Ajankohtaista

An-Dorra oli Espoon Palkinnon valtiatar

la 12. maaliskuuta 2022 23.01.00

Reino Palomäen kuningatar An-Dorra aloitti 5-vuotiskauden komealla voitolla tammojen Espoon Palkinnossa. 12 000 euron arvoinen ykkössija tuli Antti Teivaisen ajamana tuloksella 15,2a/2120m.

 

Ice Wine kiirehti ensin johtopaikalle. Kun An-Dorra tuli rinnalle, Santtu Raitala luopui vetotöistä. An-Dorra sai vetää avauskierroksen 17,7-kyytiä. Teivainen ajoi tarkasti, eikä päästänyt Ice Wineä kirimään. An-Dorra paineli varmaan voittoon. Ice Wine seurasi kakkoseksi. Willow Pride kiri takaa vahvasti kolmanneksi. Magical Princess punnersi johtavan rinnalta hyvin neljänneksi.

 

"An-Dorra tuntui tosi hyvältä jo lämmityksessä, juuri sellaiselta kuin huippuhevosen kuuluukin tuntua. Voittosumma kertoo sen hyvyyden. Nyt se joutuu juoksemaan avoimissa lähdöissä, ja Suur-Hollola on se iso tähtäin. An-Dorralla on hyvä fysiikka ja hyvä tekniikka", Antti Teivainen kehui.

 

"An-Dorra meni samanlailla kuin hiitillä, eli hyvä se oli. Huhtikuun kuudes päivä jatketaan täällä Vermossa (Viisivuotispokaali) lähdössä, jossa ykkönen on kymppitonni. Sen jälkeen on vuorossa Tammaderbyn karsinnat ja sitten Seinäjoki Race, jos sinne kutsutaan", Reino Palomäki totesi.

 

Toto75-kierros alkoi kylmäveristen ryhmällä, joka oli myös Kuninkuusravien karsintalähtö. Antti Teivainen karautti Pauhiksen keulaan. Olavi Nisosen loistokilpuri piti paikkansa varmasti ja voitti ajalla 25,8a/2120m. Karlo ja Veeran Poika kirivät muille totosijoille.

 

"Hovi-Ari on ollut elämäni hevonen, tähän asti. Täällä Vermossa on ollut parhaat sarjat ja hyvä rata ajaa. Tarkoituksella pidettiin taukoa, mutta sitä on treenattu koko ajan tiukasti", Nisonen sanoi.

 

Jani Punkkisen ja Tuulia Parkkosen tallin Tippy Grain kiri ylivoimaiseen voittoon tammalähdössä. Esa Holopainen ajoi ykkösen takamatkalta ajalla 16,8/2140m.

 

Kimmo Niemelän silmäterä Tuuskanen hallitsi kolmoskohdetta. Antti Teivainen haki keulapaikan jo avauspuolikkaalla. Voittotulos oli 27,5a/2620m. Rallin Muisto oli johtavan rinnalta rehti kakkonen.

 

Juho Ihamuotilan valmentama Knocking Match loisti neloskohteessa. Santtu Raitala ajoi Knows Nothingin pojan keulaan menneen Marlon Deen rinnalle. Knocking Match painui päätöspuolikkaan alkaessa johtoon ja paineli ykköseksi ajalla 14,5a/2120m. BWT Ellospank nousi porukan perältä hyvin kakkoseksi.

 

Raitalan voitolla jatkettiin vitoskohteessa. Hän ajoi Lumettajan johtohevosen rinnalle. Hilding ravasi keulassa, muttei pystynyt vastaamaan, kun Terho Rautiaisen valmentama Lumettaja lähti etenemään. Lumettaja voitti varmasti ennen johtavan takaa kakkoseksi kirinyttä Vokkenia.

 

Vikens Energy ravasi neljännen peräkkäisen voiton kuutoskohteessa. Riku Salminen ajoi alussa johtopaikalla ja sai ajaa hölkkävauhtia. Vikens Energy tuli päätöspuolikkaan 12,0-kyytiä ja voitti varmasti ajalla 16,4a/2620m. No Limit Royalty kiri terävästi kakkoseksi.

 

"Ainut huoli oli, kun Vikens Energy painoi ohjille. Mutta ei se hirveästi huolestuttanut, kun vauhti oli hiljaista. Hevonen asuu Huhmarissa, ja Pekka (Korpi) sen viimeisteli viikolla, kun itse olin kengittämässä Vermossa", Salminen sanoi.

 

Lauantai-ilta alkoi kylmäveristen montén Talvimeetingin finaalilla. Janita Antti Roiko seurasi Valssauksella kärkihevosia. Jaakko Mäntylän omistama, kasvattama ja valmentama ruuna oli päätöspuolikkaalla selvästi vahvin ja paineli 3 500 euron voittoon ajalla 29,9/2140m. Spik Loke/Liisa Nummi ja Sjö Kongen/Heli Perkiö nousivat pisimmältä takamatkalta muille totosijoille.

 

Ennen 75-kohteita ajettiin myös lämminveristen montélähtö. Hannu Korven valmentama Van Kronos viiletti Pia-Maria Moilasen ratsastama ylivoimaiseen voittoon ajalla 14,9a/2120m.


An-Dorra emännöi tämän kevään Espoon Palkintoa.