Ajankohtaista

American Zakke ja Don Williams keskiviikon päälähtöjen vakuuttavat voittajat

ke 8. syyskuuta 2021 21.52.00

Hienoa urheilua nähtiin keskiviikon syysillassa. Hannu-Pekka Korven valmentama American Zakke oli ottanut mallia isoveli American Heron SM-voitosta ja paineli ykköseksi Tuplaa voittosumma -lähdössä. Sami Sandbergin valmentama Don Williams oli väkevänä Kivikylä Voimaliigassa ja porskutti voittoon komealla tuloksella 13,6/3160m.

 

Kiikkus’ Cashier meni avauspuolikkaalla keulaan Tuplaa voittosumma -lähdössä. Santtu Raitala käänteli American Zakken sen rinnalle kierroksen juoksun jälkeen. 3-vuotias American Zakke oli lopussa muita selvästi parempi ja meni ykköseksi ajalla 14,9a/2120m. Kiikku’s Cashier oli kakkonen. Suosikki Ypäjä Oriente laukkasi jo ennen lähtölinjaa.

 

"Valmentaja (Hannu-Pekka Korpi) oli muuttanut varusteita, ja American Zakke oli tosi hyvä", Raitala kehui.

 

"Nyt American Zakke oli rento ja ravasi hyvin kengitys- ja varustemuutosten jälkeen. Seuraavaksi tähtäämme Kriteriumin karsintoihin", kovassa menestysvireessä valmennettavillaan oleva Hannu-Pekka Korpi puolestaan totesi.

 

Kivikylä Voimaliigassa mentiin reipasta vauhtia. Amazing Warrior paineli kierroksen juoksun jälkeen keulaan, mutta sai heti prässiä Marschall Matchilta. Ari Moilanen ajoi Don Williamsin kirikaistalle päätöskierroksella. Ranskalaisori meni vahvasti ja painui keulaan 400 jäljellä. Voitto tuli ylivoimaisesti. Mr Golden Quick kiri kakkoseksi ja Grainfield Aiden oli kolmas.

 

Hoitaja Johanna Kyläkoski oli tosi tyytyväinen Don Williamsin eli ”Pullan” suoritukseen.

 

"Esitys oli todella upea tänään. Pulla on palannut! Syksyllä jatketaan samanlaisissa lähdöissä", Kyläkoski sanoi.


Santtu Raitalan ajama ja Juha Lindroosin omistama ja valmentama Vonkari ravasi jo tämän vuoden viidennen Vermon-voittonsa, jolla ori on El Houdinin kanssa tämän vuoden voitokkain hevonen Vermossa. Kuva: Pekka Salonen