Ajankohtaista

Bepi Bi tuo italialaisväriä Finlandia-Ajoon

pe 15. huhtikuuta 2022 18.33.00

Kevään huippulähtö Finlandia-Ajo sai pitkäperjantaina kovan vahvistuksen Italiasta, kun Alessandro Gocciadoron tallin Bepi Bi kutsuttiin kuudentena hevosena vapunpäivän kansainväliseen mittelöön.

Bepi Bi kilpaili perjantaina Färjestadin kovatasoisessa 5-vuotislähdössä. Se meni 09,8-tuloksen ja voimia jäi silti talteen johtohevosen Önas Princen takana, sillä kiriväyliä ei löytynyt. Kova näyttö nousukunnosta sai Gocciadoron vastaamaan heti myöntävästi Finlandia-kutsuun.

”Harvoin käy niin, että hevonen menee 09-alkuisen tuloksen ja tuntuu silti hyvävoimaiselta maalissa”, Gocciadoro myhäili. ”Bepi Billä oli viime kauden lopulla vähän kurkun kanssa ongelmia ja siksi se ei ollut muutamassa kisassa parhaimmillaan. Tänään se oli erittäin hyvän oloinen.”

Bepi Bi juoksi viime kevään Finlandia-päivänä perinteisessä nelivuotislähdössä Glenn Kosmos Memorialissa, mutta silloin laukka pilasi pelin. Muutamaa viikkoa myöhemmin se meni Elitloppet-päivän Nelivuotiseliitissä ennätyksensä 09,1 ja kävi ikimuistoisen voittomatsin Sister Sledgen kanssa.

”Se oli jo viime vuonna tosi hyvä, mutta vaikuttaa siltä, että Bepi Bi on vielä kehittynyt talven aikana. Odotan siltä Vermossa kovaa suoritusta”, Alessandro Gocciadoro ennusti.

Finlandia-Ajo on kymmenen hevosen kutsukilpailu, joka ravataan vapunpäivänä 1. toukokuuta. Voittajalle on luvassa 110 000 euron ykköspalkinto sekä kutsu Tukholmassa Solvallan raviradalla toukokuun lopussa juostavaan Elitloppetiin.

Kutsutut hevoset Finlandia-Ajoon:

Gareth Boko
Deangelo
Stoletheshow
Tycoon Conway Hall
Next Direction
Bepi Bi


Alessandro Gocciadoro suuntaa Bepi Bin kanssa luottavaisena Finlandia-Ajoon. Kuva: Miika Lähdeniemi