Ajankohtaista

American Hero ja Peanuts veivät Superlauantain isot palkinnot

su 14. maaliskuuta 2021 11.03.00

Pekka Korven American Hero ravasi voiton 5-vuotiaiden Graceful Swamp Memorialissa. Anne Kankaan valmentama Peanuts oli paras tammojen Espoon Palkinnossa.

Korpi otti muilta luulot pois heti lähtökiihdytyksessä ja karautti American Heron keulaan. Se sai vetää rauhallista vauhtia, kierros mentiin 18,7. American Hero jätti muut maalisuoralla ja vei 10 000 euroa ajalla 16,1a/2120m. Matter Of Fact seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Joseph Boko sinnitteli keulahevosen rinnalta kolmanneksi.

”American Hero lähti hyvin, ja matkalla sain ajaa rauhassa. Nyt on ollut sellainen talvi, että olemme päässeet treenaamaan kunnolla. Hevosen pitäisi riittää pitkälle”, Korpi sanoi.

Jukka Torvinen mietiskeli ennakkoon taktiikkaa, mutta kun lähtöauto irtosi, niin Torvinen täräytti Peanutsin keulaan. Tamma veti letkeällä tyylillä ja lähti lopussa omille teilleen. Ylivoimainen voitto tuli ajalla 15,0a/2120m. Ykköspalkinto oli 12 000 euroa. Ice Wine kiersi takaa kakkoseksi. Alkumatkalla laukannut Stoneisle Ocen kiri kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa laukannut Stonecapes Queila nousi viidenneksi.

”Taktiikka muuttui, kun Peanuts tuntui niin hyvältä lämmityksessä ja pruuvissa. Se oli jättihyvä”, Torvinen iloitsi.

Peanuts oli Espoon Palkinnon paras (kuva: Essi Laukkanen).