Ajankohtaista

Bridge Commander Karanor Teräsmiesliigan vahvin

ke 9. maaliskuuta 2022 21.22.00

Mikko Laakkosen ML Stable Oy:n omistama Bridge Commander ravasi ensimmäisen voittonsa Suomessa ja oli ykkönen Karanor Teräsmiesliigassa ajalla 17,5/3120m Juho Ihamuotilan ajamana.

Bold Eaglen 5-vuotias poika lähti hyvin voltin vitosradalta ja painui jo avauspuolikkaalla keulapaikalle. Ihamuotila kiristi tahtia matkan edetessä, ja toinen kilometri juostiin jo 17,6-kyytiä. Rahajamatch nousi uhkaamaan maalisuoralla, mutta laukka pilasi hyvän etenemisen. Bridge Commander purjehti varmaan voittoon.

 

"Hokkeja pienennettiin, uskoin hiekkapintaisen radan sopivan Bridge Commanderille hyvin. Hevonen lähti hyvin voltista. Kun pääsimme keulaan, se rauhoittui siinä hetken päästä. Loppusuoralla tuli kuskille enemmän hätä kuin hevoselle, joka vastasi heti, kun Rahajamatch lähestyi", Ihamuotila kertoi.

 

Kotiradan Carlos Cashman aloitti Toto65-kierroksen. Hannu Torvinen ajoi Hannu-Pekka Korven valmennettavan johtoparin takaa toisen jonon vetäjäksi. Carlos Cashman pinkoi ykköseksi ja teki hienon paluun tauolta.

 

"Olen tyytyväinen kauden aloituksen. Carlos Cashman varmasti parantaa vielä, kun saa startteja. Ajetaan näitä rahasarjoja ja katsotaan, mihin hevonen riittää. Potentiaalia on", Hannu-Pekka Korpi sanoi.

 

Erkki Tullan valmentama Werona kiersi vahvasti kolmatta rataa pitkin kakkoskohteessa ja eteni Tapio Perttusen ajamana voittoon. Weronan uran toinen voitto tuli ajalla 30,8/2120m.

 

Sanna Kiisken valmentama Bluehill’s Sparkle oli väkevä kolmoskohteessa. Mikko Huttusen ajama 4-vuotias tamma jyräsi johtavan rinnalta ykköseksi. Callela Exlover kiri lähelle ja oli kakkonen maalissa.

 

Kalervo Mäkisen omistama ja valmentama Voitinko täräytti kasiradalta keulaan vitoskohteessa. Antti Teivainen ajoi avauskierroksen 28,6-kyytiä. Voitinko hallitsi ja meni voittoon ajalla 29,9a/2120m.

 

Päätöskohde oli dramaattinen. Sunlit Treasure oli ykkösenä maalissa, mutta sen juoksu hylättiin loppusuoran alun murtautumisen vuoksi. Jorma Ruokosen ajama ja valmentama Sergio Leone teki johtohevosen rinnalta väkivahvan juoksun. Se oli kakkosena maalissa, mutta nousi hylkäyksen jälkeen ykköseksi.

 

"Olin varma, että jäimme kolmanneksi ja menin jo tallialueelle. Sergio Leone yllättää päivä päivältä. Latasin alussa, mutta Hannu Korpi oli sitä mieltä, ettei anna keuloja. Sanoin, että sitten ajamme tästä ja hyvin kävi", Ruokonen kertoi.