Ajankohtaista

Antti Pihlströmin kimppahevonen aloittaa kautensa - lue osaomistajan tunnelmat!

ma 8. kesäkuuta 2020 12.44.00

Huippujääkiekkoilija Antti Pihlströmillä on maanantaina jännittävä kisailta raviurheilun parissa. Hänen osaomistamansa tamma Peanuts aloittaa 5-vuotiskautensa Vermo Areenalla ja on lähtönsä ennakkosuosikki.

Anne Kankaan valmentama Peanuts kuuluu ikäluokkansa eliittiin. Tamma on voittanut 20 kilpailustaan kymmenen ja viime vuonna se oli ykkönen kolmessa suurkilpailussa: kesällä tammojen Best Princessissä sekä syksyllä St. Legerissä ja Kasvattajakruunussa. Vermo Areenan Suuressa Suomalaisessa Derbyssä Peanuts ylsi rahakkaalle kolmossijalle.

Urallaan jo 194 100 euroa tienannut sai maanantai-illan kauden avaukseen ykkösradan paikan. Sitä ohjastaa Jukka Torvinen. Vastassa ovat mm. Villimiehen Tammakilpailun voittaja BWT Divine sekä Staro Miami, joka keräsi nuorena isoa menestystä Ruotsin suurkilpailuissa.

”Kauden avauskilpailu on aina pieni arvoitus, vaikka Peanutsilla on ajettu harjoituksissa reipastakin vauhtia”, osaomistaja Pihlström muistuttaa. ”Tamma jäi kyllä viime vuonna täydessä kilpailukunnossa tauolle, eikä treenikaudella ole ollut suurempia ongelmia.”

Ammattijääkiekkoilija näkee ravurin kauden aloituksessa yhteistä myös jääkiekkoon.

”Kaikki pelaajatkin tietenkin treenaavat kovaa ennen kauden avausta, mutta silti ensimmäinen peli on aina rankka, vaikka olisi kuinka kovaa treenannut. Siitä se aina lähtee käyntiin. Pelit ovat aina eri asia kuin harjoitukset ja sama se on raviurheilussakin. Lähtöjen myötä hevoset kehittyvät ja niistä näkee, missä kunnossa ne ovat.”

Pihlström on ollut jo vuosia aktiivinen hevosenomistaja. Yhdessä Janne Korven ja Jaajo Linnonmaan kanssa he omistivat Arctic American, joka on jo siirtynyt siitostammaksi. Sen ensimmäinen jälkeläinen American Hero aloitti viime syksynä uransa erittäin lupaavasti, ja aloittaa pian nelivuotiskautensa.

Hevosenomistaminen ei rajoitu Pihlströmin kohdalla pelkästään yleisöalueella jännittämiseen. Hän asuu perheensä kanssa hevostilalla, jossa heillä on omia hevosia hoidettavanaan.

”Joka päivä touhutaan hevosten kanssa. Yleensä käyn ruokkimassa hevosia ja viemässä niitä laitumelle. Usein myös korjailen paikkoja. Näiden kanssa riittää aina hommia, mutta kivaa se on”, Pihlström myhäilee.

Koronavirustilanne pisti myös Pihlströmin perheessä arjen uusiksi.

”Meillä on kolme lasta ja kun kaikki ovat olleet kotiopetuksessa, hommaa on riittänyt. Jäähallille ei myöskään päässyt treenaamaan, joten kotona on saanut jonkun verran tehdä. Nyt onneksi alkaa helpottaa ja päästään pian normaaliin harjoitussysteemiin.”

”Ruotsin raveja tuli paljon seurattua tauon aikana ja nyt kun Suomessa on päästy taas ravaamaan, raveja on katsottu. Omista hevosista She Rains ja Antin Helmi ovat jo ehtineet kilpailla, mutta vielä ei ole tullut suurempaa menestystä. Kasvattamani Gintonic tosin voitti viime torstaina Mikkelissä."

Vermo Areenan maanantairaveihin pääsee rajoitetusti yleisöä, ja Pihlström aikoo seurata Peanutsin kauden avauksen paikan päällä. 5-vuotislähtö on ravien viides lähtö ja ajetaan klo 18.55.

TherMidas VET Viisivuotislähtö, Vermo 8.6.

1 Peanuts – Jukka Torvinen
2 BWT Divine – Olli Koivunen
3 Staro Miami – Ari Moilanen
4 Dream Girl – Tapio Perttunen
5 Arctic Elsa – Pekka Korpi
6 Cocktail Princess – Santtu Raitala


Kuvassa Antti Pihlström juhli kimppahevosensa She Rainsin voittoa Kasvattajakruunssa 24.11.2018. Kuva: Suomen Hippos/Hanna Laakso