Ajankohtaista

Chicharita tähtää Suomen mestariksi

pe 5. elokuuta 2022 14.07.00

Timo Nurmoksen huipputamma Chicharita esiintyy lauantaina 3.9. ajettavissa Derby-raveissa. Viime vuonna Tammaderbyn voittanut ballerina saapuu Suomen mestaruuteen tosimielellä.

Chicharita palasi heinäkuun puolivälissä radoille lähes 11 kuukauden tauolta. Nurmosmaiseen tyyliin hevonen oli suoraan tauolta huippuhyvä.

"Olin tosi tyytyväinen tamman otteisiin. Tuntuu, että se on yhä parempi ja parempi", Timo Nurmos myhäilee. "Tähtään tammalla seuraavaksi Jubileumspokalen-päivänä ajettavaan tammojen EM-lähtöön, johon Chicharitan pitäisi ymmärtääkseni päästä Suomen edustajana mukaan."

Vermon houkutteluun saada Chicharita laadukkaaseen SM-lähtöön valmentajavelho suhtautui myöntyvästi.

"Näillä puheilla, jos vain kaikki on ilmoittautumispäivänä hyvin, Chicharita kilpailee siinä lähdössä", Nurmos vakuuttaa.

Mikael Kopolan ja Teemu Parttimaan omistama sekä kasvattama Chicharita on kilpaillut urallaan 18 kertaa. Niistä 13 on päättynyt voittoon. Tamman ennätys 11,7a on täydeltä matkalta, ja sen voittosumma on ennen EM-lähtöä runsaat 100 000 euroa. Vermon Suomen mestaruudesta Chicharita hakee 30 000 euron lisätienestejä.

Chicharita ei välttämättä ole Timo Nurmoksen ainoa osallistuja hienoissa Derby-raveissa. Tallin hevosista Velvet Gold ja EL Jetpack hakevat keskiviikkona 24.8. ajettavasta Karsintaillasta paikkoja Suuren Suomalaisen Derbyn finaaliin. Siinä voittajaa odottaa 120 000 euron ensipalkinto. Tuoreen Derby-rankingin voit katsoa täältä.

 

Lennokkaasti ravaava Chicharita leikitteli viime vuonna Tammaderbyn sankarittareksi. Timo Nurmoksen laatutallista tuleva tamma nähdään Derby-päivänä Suomen mestaruudessa maamme parhaita Suomessa syntyneitä vastaan. (Kuva: Pekka Salonen)