Ajankohtaista

Chief Orlando mukaan Finlandia-Ajoon

ti 16. huhtikuuta 2019 12.00.00

Menestysvalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Chief Orlando on kutsuttu Vermon kevään vauhtijuhlaan Finlandia-Ajoon. Lauantaina 4. toukokuuta ajettavassa kansainvälisessä kutsukilpailussa voittaja ansaitsee 110 000 euroa ja paikan Elitloppetiin, Tukholmassa toukokuun lopussa juostavaan klassikkokilpailuun.

Norjassa syntynyt Chief Orlando on ollut suomalaisomistuksessa ja -valmennuksessa toukokuusta 2018 saakka. Viime vuonna ori ehti voittaa mm. 5-vuotislähdön Turussa ja kausi huipentui 30 120 euron arvoiseen Hopeadivisioona-finaalin voittoon marraskuussa Ruotsin pääradalla Solvallassa.

Tänä vuonna Chief Orlando on kilpaillut kolmesti: ensin se voitti kauden avauksensa Teivossa näytöstyyliin, oli sitten kolmas Helsinki-Ajossa ja tuoreimpana saavutuksena on kolmossija viime lauantain Seinäjoki Racesta. Seinäjoella Chief Orlando sai johtaneen Pastore Bobin takaa myöhään kiritilaa, mutta tuli loppumetrit terävästi.

”Sellainen olo meille jäi, että jos kiritilaa olisi tullut aiemmin, tulojärjestys olisi ollut erilainen”, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas arvelee. ”Pääasia kuitenkin oli, että Chief Orlando täytti paikkansa hyvin ja tuli voimissaan maaliin. Hienoa, kun tallissa on tällainen hevonen, jolla on mahdollisuus osallistua isoihin lähtöihin. Eiköhän jonakin päivänä ole meidänkin vuoro onnistua täydellisesti.”

Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistama 6-vuotias Chief Orlando saa Finlandia-Ajossa vastaansa mm. ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailevan ravimaailman supertähden Readly Expressin.

”Readly Express herättää tietenkin suurta kunnioitusta. Lähtöpaikoilla ja juoksunkuluilla on iso merkitys näissä lähdöissä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun oma valmennettavani on mukana Finlandia-Ajossa. Se tuntuu hienolta”, Tapio Mäki-Tulokas iloitsee.

Chief Orlando on juossut urallaan 49 kilpailua, joista se on voittanut 14 ja ollut 12 kertaa toinen. Hevosen ennätys on 10,2 ja voittosumma 203 835 euroa.

Finlandia-Ajoon ovat vahvistaneet tulonsa Pastore Bob, Top Of The World, Readly Express, Eridan ja Chief Orlando. Seinäjoki Racen voittaja Atupem sai myös kutsun, mutta sen taustajoukot ovat päättäneet osallistua viikkoa aiemmin juostaviin Olympiaraveihin eikä Atupem näin kilpaile Finlandia-Ajossa. 1609 metrin pikamatkalla ajettavaan Finlandia-Ajoon kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta.