Ajankohtaista

An-Dorra ja Magical Princess Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintojen parhaat

ke 20. huhtikuuta 2022 22.01.00

Suursuosikit voittivat Arvid Åvallin Tammaderbyn karsinnat. Ikäluokan kuningattaret Reino Palomäen An-Dorra ja Pekka Korven Magical Princess lähtevät vappuaattona ajettavaan finaaliin jännittävissä tunnelmissa. Loppukilpailun paras palkitaan 24 000 eurolla.

An-Dorra oli suursuosikki ensimmäisessä karsinnassa. Antti Teivainen ajoi Reino Palomäen tamman keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Avauskierros paineltiin 13,7. Päätöspuolikkaalla An-Dorra jätti muut 10,0-vauhdilla. Ylivoimainen voitto tuli ajalla 13,3a/2120m. Lapland Royal pinnisti kakkoseksi ja Girls With Curls kolmanneksi. Credit To Hope, Ava di Emelin ja Ypäjä Oriente menivät myös finaaliin.

”An-Dorra on nyt kunnossa. Lahden kova startti aukaisi sen paikat. Tänään se oli tosi hyvä. Finaaliin lähdemme hyvillä mielin. Suur-Hollolaan on kesän tähtäin. Sinne yritän saada sen niin hyväksi kuin mahdollista, ilman kenkiä voidaan ajaa silloin”, Palomäki sanoi.

Magical Princess oli toisen karsinnan jättisuosikki. Lara Luca pyyhkäisi ulkoradalta keulaan. Magical Princess tuli rinnalle ja meni kärkeen avauspuolikkaan täyttyessä. Kierros jäi taakse rauhallisessa 16,0-tempossa. Magical Princess lähti omille teilleen loppukaarteessa ja pinkoi ykköseksi ajalla 13,7a/2120m. Lara Luca seurasi kakkoseksi ja My Match kiri kolmanneksi. Artful Drop, Betty Roof ja Miss America saivat myös finaaliliput.

”Helposti kaikki sujui, matkalla sain ajaa rauhassa. Lopussa tuntui, että varaa jäi. An-Dorra on kova vastus finaalissa, koitetaan laittaa sille hanttiin. Finaalin lähtörata ratkaisee paljon. Ykkösen otan, jos vain saan”, Korpi kertoi.

Ja ykkösradan Korpi myös sai finaaliin, kun An-Dorralle valittiin kakkonen.

Karanor Teräsmiesliigassa voittajaa tutkittiin maalikameran kuvasta pitkään. Ari Moilanen ajoi Veijo Heiskasen tallin Nette’s Ension johtopaikalle. Faith In Cash ravasi johtavan takana ja Starry ulkopuolella. Nette’s Ensio sai maalisuoralla uhkaajakseen Faith In Cashin. Nette’s Ensio piti niukasti ykköseksi ennen Faith In Cashia. Starry punnersi kolmanneksi.

Sisusarja oli kylmäveristen stayerkoitos. Henri Bollström karautti Vauhtiksen takamatkalta keulaan heti ensimmäisellä takasuoralla. Seppo Suurosen valmentama Vauhtis hallitsi tapahtumia ja porskutti varmasti ykköseksi.

Arvid Åvallin Tammaderbyn finaali ravataan Finlandia-lauantaina 30.4. ja voittaja kuittaa 24 000 euron ykköspalkinnon.

Finaalin lähtöradat:

1 Magical Princess

2 An-Dorra

3 Lara Luca

4 Girls With Curls

5 Credit To Hope

6 Artful Drop

7 Ava di Emelin

8 Miss America

9 Lapland Royal

10 My Match

11 Betty Roof

12 Ypäjä Oriente