Ajankohtaista

Chicharita ja Indigo Sisu suurkilpailuvoittajat

la 8. toukokuuta 2021 18.17.00

Mikael Kopolan ja Teemu Parttimaan Chicharita oli vakuuttava voittaja Arvid Åvallin TammaDerbyssä. 3-vuotiaiden Seppeleajossa meni voitto myös Ruotsissa vaikuttavalla valmentajalle. Petri Salmelan treenaama ja Konetyö Ukkolan omistama Indigo Sisu voitti hienolla tuloksella 13,5a/2120m.

 

Timo Nurmoksen valmentama Chicharita painui kolmosradalta hallitusti johtopaikalle. Ari Moilanen antoi Andover Hallin tyttären polkea tasaista 1.12-vauhtia. Chicharita hallitsi ja meni 24 000 euron voittoon ajalla 12,7a/2120m, joka sivuaa kilpailuennätystä. Hannu Torvisen ajama ja Anna Sulinin valmentama Touch Me Too seurasi johtavan takaa hyvin kakkoseksi. Piece Of Glory tsemppasi kolmanneksi. Johtavan rinnalle kiertänyt First Class Lady jäi kuudenneksi.

 

”Kyllä Chicharita on poikkeuksellinen lahjakkuus, meno on helppoa. Annoin hevosen alussa lähteä omaa tahtia ja keulaan päästiin. Voittotulos tuli helposti. Uskon, että se olisi tänään pystynyt menemään alle 1.12-tuloksen. Jos tamma saa edetä Timon opissa, niin se nousee korkealle”, Moilanen sanoi.

 

”Chicharita on kiva ja helppo hevonen. Se on rauhallinen myös tallialueella. Ja matkustaminen on sujunut myös hyvin”, hoitaja Isabella Tervonen kiitteli.

 

Suosikki Zolamani piti sisäradalta johtopaikan Seppeleajossa. Dusktodawn Boogie nousi johtavan takaa rinnalle ennen kierroksen täyttymistä. Indigo Sisu seurasi kolmantena toisen radan jonossa. Zolamani laukkasi takasuoran lopussa, ja Dusktodawn Boogie painui johtoon. Hannu Torvinen käänsi Indigo Sisun kiriin, ja valjakko eteni vahvasti 11 000 euron voittoon. MAS For You kiri terävästi kakkoseksi ohi Dusktodawn Boogien.

 

”Katsoin Indigo Sisun Ruotsin lähtöjä. Juttelin Peten (Petri Salmela) kanssa, ja hän oli hyvin positiivinen. Kaikki oli tänään helppoa, vaikka jouduin lähtemään kiriin hieman liian aikaisin”, Torvinen kertoi.

 


Hannu Torvinen ja hoitaja Soila Polso myhäilivät Seppeleajon sankarin Indigo Sisun kanssa. Kuva: Suomen Hippos


Chicharita vei vakuuttavasti Arvid Åvallin Tammaderbyn. Kuva: Suomen Hippos


Ari Moilanen ohjasti, Isabella Tervonen hoitaa ja Timo Nurmos valmentaa Chicharitaa. Kuva: Suomen Hippos