Ajankohtaista

An-Dorra Derbyn Kevätsuosikki - Benelli XO, Chicharita ja First Class Lady karsintavoittajina

ke 28. huhtikuuta 2021 21.43.00

Vermon Toto65-kierros tarjosi huippu-urheilua. Lähdöissä nähtiin hevosia, joita saadaan ihastella myös tulevissa suurlähdöissä.

 

Derbyn Kevätsuosikki aloitti Toto65-pelin huippuhevosten ilotulituksen. Jukka Torvinen ajoi An-Dorran johtopaikalle. Reino Palomäen silmäterä piti reipasta tahtia: kierros mentiin 15,3 ja 2000 metriä aikaan 13,9. An-Dorra hallitsi ja voitti kovalla ajalla 13,8a/2620m jääden vain neljä kymmenystä Mascate Matchin SE-tuloksesta.

 

”Tamma vaati tänään itse vauhtia, itse olisin ajanut ajaa vähän rauhallisemmin. An-Dorra tuli pieneltä valmennuspaussilta ja varmaan parantaa”, Jukka Torvinen sanoi.

 

Breeders Coursen karsinnasta haettiin finalisteja Elitloppet-viikonlopun finaaliin. Jarmo Ihamäen valmentama Benelli XO singahti keulaan. Hannu Torvinen sai ajaa toisen puolikkaan maltillista 1.20-kyytiä, kun rinnalle kiertynyt Nette’s Ensio ei vaatinut vauhtia. Benelli XO hallitsi ja voitti varmasti ajalla 15,9a/2120m. Nette’s Ensio pinnisti kakkoseksi.

 

Coltrane Frido seurasi johtavan takana kolmanneksi. Bee Combo kiri vauhdikkaasti neljänneksi. Starry otti vitossijan ennen Mescalin Shadea, jonka kiri ei kantanut kärkitiloille. Timo Korvenheimon tallin Nette’s Ensio ja Starry selvittivät tiensä Breeders Coursen finaaliin, jossa voittajaa odottaa peräti miljoonan kruunun ykköspalkinto.

 

”En osannut odottaa Benelli XO:lta näin hienoa juoksua, se ei ole ollut parhaimmillaan viime starteissa. Tamma oli jo paremman tuntuinen heti lähtökiihdytyksessä, ja oma usko nousi myös. Hyvä suoritus, tamma ravasi hyvin ilman kenkiä”, Torvinen sanoi. Ihamäki on kaavaillut Elitloppet-viikonvaihteessa 3-vuotiaiden tammojen eliittiä Benelli XO:lle.

 


Edelliskerralla An-Dorra voitti Derbyn Talvisuosikin ja tänään oli Derbyn Kevätsuosikki -lähdön voiton vuoro. Kuva: Pekka Salonen

 

Arvid Åvallin TammaDerbyn karsinnat alkoivat suursuosikin komealla voitolla. Timo Nurmoksen valmentama Chicharita painui helposti keulaan. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Ari Moilanen lasketteli Mikael Kopolan ja Teemu Parttimaan tamman ykköseksi ajalla 14,3a/2120m. Exceptional seurasi kakkoseksi ennen Galway Girliä. Makedreamcometrue, Arctic Emma ja Arctic Dessert nähdään myös finaalissa.

”Hienot olivat Chicharitan ohjat. Olen nähnyt sen juoksuja paljon. Eka askeleet piti ottaa tarkasti. En tiedä vielä, kuka ajaa finaalissa”, Moilanen sanoi.

 

Timo Korvenheimon tallin First Class Lady oli vakuuttava voittaja toisessa karsinnassa. Santtu Raitala ajoi keulaan ensimmäisellä takasuoralla, kierros jäi taakse ajassa 13,5. First Class Lady voitti helposti tuloksella 14,1a/2120m.  Touch Me Too kiri takaa vahvasti kakkoseksi. Brave Dame Vivian spurttasi kolmanneksi. Alussa laukannut Piece Of Glory nousi neljänneksi. Donna Leonora ja Adanna menivät myös finaaliin.

 

”Tykkäsin kovasti First Class Ladyn esityksestä. Viimeksi ajoimme kiltisti ja nyt rohkeammin. Vetolaput jäivät tänään vetämättä, ne jäivät varastoon finaaliin. Olen nähnyt Chicharitan juoksuja myös Ruotsissa, se on kova vastustaja, muta ei sitä saa pelätä”, Raitala totesi.

 

Kivikylä Voimaliiga oli illan ensimmäinen erikoissarja. Ari Moilanen kannusti Don Williamsin keulaan 1800 metriä ennen maalia. Kun Borgmester tuli uhmakkaana rinnalle, Moilanen luopui hetkeksi vetotöistä, mutta otti johtopaikan uudelleen haltuunsa. Markku Niemisen valmentama Don Williams irtosi muista jo loppukaarteessa ja voitti ylivoimaisesti ajalla 14,4/3160m. Effronte Photo kiri kakkoseksi ennen Niemisen tallin toista hevosta Jugadoria.


Ari Moilanen pääsi nauttimaan Timo Nurmoksen tallin Chicharitan kyydissä. Kuva: Pekka Salonen

 


Santtu Raitalan ajama First Class Lady emännöi toista Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähtöä. Kuva: Pekka Salonen