Ajankohtaista

An-Dorra ja Magical Princess suosikkeina, Arvid Åvallin TammaDerbyn karsinnat keskiviikkona

ti 19. huhtikuuta 2022 08.16.00

Huippumeno jatkuu tiiviinä Vermon kaviouralla. 5-vuotiaiden tammojen Arvid Åvallin TammaDerbyn karsinnat ovat keskiviikon kohokohdat.

Reino Palomäen An-Dorra starttaa ensimmäisessä karsinnassa. Se juoksi lauantaina Best Ladyssä, prässäsi Willow Pridea ja sijoittui viidenneksi. TammaDerbyn karsinnassa Antti Teivainen pääsee kiihdyttämään An-Dorran vauhtiin vitospaikalta, ja valjakko edennee keulapaikalle hallitsemaan. Voitokas Lapland Royal jäi pitkäperjantaina kuudenneksi Turussa. Se hakee finaalipaikkaa kakkosradalta. Ava di Emelin voitti Derby-karsinnan ja sijoittui finaalissa viidenneksi. Girls With Curls voitti Teivossa huhtikuun alussa ja on kunnossa.

Pekka Korven Magical Princess eteni Best Ladyssä kärkikamppailuun ja nappasi kolmossijan. Se on hallinnut An-Dorran kanssa ikäluokkalähtöjä, Derby-voittaja Magical Princess lähtee toisessa karsinnassa nelospaikalta ja on Toto65-pelin pankki. Betty Roof, Lady Rock ja eturivin uloimmalta paikalta kiihdyttävä Lara Luca ovat tiukimmin kiinni finaalipaikoissa. Loppukilpailu juostaan Finlandia-lauantaina 30.4. Finaalin lähtöradat valitaan tuoreeltaan keskiviikkona n. klo 20 tallikaarteen pysäkillä alkavassa tilaisuudessa.

TammaDerbyn karsinnat ajetaan 2120 metrin matkalla. Toto65-pelissä ajetaan kaksi 3120 metrin kisaa. Karanor Teräsmiesliiga on ensimmäinen. Faith In Cash ja Nette’s Ensio yrittävät paalulta karkuun. Voittokone Starry on 20 metrin takamatkalla. Morris Match voitti tammikuussa kolme kertaa ja yrittää nyt 40 metrin takamatkalta palata voittokantaan.

Kylmäveriset kisaavat Sisusarjassa. Moido ja Junjori ovat paalulta pitkään kärjessä. Vauhtis on mennyt erinomaisesti myös tällä kaudella, eikä ole jäänyt kaksarisijojen ulkopuolelle. Sisusarja on hyvätasoinen, ja moni hevonen pystyy voittoon.

Toto65-pelin päätöslähdöissä nähdään viime viikkojen menestyjiä. Kimmo Niemelän Tuuskanen metsästää vuoden neljättä voittoa kylmäveristen 90 000 euron ryhmässä. Veijo Heiskasen Kurri Jari Boko voitti viimeksi Viisivuotispalkinnon ja on ykkösjahdissa keskiviikon ysilähdössä.

Ravien käsiohjelman näkee tästä linkistä >>

Arvid Åvallin TammaDerby

  • 5-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminveritammoille
  • Loppukilpailun 1. palkinto 24 000 €
  • Karsintalähdöt 3 ja 4, molemmista karsinnoista kuusi parasta la 30.4. ajettavaan finaaliin
  • Ratavalintatilaisuus tallikaarteessa lähdön 6 jälkeen n. klo 20 - kaikkien finaaliin päässeiden hevosten edustajat paikalla

Nähdäänkö TammaDerbyssä viime vuoden Suuresta Suomalaisesta Derbystä tuttu kärkikamppailu Magical Princessin ja An-Dorran välillä? Kuva: Pekka Salonen