Ajankohtaista

Callela Ikaros ihastutti Pronssidivisioonan karsinnassa – kauden kärkiaika

ke 8. maaliskuuta 2023 22.17.00

Henna Halme ja Veijo Heiskanen saivat iloita kahdesta Toto65-voitosta. Barkov Evo oli ykkönen Nuorten Sarjassa. Callela Ikaros voitti 65-pelin päätöskohteen Pronssidivisioonan. Neljä KevätCupin karsintaa vauhdittivat iltaa.

Henna Halme piti päättäväisesti kiinni johtopaikasta Callela Ikaroksen kanssa, vaikka suosikki Knocking Match prässäsi rinnalla. Avauspuolikas mentiin 10,8-vauhtia. Callela Ikaros ei välittänyt reippaasta menosta. Se paineli helposti ykköseksi ajalla 12,4a/1620m, joka on kauden kärkitulos. Knocking Match kesti kakkoseksi.

- Callela Ikaros meni tänään kevyesti voittoon, ruutiakin jäi. Tosi kiva, että hevonen lunasti nyt niitä odotuksia, joita siihen on asetettu, Henna Halme sanoi.

Hevosurheilu Junioritähti oli 65-pelin kakkoskohde. Tuukka Varis ajoi Mathilde Halmin kärkeen avauspuolikkaan täyttyessä. Emma Väreen valmentama tamma hallitsi ja piti ykkössijan varmasti ajalla 18,3a/2120m. Robert Lindgrenin ohjastama Queen Diablo kiri kakkoseksi.

Nuorten Sarja oli 65-nelonen. Henna Halme piti Barkov Evolla voltin ykkösradalta johtopaikan. Hannu Torvinen kierrätti Kiikku’s Nean päätöskierroksen alkupuolella rinnalle. Maalisuoralla käytiin tiukka kamppailu voitosta. Barkov Evo oli maalikuvassa ykkönen ja voitti ajalla 16,7/2120m.

- Barkov Evo tuli meille oikein hyvässä kunnossa, siitä oli hyvä jatkaa treenaamista. Lopussa oli tosi tuima taisto voitosta, Halme sanoi.

Lämminveristen kovimmassa sarjassa, 65-vitosessa, oli kova avaus. Club Nord Elit piti kiinni johtopaikasta, ja Furies Rain prässäsi rinnalla, avauspuolikas mentiin 10,2-kyytiä. Deep Blue Font ja The Dude kirivät vahvimmin maalisuoralla. Ville Tonttilan ajama The Dude oli väkevin ja pinkoi voittoon ajalla 14,4a/2120m. Deep Blue Font oli hyvä kakkonen. Furies Rain oli johtavan rinnalta sitkeä kolmas.

Ensimmäinen KevätCupin karsinta juostiin kakkoslähdössä. Tuomas Pakkanen ajoi Fellaini Zetin keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Vauhti oli reipasta, mutta Anne Turusen valmentama ruuna paineli kärjessä maaliin saakka, voittotulos oli 16,1/2120m. Swan Orden seurasi takana, haastoi hyvin ja otti kakkostilan. Make It Up ja Quick No Trouble saivat myös finaalipaikat.

- Fellaini Zet oli vähän innokas jo pruuvissa ja myös startissa. Mutta luotin siihen, Kainuussa on ollut sen verran paljon lunta, että kunto pitää”, Pakkanen sanoi.

- Aamulla aikaisin lähdettiin Kajaanista, 600 kilometriä on matkaa Vermoon. Meillä on lapset mukana ja yöksi mennään hotelliin. Torstaiaamuna lähdetään ajamaan kotia kohti. Tämä on samalla lomareissu. Fellaini Zet löytyi Tapani Raunion kautta Ruotsista, Anne Turunen selvitti.

Toisessa karsinnassa käytiin tiukka kamppailu voitosta. Hannu Torvinen nosti Christa Packalenin valmentaman MAS Flashin johtaneen Monimanin rinnalle. MAS Flash puristi ykköseksi ajalla 16,2/2120m. Moniman oli hyvä kakkonen. Chase ja Arctic Crown menivät myös finaaliin.

- Meillä oli hyvä paikka juosta Arin (Moniman/Moilanen) takana. Pitkään mietin, missä kohtaa nostan rinnalle. MAS Flash tsemppasi hyvin maaliin saakka, Torvinen totesi.

Kolmas karsinta aloitti Toto65-pelin. Tapio Perttunen sai Jacques Hynemanin sujuvasti liikkeelle voltin kolmosradalta, ja valjakko meni keulaan. Jacques Hyneman ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan porskutti ykköseksi ajalla 16,2/2120m. Bean Fighter kiri terävästi kakkoseksi. Kyle Web oli johtavan rinnalta kolmas. Magnifique Elise pinnisti neljänneksi.

- Jacques Hyneman oli tänään oikein sopiva ajaa, eikä painanut päälle. Olemme ajaneet sitä isossa porukassa, ja se on auttanut. On tosi kiva juttu, kun on tällaisia lähtöjä, missä finaalissa on hyvä palkinto, Perttunen sanoi.

Nemea Kato oli jättisuosikki neljännessä karsinnassa, 65-kolmosessa. Se toi Packalenin talliin toisen karsintavoiton. Hannu Torvinen ajoi Nemea Katon keulaan ensimmäisessä kaarteessa. Valjakko hallitsi ja voitti varmasti ajalla 15,4/2120m. Joker Boko seurasi johtavan takaa kakkoseksi ennen Nu Deliä ja Stonecapes Ulricaa.

- Nemea Kato lähti hyvin matkaan, ja saimme keulapaikan sovinnolla. Viimeiset 200 metriä tultiin kovaa, mutta hevonen vaihtoi hyvin rytmiä ja voitti varmasti, Torvinen kommentoi.

KevätCupin finaali juostaan lauantaina 18. maaliskuuta. Voittaja palkitaan 10 000 eurolla.

Ravi-ilta alkoi 3-vuotislähdöllä. Pekka Korpi ajoi Quadriofoglion heti johtopaikalle. Trixtonin Ruotsissa syntynyt poika piti paikkansa maaliin saakka ja voitti ajalla 18,9/2120m. Markku Niemisen valmentama ja Ai Moilasen ajama Crazy For You kiri kupeella ja oli kakkonen maalissa.