Ajankohtaista

Arvid Åvallin TammaDerbyn karsinnat keskiviikkona

ma 24. huhtikuuta 2023 14.28.00

Finlandia-lauantaina juostaan 5-vuotiaiden Arvid Åvallin TammaDerby. Keskiviikkona ajetaan kilpailun kaksi karsintalähtöä.

Hienokuntoinen Cream Candy saa vastaansa Velvet Goldin ensimmäisessä karsinnassa. Emma Väreen Cream Candy on tällä kaudella mennyt upeasti ja noussut ihan tammojen parhaimmistoon. Iikka Nurmosen tallissa valmentautuva Velvet Gold sijoittui viime vuonna Suuressa Suomalaisessa Derbyssä kakkoseksi Dusktodawn Boogien jälkeen.

Pekka Korven Magic Madonna on toisen karsinnan ansioitunein. Se oli Derbyssä viides, ja viime kausi päättyi Kasvattajakruunun kakkostilaan. Tanja Goman-Niemisen valmentaman MAS For Youn voittosumma on lähes 100 000 euroa. Se palaa parin kuukauden tauolta. Ykkösradalta starttaava Speedy Norwegian tulee Kenneth Danielseniltä, jonka tähti Dusktodawn Boogie on vielä tauolla.

Keskiviikon Toto65-kierros alkaa mielenkiintoisella kylmäveristen montélähdöllä. 14 ratsukkoa metsästää 2000 euron ykköstä. Mukana on kokeneita montémenijöitä Heli Perkiön ohjastaman Sjö Kongenin johdolla, mutta myös useita montéssa harvemmin kilpailleita.

Lisää hienoja kylmäveristä nähdään enintään 90 000 euroa tienanneiden mailin ryhmässä, joka ajetaan Toto65-pelin vitoskohteena. Suomen Cupin kakkonen Core saa nyt näyttää sprintterin kykynsä, kun vastassa ovat Rallin Muisto, Tuuskanen, Lumettaja ja kumppanit.

Keskiviikkona ajetaan 11 lähtöä. Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö on illan viimeisen koitos.

Arvid Åvallin TammaDerbyn finaalissa voittaja palkitaan 24 000 eurolla. Karsintojen ykköset ovat 6000 euroa. Molemmista karsinnoista pääsee kuusi parasta lauantaina 6.5. ajettavaan loppukilpailuun. Lähtöradat valitaan keskiviikkona tallikaarteen pysäkillä lähdön 9 jälkeen n. klo 21.

Ravien käsiohjelmaan voi tutustua tästä linkistä.

Viime vuoden Derby-kakkonen Velvet Gold starttaa yhtenä suosikeista TammaDerbyn karsintoihin (kuva: Pekka Salonen).