Blogi

Vermon blogi avautuu!

 

Idea blogista syntyi ykskaksyllättäen, kun saamme Vermoon paljon erilaisia kysymyksiä, ja annamme niihin vastauksen henkilökohtaisesti. Mielessä virisi ajatus, että voisiko näitä kysymyksiä käsitellä blogissa – saattaahan olla, että sama asia askarruttaa muitakin. Kaikki vain eivät tohdi asiasta kysyä.

Idean isänä otin valtuudet määritellä blogin ilmeen. En ihmeemmin pidä jäykistelystä, joten on luonnollista, että tämä blogi on jo kirjoitustyylistä lähtien rento. Tarkoitus on myös pitää tekstit kohtuullisen lyhyinä, että edes joku jaksaisi lukea sen loppuun.

Oikeastaan blogin voisi tiivistää: kysy mitä haluat, me vastaamme mitä osaamme. Voit siis kysyä ihan mitä mieleen juolahtaa ja keneltä tahansa. Jos radanhoidossa on joku ihmetystä aiheuttava asia, Juha Keskimaunu tietää todennäköisesti vastauksen. Mikäli taas kilpailupuolella on joku askarruttava seikka, allekirjoittanut tai Jarkko Korhonen antaa siihen selvityksen. Voit myös kysyä oheispalveluista, ravintolasta tai ravikoulusta. Ja niin, vähänkin kiusallisemmat kysymykset päätyvät suorinta tietä Mr. Häyhän pöydälle.

 

Ensimmäinen aihe käsittelee lähtöjen sijoittelua. Sain hiljattain erään Suomen huippuvalmentajan tiimistä kysymyksen: miksi meidän hevonen on aina ravien viimeisessä lähdössä? Olisi joskus mukava lähteä ajoissa kotiin.

Kysymys esiteltiin asiallisessa hengessä, kuten kuuluukin. Ja ymmärrän hyvin kysyjää. Hevosihmisten päivät venyvät ihan luonnostaan. Varmasti sapettaa, jos joka keskiviikko joutuu viimeisen lähdön maalintulon jälkeen vielä pesemään hevosen ja varusteet, laittamaan ne matkustusvalmiiksi ja pakkaamaan kaikki tavarat kyytiin.

Kun otan torstaiaamuna ilmoittautumisia vastaan, teen viimeiseksi ennen listojen julkaisua lähtöjaon. Niissä minulla on varsin selkeä ja ennalta-arvattava tyyli. Ensimmäisenä valitsen parhaat lähdöt pääpelin kohteiksi. Keskiviikkoihin kuusi lähtöä, lauantairaveihin seitsemän. Parhaat lähdöt ovat yleensä isompirahaisten lähtöjä, joissa on tunnetuimmat hevoset. Toki osallistujamäärällä on vaikutusta siihen, onko lähtö ”kuponkikohteena” vai ei. Jätin hiljattain kylmäveristen avoimen ryhmä Toto65-pelin ulkopuolelle, koska lähdössä oli vain kuusi hevosta, ja Parvelan Retu oli ”pomminvarma” voittaja. No, loppu on historiaa, eikä Retu pystynyt vastaamaan Vixelin loppurynnistykseen. Se siitä pomminvarmasta voittajasta…

Toisessa vaiheessa valitsen Troikka-kohteet. Troikka pelataan keskiviikkoisin lähdöissä seitsemän ja yhdeksän. Haluan niihin laadukkaat, hevosrikkaat sekä pelillisesti mielenkiintoisimmat lähdöt. Mielestäni ravien tason tulee yleensä huipentua loppua kohden.

Tässä tuleekin tarinan opetus. Jos sinulla on päivän korkeimpiin sarjoihin ilmoitettu hevonen, on hyvin mahdollista, että lähtö ajetaan illan lopuksi. Näin tapahtui juuri tämän asiasta tiedustelleen tapauksessa. Heidän tallissaan on sen verran laadukkaita hevosia, että näiden hevosten lähdöt ovat usein illan lopuksi.

Pienen poikkeuksen sääntöön muodostaa se, että haluan Toto65- ja Toto75-pelin alkavan varsin tuttujen hevosten lähdöllä. Tämä siksi, että jos avauskohde on täysin tuntemattomien ja kenties uraansa vasta aloittelevien hevosten taisto, sillä on omasta mielestäni luotaantyöntävä vaikutus koko kierrokseen paneutumiselle. Asiasta on varmasti eriäviäkin mielipiteitä, mutta itse uskon tuohon.

Tässä oli perustelut kautta aikojen ensimmäiseen Vermon blogin kysymykseen. Mikäli sinulla on mielessä - ihan mikä tahansa - kysymys Vermon toimintaan liittyen, älä epäröi laittaa sitä meille osoitteeseen vermo@vermo.fi.

 

Jari Haanniemi / kilpailupäällikkö