Ajankohtaista

Ashley Face kiersi Derby-sarjan voittoon

ke 29. syyskuuta 2021 22.41.00

Derby-sarjassa maksettiin keskiviikon suurin ykkönen 5 000 euroa. Janita Antti-Roikon valmentama ja ajama Ashley Face kuului suosikkeihin ja vei suuret setelit.

Ashley Facella oli hankala takarivin lähtöpaikka. Antti-Roiko ajoi aikaisin eteenpäin, ja Ashley Face paineli keulaan kierroksen juoksun jälkeen. Hannu Torvisen ajama Xanthus Wapid tuli ahnaasti rinnalle loppusuoralla. Ashley Face taisteli ja piti voittoon ajalla 15,3a/2620m.

”Lähdön viivästymisen jälkeen hevonen kuumeni ja oli tosi terävä. Pakko oli ajaa eteenpäin aikaisin”, Antti-Roiko selvitti taktiikkaansa.

Salamakypärät-sarjan juoksu ratkesi lähtökiihdytyksessä. Mats Havulehto piti johtopaikan sisäradalta Zumu de la Vegalla, ja kovaa avannut Zumuman ei päässyt ohi. Krista Skutnabbin Zumu de la Vega viiletti keulasta varmaan voittoon ajalla 14,3a/2120m. Jere Hurmeen Burnout kiri kakkoseksi ja Tino Paldanin Shining Armor kolmanneksi. Patri Filatoffin ajama Zumuman kesti viidenneksi.

Sarjan pistetilanne muuttui sen verran, että Jere Hurme nousi johtopaikalle 85 pisteellä, Filatoff on kakkosena 84 ja Kaisa Mikkola kolmantena 74 pisteellä.

Lämminveristen kovin sarja ajettiin Toto65-pelin avauskohteena. Iikka Nurmonen kannusti Amazing Warriorin keulaan. Sen jälkeen mentiin hölkkää. Amazing Warrior tuli päätöspuolikkaan 10,6 ja paineli ykköseksi ajalla 18,5a/2620m.

Ilta alkoi hienolla montélähdöllä. Jenni Kaija lennätti Nitro Diablon kymppiradalta keulaan. Pia Huusarin valmennettava hallitsi ja voitti ajalla 14,7a/2120m. Montéssa debytoinut Janita Antti-Roikon valmentama ja ratsastama Cameron Evo kiri kakkoseksi.