Ajankohtaista

American Cooper Kuuma Cupin karsintojen nopein – Virin Varpu tammojen ykkönen

ke 24. toukokuuta 2023 22.12.00

Neljä Kuuma Cupin karsintaa ja A.V. Marttilan Tammasarja olivat keskiviikon kuumimmat lähdöt. American Cooper oli illan nopein Kuuma Cupin karsinnan voittaja ajalla 12,7a/2120m. Virin Varpu voitti A.V. Marttilan Tammasarjan.

Kuuma Cupin toinen karsinta aloitti Toto65-pelin. Suosikki Readly Eagle kiirehti johtopaikalle. Juha Utala käänsi Whodouthinkuaren aikaisin toisen radan jonon vetäjäksi. Readly Eagle laukkasi loppusuoralle käännyttäessä. Kari Savolaisen valmentama Whodouthinkuare jyskytti väkevästi ja kurkotti voittoon ajalla 13,1a/2120m. Bean Fighter kiri tasaisessa maaliintulossa kakkoseksi niukasti ennen Stardust Comeryä, joka pääsi myös finaaliin.

- Antin hevonen (Readly Eagle/Teivainen) ei näyttänyt enää 400 jäljellä tuoreelta. Siksi piti tarkkailla takana olevia. Kun Aku (Moniman/Moilanen) tuli rinnalle, oma hevoseni vastasi hyvin, Utala kertoi.

Business School oli suosikki toisessa Kuuma Cupissa, mutta alkumatkan laukat pilasivat juoksun. Ari Moilanen ajoi American Cooperin keulaan jo avauspuolikkaalla. Markku Niemisen valmennettava hallitsi ja voitti kovalla ajalla 12,7a/2120m. Quite Vanity seurasi johtavan takaa kakkoseksi ja finaaliin.

- Hannulla oli hyvä hevonen (Business School/Torvinen), kun se laukkasi, niin toiveet nousivat. Keulapaikka ei ole tälle välttämättömyys, mutta tietysti siitä on helppo ajaa, Moilanen sanoi.

Goolagong Zet täydensi Miika ja Anna-Kaisa Tenhusen hyvää iltapuhdetta Kuuma Cupin kolmannessa karsinnassa. Santtu Raitala nosti Goolagong Zetin johtavan takaa toiselle radalle. Tobin Kronoksen tytär paineli ykköseksi ajalla 13,3a/2120m ohi johtaneen Rock Vicen. Ken’s Carlos kiri kakkoseksi ja sai varman finaalipaikan. Rock Vice oli keulasta kolmas ja meni myös finaaliin.

- Kyllä kova vauhti kuluttaa myös omaa hevosta, vaikka saimme alkumatkan mennä johtavan selässä. Se oli ehkä hyvä, että saimme selän, kun Goolagong Zet oli vähän terhakka. Piti nousta toisella ja katsoa, paljonko Tuomaksen hevosella (Rock Vice/Korvenoja) on varaa. Kun Goolagong Zet pääsi hokeista eroon, niin hevonen paransi paljon, Raitala totesi.

Haastajadivisioonakarsinta oli 65-nelonen. Hannu Torvinen ajoi Que Talin johtopaikalle. Christa Packalénin valmentama ori irtosi lopussa vakuuttavasti muista ja voitti ajalla 13,7a/2120m. Salam Aleikum seurasi johtavan takaa kakkoseksi.

A.V. Marttilan Tammasarjassa jahdattiin pisteitä Kouvolan Kuningatarkilpailuun. Sanahelinä singahti keulaan, mutta laukkasi. Juhani Heikkisen Virin Varpu otti sen jälkeen johtopaikan. Siporin tytär veti tasaisen reipasta vauhtia ja viiletti ykköseksi ajalla 23,9a/1620m. Varjonova ei saanut johtavan takaa kiritilaa. Se seurasi terhakkaasi kakkoseksi ennen hyvin kirinyttä Riksun Tähteä.

- Virin Varpu on radalla tulta ja tappuraa, mutta kotona lutunen. En lähtenyt alussa kilpailemaan johtopaikasta, mutta keulapaikka lankesi meille, kun edessä oleva laukkasi. Näitä KK-23-karsintoja ajetaan. Olisi se hienoa päästä isoon kisaan mukaan, sanoi Heikkinen, joka ajoi ensimmäisen Vermon voittonsa.

Toto65-pelin päätöskohde sujui Effronte Photon komennossa. Santtu Raitala ajoiPekka Ruuthin valmennettavan sisäradalta johtopaikalle. Kauden ensimmäinen voitto tuli ajalla 12,5a/2120m. Way To Go pääsi etenemään vapaata sisärataa ja tuli kakkoseksi.

Kuuma Cupin ensimmäinen karsinta ajettiin juuri ennen 65-kohteita. Hannu Torvisen ajama Williamsburg juoksu alkumatkan neljäntenä sisäradalla. Anna Torvisen valmentama ruuna kiri vahvasti ja ennätti ykköseksi ajalla 13,7a/2120m. Like di Serafino kiri kakkoseksi ja sai suoran finaalipaikan.

Arsi Skytän Stoneisle Ucco oli paras Derby-sarjassa. Okeanos piti johtopaikkaa. Ari Moilasen ajama Stoneisle Ucco seurasi takana. Moilanen käänsi hevosensa kiriin maalisuoran alussa. Stoneisle Ucco pinkaisi voittoon ajalla 15,2/2120m. Santti Raitalan ajama ja Miika Tenhusen valmentama Okeanos oli kakkonen.

Ilta alkoi Santtu Raitalan ajaman Fix Youn voitolla. Tero Pohjolaisen valmentama 3-vuotias Andover Hallin poika johti lähdöstä maaliin. Voittotulos oli 17,5/2120m.

Prix Etoile -montékarsinnassa saatiin hieno voittaja. Elina Pakkasen ohjastama Lake’s Edina kiri 40 metrin takamatkalta voittoon hurjalla tuloksella 15,7/2160m. The Empty Pocket pinkoi paalulta kakkoseksi ohi Crossfire Of Lifen.

Teemu Okkolinin omistama, valmentama ja ajama Myllyn Vili nappasi illan päätöslähdössä voiton uudella ennätyksellä 25,8/2140m. Myllyn Vili painui johtopaikalle ja hallitsi tapahtumia. Zelos ravasi Myllyn Vilin rinnalla, mutta laukkasi takasuoralla. Se tuli vielä uudelleen ja ehti kakkoseksi.

Kuuma Cupin ratajärjestys 7.6.