Ajankohtaista

BWT Gazeau on Nelivuotistähti

ke 21. syyskuuta 2022 21.44.00

Derby-finaalin nelonen BWT Gazeau ravasi Nelivuotistähden ykköseksi. Antti Teivainen ajoi Hannu-Pekka Korven valmennettavan voittoon ajalla 13,3a/2120m.

Lähtökiihdytys oli tulinen. Tommi Kylliäinen latasi Planbeellä kovaa ja keulaan, avauspuolikas mentiin 10,4-kyytiä. BWT Gazeau pystyi pitämään johtohevosen selän. Salam Aleikum jäi toisen jonon vetäjäksi. BWT Gazeau sai kiritilaa ja pinkaisi varmasti 4000 euron voittoon. Planbee tsemppasi hyvin kakkoseksi. Mr Stahl eteni kolmanneksi.

- Yritin ladata alussa, mutta painetta tuli ulkoa niin paljon, ettemme pystyneet vastaamaan. BWT Gazeaun juoksu meni kuten Hannu-Pekan kanssa toivottiin. Hevonen oli koko ajan hyväntuntuinen, painetta oli. Kovat startit ovat vieneet sitä eteenpäin, Teivainen kertoi.

Henri Bollström ajoi Myrskyrin rivakasti keulaan Toto65-pelin avauskohteessa. Rinnalle edennyt Kleppe Spödå singahti hetkeksi kärkeen, mutta Myrskyri haki paikkansa takaisin. Ari Karttusen Myrskyri piti varmasti ykköseksi ajalla 23,1a/1620m. Kleppe Spödå seurasi kakkoseksi.

Janne Korven Where Is My Mind oli suursuosikki kakkoskohteessa. Valjakko paineli keulaan, eikä sen jälkeen ollut epäselvää voittajasta. Where Is My Mind porhalsi voittoon ajalla 16,7(2120m.

- Helppoa oli sen jälkeen, kun päästiin keulaan. Where Is My Mind on tosi hyvä hevonen. Kun ajoin täällä ylisarjan enintään 150 000 euron ryhmän, niin silloin esitys oli jäätävä, Janne Korpi kertoi.

Korven perheen voitolla jatkettiin kolmoskohteessa. Pekka Korpi ajoi Full Picturen keulaan. Full Picture tuli päätöspuolikkaan 12,1-vauhtia ja voitti varmasti ajalla 13,9a/2120m. Rebel Rapid kiri takaa kakkoseksi. Team Vermon Bolt Kronos eteni hyvin kolmanneksi.

- Full Picture on aina ollut pystyvä. Nyt se on paljon rauhoittunut, eikä enää tule laukkoja. Tänään se säikähti omaa varjoaan takasuoralla, ja pelästyin, että juoksu meni tähän, mutta onneksi siitä selvittiin, Pekka Korpi totesi.

Toto65-pelin päätöskohteessa saatiin yllätysvoittaja. Jukka Torvinen pamautti Coktail Cakella keulaan. Kari Lähdekorven omistama ruuna paineli varmasti ykköseksi. Suosikki Peggy Gou oli johtavan rinnalta hyvä kolmas.

Sisusarja ajettiin ennen 65-kierroksen alkua. Esa Holopainen ajoi Sinkun Cunkun keulapaikalle. Seppo Suurosen valmentama ori polki keulassa tehokkaasti ja venytti ykköseksi ajalla 28,9/3120m. Ernesto laukkasi maaliin voittotaistosta. Ajatustenlukija oli samassa rintamassa ja otti kakkossijan.

Vermon ilta jatkui vielä 65-kierroksen jälkeen kylmäveristen Isokengällä. Parvelan Retu meni johtoon kierros jäljellä. Vixeli eteni rinnalle. Maalisuoralla nähtiin huikea kamppailu. Tapio Perttusen ajama Vixeli pinnisti ykköseksi ohi Parvelan Retun. Voittotulos oli hieno 21,3a/2120m.

Koelähdössä nähtiin Team Vermon No Limit Giant. Pekka Korven ajama 2-vuotias paineli tuloksen 21,7/2140m.

- No Limit Giant on nätti tamma ja ravaa hyvin, Korpi kehui.