Ajankohtaista

African Queen, Lissun Assi, Tuuskanen ja EL Houdini TalviCup-finaalien voittajat

la 13. maaliskuuta 2021 19.58.00

Ennen Superlauantain Jackpotkierrosta ajettiin neljä TalviCup-finaalia. African Queen voitti lämminveritammojen finaalin. Lissun Assi oli vahvin kylmäveritammojen vastaavassa. Tuuskanen oli ykkönen oriiden/ruunien finaalissa ja EL Houdini paras lämminveristen finaalissa.

African Queenilla oli sisärata, mutta se ei pystynyt pitämään keulapaikkaa. Tuomas Korvenoja nosti tamman nopeasti toisen jonon vetäjäksi. Proud Ms Cantab kiirehti keulaan ohi Magnifique Elisen. Antti Teivainen käänsi Magnifique Elisen kiriin viimeisellä takasuoralla, ja valjakko pinkoi johtoon. African Queen tuli sitkeästi ja venytti 5 000 euron voittoon ajalla 16,6a/2120m. Magnifique Elise oli kakkonen, ja Nutcracker kiri kolmanneksi. ”Kun emme pystyneet pitämän keulapaikkaa, ei vaihtoehtoja ollut kuin kääntää toiselle. African Queen teki sitkeän esityksen ja on saanut lisää kovuutta”, Korvenoja kiitteli.

Terho Rautiaisen valmentama Lissun Assi taivalsi johtaneen Siriliisin rinnalla. Seppo Markkulan rattailleen saanut Lissun Assi ratkaisi pelin varmasti ja paineli ykköseksi ajalla 29,5/2120m. Hyvännäköinen kiersi vahvasti kakkoseksi ja Hollaus kolmanneksi. ”Terhon hevoset ovat rautaisessa kunnossa, kuolemanpaikka ei haitannut. Lissun Assi on sitkeä menemään, ja tulevaisuus näyttää hyvältä”, Markkula sanoi.

Kimmo Niemelän Tuuskanen metsästi oriiden/ruunien finaalissa viidettä peräkkäistä voittoa. Antti Teivainen pujotteli viimeisellä sadoille metreille Tuuskasen kanssa ykköseksi, ja voitto tuli ajalla 27,9/2140m. Kromaus otti kakkostilan ennen johtanutta Taistelu Jaskaa. ”Onneksi kuski tiesi mitä teki ja pujotteli ykköseksi. Tärkeintä oli voittaa Maisteri Jutila, meillä oli konjakkipullo vetoa siitä, kumpi on ennen maalissa”, Niemelä iloitsi.

Elina Laakkosen EL Houdini jahtasi viidettä peräkkäistä Vermon voittoa oriiden/ruunien finaalissa. Marlon Deen poisjäännin myötä EL Houdini lähti sisäradalta. Se ei pystynyt vastaamaan Callela Socratesin alkurynnistykseen, mutta pääsi johtavan taakse. Antti Teivainen nosti johtohevosen rinnalle 1200 jäljellä. EL Houdini oli lopussa vahvin ja paineli ykköseksi. Selanne kiri kakkoseksi niukasti ohi Callela Socratesin. ”Keulaan koitin, mutta sinne emme päässeet. Johtavan rinnalla hevonen rauhoittui ja sai lopussa lisää puhtia, kun käänsin silmälaput”, Teivainen kertoi.

African Queen oli Superlauantain ensimmäinen TalviCup-voittaja (kuva: Essi Laukkanen).