Ajankohtaista

Arvid Åvallin TammaDerby ja tammat pääosissa Finlandia-lauantaina

pe 29. huhtikuuta 2022 07.44.00

Vapun superviikonloppu kilpailutapahtumien osalta käynnistyy lauantaina kello 14. Arvid Åvallin TammaDerby huipentaa iltapäivän. Sen jälkeen päästään nauttimaan Teflon Brothers -yhtyeen keikasta.

Ikäluokan kuningattaret Magical Princess ja An-Dorra voittivat TammaDerbyn karsintalähdöt vakuuttavasti. Pekka Korven Magical Princess lähtee tavoittelemaan finaalin 24 000 euron palkintoa ykkösradalta. Reino Palomäen An-Dorra starttaa sen viereltä. Karsintojen kakkoset Lara Luca ja Lapland Royal lähtevät radoilta kolme ja yhdeksän.

Pekka Korpi ja Reino Palomäki ovat juhlineet TammaDerbyn voittajina jo aiemmin. Korvella on kolme voittoa valmentajana, Lady Sonik 1995, Arctic Love 2011 ja Classical Duo 2013. Magical Princessin emä Magical Queen sijoittui TammaDerbyssä kakkoseksi 2010. Piece By Piece vei voiton.

Palomäen An-Amanda oli Antti Teivaisen ajamana ykkönen vuonna 2003. An-Amanda on An-Dorran emä.

Tammat ovat muutenkin pääosissa lauantaina. Suomenhevostammat jahtaavat pisteitä Forssan Kuninkuusraveihin 2120 metrin volttilähdössä. Kuningatar Suven Sametti lähtee 40 metrin takamatkalta, samoin kovat haastajat Liisan Tulilintu ja Hetviina.

Lämminveristen Tammatähti juostaan mailin matkalla. Lady Zappa ja Greta Sisu saapuvat Ruotsista värittämään lähtöä. Club Nord Elit voitti Seinäjoella ja näytti, että kunto on löytynyt. Koivusen tallin jenkit Goodygoodytwoshoes ja The Next One US ovat kovia haastajia.

Vermon suurkimpan Bolt Kronos juoksee Toto75-pelin kuutoskohteessa. Se lähtee voittojahtiin nelospaikalta Hannu Torvisen ajamana.

Nähdäänkö TammaDerbyssä sama kärkikaksikko kuin viime syksyn Derbyssä? Kuva: Pekka Salonen.