Ajankohtaista

Bolt Kronos vastaan Morris, Derby-finalisteja Nelivuotistähdessä, Parvelan Retu jälleen Vermossa

ma 19. syyskuuta 2022 08.40.00

Syyskuu jatkuu vauhdikkailla Naisten Ilta -raveilla. Nelivuotistähti on illan tähtikohde, jossa voittaja palkitaan 4000 eurolla. Vermon Suurkimpan hienokuntoinen Bolt Kronos on jälleen mukana. Ilta huipentuu Parvelan Retun tähdittämään Isokenkään.

Nelivuotistähti juostaan illan kahdeksantena lähtönä. BWT Gazeau oli Derby-finaalissa neljäs. Time Match sijoittui hankalalta lähtöpaikalta sijalle 10. Finalistit saavat keskiviikkona pistää parastaan, sillä vastus on kova. Magazine Match, Salam Aleikum, Planbee, American Zakke, Mr Stahl, Bee Combo ja Zolamani kuuluvat ikäluokan menestyjänimiin.

Nina Pettersson-Perklénin valmentama Bolt Kronos viiletti elokuun viimeisissä keskiviikkoraveissa mailin aikaan 12,6a ja oli vakuuttava. Vastus ei ole helppo tulevana keskiviikkona. Kari Savolaisen Morris on voittanut kaksi pitkän matkan kilpailua ja pistää Bolt Kronoksen tiukoille voimillaan. Full Picture, Royce Rolls ja Rebel Rapid pystyvät haastamaan suosikkikaksikon.

Tuplaa voittosumma on Toto65-kierroksen päätöslähtö. Lähdön osallistujat ovat viime viikkojen menestyjiä, ja kisa on varsinainen pelipähkinä.

Tasoa riittää myös 65-kierroksen jälkeen. Kylmäveristen Isokengässä Parvelan Retu metsästää vuoden yhdeksättä voittoa. Petri Laineen superori valloitti Derby-viikonloppuna Tähtisprintterin. Väkevää suomenhevosvauhtia nähdään myös ennen 65-kierrosta. Sisusarja ajetaan 3120 metrin matkalla, ja vahvin palkitaan 3000 eurolla.

Bolt Kronos kiri Team Vermon iloksi voittoon kotiradallaan elokuussa (kuva: Pekka Salonen).