Ajankohtaista

Blackbeard OEX-karsinnan ykkönen, Jere Hurme ja Goodygoodytwoshoes Salamakypärät

ke 17. elokuuta 2022 22.17.00

Tapio Lehtorannan valmentama Blackbeard voitti Oulu Express -karsinnan. Jere Hurme vankisti asemiaan Salamakypärät-sarjassa ja ajoi Goodygoodytwoshoesin voittoon.

Unforgettable Kemp tykitti Oulu Express -karsinnassa keulaan. Ari Moilanen oli terävänä ja nosti Blackbeardin sisäradalta heti toiselle. Valjakko paineli keulaan. Blackbeard veti avauskierroksen 15,7-kyytiä. Maalisuoralla Lehtorannan ori irtosi varmasti muista ja voitti ajalla 14,6/2120m. MAS Gold Rush eteni sisärataa kakkoseksi. Halley Wania kiri kolmanneksi. Oulu Expressin Finaali juostaan ensi viikon lauantaina.

- Blackbeard on tehnyt huikean hyviä esityksiä, muttei ole voittanut. Onneksi nyt saimme ykkösen. Niin kovaa lähdettiin kuin pystyttiin, mutta Hannun hevonen (Unforgettable Kemp/Torvinen) oli nopeampi. Saimme sitten keulat varmasti ja pääsimme johtoon. Blackbeard meni kevyesti ja varaa jäi, Moilanen sanoi.

Jere Hurmeen ajama Goodygoodytwoshoes oli selvä suosikki Salamakypärät-lähdössä, joka aloitti Toto65-pelin. Hurme ajoi alun tarkkaillen sisäradan jonossa. Harri Koivusen valmentama Goodygoodytwoshoes seurasi kirissä Artful Dropia ja pinkaisi maalisuoralla helposti ykköseksi hurjalla ajalla 12,5a/2120m. Milla Markkasen ohjastama Artful Drop oli kakkonen ja Terno Grönstrandin Vagabond Vik kolmas.

- Pakitin alussa hännille ja luotin tamman kiriin. Kun kärki veti kovaa, niin makea tunne tuli. Kun lähdimme kiriin, niin kaikki avut olivat käyttämättä, Hurme kertoi.

Teija Pirhosen valmentama Valkia voitti ensimmäisen kylmäveristen TammaCup-karsinnan. Se juoksi alkumatkan neljäntenä sisäradalla ja kiri Tapio Perttusen ajamana ykköseksi ajalla 27,2/2120m. Siirin Liisi tarjosi hyvän vastuksen. Vivakka ja Hepuliina menivät myös finaaliin.

Toisen karsinnan maaliintulo oli tasainen. Posokka piti keulapaikkaa. Arto Hammarin ajama Hollaus tuli maalisuoralla kovaa ja ehti niukasti ykköseksi ajalla 28,0/2120m. Posokka jäi maalikuvassa kakkoseksi. Sofianna Pee ja Tänttärä ovat muut finalistit.

Kolmannessa karsinnassa saatiin jymy-yllätys. Miika Tenhunen parkkeerasi Tuliopaalin kolmanneksi toisen radan jonoon. Tuliopaali lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli neljättä rataa ykköseksi ajalla 26,7/2140m. Renum Helga oli toisesta ulkoa kakkonen. Kastehelmi ja Milrid veivät seuraavat sijat.

Tuomas Pakkanen taituroi Helmi-Hukin takarivistä johtopaikalle viimeisessä karsinnassa. Markku Krögerin Helmi-Huki hallitsi ja voitti erittäin helposti ajalla 27,0/2120m. Aamulento seurasi johtavan takaa kakkoseksi ja Vappu-Valkia otti johtavan rinnalta kolmossijan. Isosalon Ilo kiri neljänneksi.

Mandi More oli suursuosikki ensimmäisessä lämminveristen TammaCupin karsinnassa. Janet Web tykitti ensimmäisellä takasuoralla keulaan ohi Mandi Moren. Niki Finnström ei tästä hätääntynyt, vaan nosti tammansa ajoissa toisella radalla. Mandi More porhalsi ykköseksi ajalla 15,2/2120m. Calista, Janet Web ja Colonial Aicha ottivat myös finaalipaikat.

EL Indeed oli vakuuttava toisessa karsinnassa. Hannu Torvinen ajoi Elina Laakkosen tamman keulaan lähtökiihdytyksen päätteeksi. EL Indeed jätti muut helposti taakseen ja voitti ajalla 14,8/2140m. Cobby’s Angelica seurasi johtavan takaa kakkoseksi. War Paint kiri laukan jälkeen kolmanneksi. Lex Liberty vei viimeisen finaalipaikan.

Emma Väreen valmentama ja ajama Cream Candy hallitsi kolmatta karsintaa. Valjakko täräytti voltin kolmosradalta keulaan. Cream Candy ei antanut muille mitään mahdollisuuksia, vaan viiletti voittoon. Edgeuptotop kiri kakkoseksi ja täydensi Miika Tenhusen hienoa iltaa. Bean Dream ja Mami Chulo ottivat seuraavat sijat.

Father’s Hope ja Olli Koivunen voittivat viimeisen TammaCupin karsinnan. Father’s Hope haki lähtökiihdytyksen jälkeen keulat ja piti paikkansa maaliin saakka. Voittotulos oli 15,0/2120m. Like di Serafino kiri kakkoseksi. Rivercapes Way ja Swan Orden ottivat myös finaalipaikat.

TammaCupin finaalit juostaan perjantaina 2. syyskuuta.

EL Indeed oli lämminveristen TammaCup-karsintojen vakuuttavia voittajia (kuva: Pekka Salonen).