Ajankohtaista

An-Dorra hurmasi Glenn Kosmos Memorialissa

su 9. toukokuuta 2021 18.40.00

Vermon Finlandia-sunnuntai oli täynnä toinen toistaan huimempia lähtöjä. Loistavia suorituksia nähtiin, ja moni voittaja jatkaa varmasti kansainvälisissä tehtävissä.

 

Toto75-kierros alkoi upealla Glenn Kosmos Memorialilla. Mika Forss piti Power Blasterilla johtopaikan. Arcie’s Arsenal ja Italian toivo Bepi Bi laukkasivat ensimmäisessä kaarteessa. Jukka Torvinen kävi kysymässä An-Dorralla keuloja, mutta Forss halusi ajaa kärjessä.

 

An-Dorra ravasi päätöskierroksen johtohevosen rinnalla. Reino Palomäen supertamma puristi varmasti ykköseksi ja voitti ajalla 12,3a/2120m. Power Blaster ja Consalvo taistelivat kakkossijasta niin tiukasti, että tuloksena oli tasapääjuoksu.

 

”An-Dorra on Euroopan paras nelivuotias tamma. Kuopio Stakes ajetaan seuraavaksi, vaikkei sillä vielä ole koskaan kilpailtu mailin matkalla. Tällainen 86-vuotias äijä ei korona-aikana voi lähteä ulkomaille, mutta hoitaja Anna ja mun tytöt voivat sen tehdä”, Palomäki sanoi.

 

Kivikylä Voimaliigassa Pekka Korpi karautti Marschall Matchin keulaan puolimatkan jälkeen. Reima Kuislan omistama ruuna piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 14,7/3140m. Quick Diablo tuli tulisella spurtilla kakkoseksi. Don Williams oli suosikki. Se kiersi pisimmältä takamatkalta asiallisesti kolmanneksi.

 

Maaseudun Tulevaisuus & MT Ravinetti-Klass I -divisioonakarsinnassa mentiin kovaa. Alessandro Gocciadoron Benedetto OP veti avauskierroksen 10,4-kyytiä. Kova tempo teki tehtävänsä, ja italialaisori väsyi. Heikki Korhosen valmentama Callela Lincoln kiri vahvimmin ja eteni Santtu Raitalan ajamana ykköseksi ajalla 12,0a/2120m. Credit To Love seurasi kakkoseksi. Gerris Trix oli mukana alun vauhti-ilottelussa. Se kesti vahvasti kolmanneksi.

 

”Otettiin ensimmäistä kertaa etukengät pois, siksi Callela Lincoln haki vähän ravia alussa. Vauhdinjako oli kuin tehty meille, Lincoln jaksaa mennä. Tavoite on Suur-Hollolassa”, Jukka Hakkarainen sanoi.

 

Pekka Luukkosen silmäterä Lissun Eerikki oli kaiken luottamuksen arvoinen LähiTapiola Erkon Pokaalissa. Ari Moilanen ajoi oriin johtopaikalle jo avauspuolikkaalla. Lissun Eerikki veti avauskierroksen 23,1-kyytiä. Erikassonin poika hallitsi ja vei 12 500 euron ykkösen ajalla 22,5a/2120m. Morison tarjosi hyvän vastuksen ja toi Erikassonin pojille kaksoisvoiton.

 

”Rickin kanssa olin usein Erkon Pokaalissa, Järvsöfaks oli vastassa. Kerran pääsimme 15 metrin päähän Järvsöfaksia. Ari sanoi, että Lissun Eerikille kaikki oli helppoa. Tyyli näytti minun silmääni hyvältä. Nyt kun startteja on ollut kahden viikon välein, niin hevosella on vain yksi treenipäivä, vetoja jarrukärryllä. Toivottavasti hevonen pysyy tällaisena ja terveenä, seppeleen tavoittelu Seinäjoella on päätavoite. Elitkampeniin minun tekisi mieli, mutta olemme jo kieltäytyneet siitä reissusta”, Luukkonen kertoi.

 

Pylon-Bronsdivisionen -lähdössä Alessandro Gocciadoro sai onnistumisen. Hän käänsi Aston Barin kiriin kolmannesta ulkoa, ja Ready Cashin voitokas poika kiri ykköseksi ajalla 14,1a/2120m. Ivan B.R. taisteli johtavan rinnalta väkevästi kakkoseksi. Amazing Warrior latasi kasiradalta keulaan ja oli tauon jälkeen oikein hyvä kolmas.

 

”Nyt onneksi alkaa sujua ajaminen. Ajoin eilen Italiassa, ja yöunet ovat jääneet neljään tuntiin. Aston Barista uskon tulevan tosi hyvän hevosen. Se ei ole vielä koskaan juossut ilman kenkiä ja parantaa varmaan, kun se tehdään joskus”, Gocciadoro sanoi.

 

Hevosurheilu-Silverdivisionen -lähdössä oli myös voittajalle paikka Elitloppetin viikonlopun finaaliin. Antti Ojanperän valmentama MAS Champ jäi lopulta toisen jonon vetäjäksi, kun Zio Tom Jet porhalsi keulaan. Santtu Raitalan ajama MAS Champ meni ykköseksi ajalla 12,8a/2120m. Run For Royalty kiri kakkoseksi. Zap di Girifalco jäi voittajan taakse ja oli kolmas maalissa.

 

”Tänään MAS Champilla lähdettiin ensimmäisen kerran suhteellisen reippaasti liikkeelle.  Johtohevonen ei ollut meidän päävastustaja ja takana olevia piti tarkkailla. Tykkäsin tänään kovasti Massin tyylistä mennä”, Raitala totesi. ”Vielä on mietinnässä, lähdemmekö Solvallaan”, valmentaja Ojanperä sanoi.

 

Huikeaa urheilua nähtiin jo ennen 75-kierrosta. Jenni Koskelan ohjastama Sunbeam paineli Prix Monté Finlandian voittoon ajalla 12,2a/1620m. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas kertoi, että Sunbeam juoksi nyt kärkikengillä. Target Kronos oli johtopaikalta hyvä kakkonen.

 

Kylmäveristen 5-7-vuotiaiden MH Racing -lähtö oli kerännyt joukon ikäluokkien huippuja. Teemu Okkolin ajoi Vilkkeen Velmun johtopaikalle. Stallone nousi sen rinnalle päätöskierroksella. Parvelan Retu lähti haastamaan kärkikaksikkoa, mutta Hannu Torvinen veti hetkeksi takaisin toiselle radalle. Maalisuoralla Parvelan Retu sai turbovaihteen päälle ja kiri ykköseksi ajalla 23,3/2140m. Stallone oli kakkonen ja Vilkkeen Velmu kolmas. Parvelun Retu juoksi 29. peräkkäisen voiton.

 

Suomen 75-vaihto oli 473 615 euroa ja Ruotsin 75-vaihto 16,6 miljoonaa kruunua (1 640 000 euroa).