksi Marttilan Tammasarjan suosikeista. Ainakin Sanahelinä, Luraus, Suvelan Unelma ja Tutuks kuuluvat koviin haastajiin.

Toto65-kierros päättyy hopeadivisioonaan. Effronte Photolla on taas ykkösrata, se voi johtaa lähdöstä maaliin. Bee Combo, Joseph Boko, Go West Young Man ja Mr Big Star kuuluvat tiukkoihin vastustajiin.

Kuuma Cup

  • Karsinnat Vermon 24.5. lähdöissä 3, 4, 5 ja 6 sekä yksi karsinta Jyväskylän 22.5. raveissa. Sarjamääritys on ryhmäajo 2120 m enintään 25 000 €. Karsinnoissa ja finaalissa on voimassa 5.5. päivän voittosummat.
  • Jokaisesta karsinnasta pääsee kaksi parasta finaaliin. Lisäksi kaksi korkeimmilla karsintapisteillä karsintoihin ilmoitettua kolmanneksi sijoittunutta hevosta pääsee finaaliin. Tasapääjuoksutilanteissa korkeammat karsintasijoitukset ovat etusijalla finaaliin.
  • Finaalin lähtöradat valitaan tallikaarteen pysäkillä lähdön 9 jälkeen n. klo 21. Ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys samalle sijalle karsinnassa sijoittuneiden kesken ratkaistaan arpomalla.
  • Finaalissa 7.6. on 8 000 € ykköspalkinto

Whodouthinkuare voitti Finlandia-lauantaina ja hakee Kuuma Cupin finaalipaikkaa (kuva: Pekka Salonen).