Ajankohtaista

Ciiran Tähti Tammasarjan ykkönen - Bolt Kronos Team Vermon tähtenä

ke 13. heinäkuuta 2022 22.14.00

Seppo Suurosen valmentama Ciiran Tähti on oivassa vireessä, kun Forssan Kuningatarkilpailu lähestyy. A.V. Marttilan Tammasarjan voitto tuli hienolla tyylillä ja tuloksella 26,5a/3120m.

Lily ja Runoneito olivat alussa kärkiparina. Esa Holopainen luovi Ciiran Tähden takarivistä Runoneidon taakse ja kierrätti tamman kärkeen toisella puolikkaalla. Toinen kilometri mentiin rauhallista 28,6-kyytiä. Hetviina eteni lopussa tuntumaan, mutta Ciiran Tähti paineli voittoon. Tutun Impi kiri kolmanneksi.

- Etukäteen ajattelin, että lähtökiihdytys voisi mennä juuri noin, että päästään toiseen pariin ulos. Kun Jukka (B. Riitu/Torvinen) tuli rinnalle, Ciiran Tähti alkoi vähän painamaan, mutta kesti kuitenkin varmasti ykköseksi, Holopainen sanoi.

Toto65-kierros alkoi Team Vermon juhlilla. Ari Moilanen ajoi Bolt Kronoksen johtopaikalle. Moilanen sai rauhoittaa vauhtia, avauskierros mentiin 17,7-kyytiä. Nina Pettersson-Perklénin valmentama Bolt Kronos hallitsi ja voitti helposti ajalla 15,1a/2120m.

- En tiedä, mitä Aku (Moilanen) teki, kun Bolt Kronos lähti noin kovaa auton takaa. Sanattomaksi vetää, kun katselee hevosen menoa. Iso kiitos menestyksestä kuuluu myös Tom Erikssonille, hänen kanssaan olemme Ninan Vermon tallilla, hoitaja Emil Havulehto kertoi.

Sisusarjassa saatiin odotettu kaksinkamppailu. Viesmanni kiersi kärkeen jo ennen puolimatkaa. Panthera eteni kolmatta rataa loppukaarteessa. Ari Moilasen ajama Panthera oli vahvempi loppusuoralla. Pertti Hakkaraisen ori voitti ajalla 27,6/3160m. Viesmanni joutui käyttämään ruutia matkalla, jotta sai keulat. Se oli hyvä kakkonen.

- Lähdettiin Pantheran kanssa rauhassa, ja koitettin vain ajaa ravia. Uskoin hevoseen koko ajan, ja lopussa ohitus oli helppo, Moilanen sanoi.

Bluehill’s Sparkle on Tammasarjan suosikki. Mikko Huttunen ajoi tamman johtohevosen rinnalle. Sanna Kiisken valmentama Bluehill’s Sparkle paineli varmasti ykköseksi ajalla 15,7/2140m.

- Kyllä jännitti, mutta uskoin hevosen, vaikka kolmas puolikas oli kova. Bluehill’s Sparklen tähtäimet ovat syksyn tammalähdöissä, Kiiski totesi.

Derby-sarjoja ajettiin kaksi Toto65-pelin päätöskohteina. Tommi Kylliäinen täräytti alussa lyhyesti laukanneen Furioso Wohlrabin keulaan jo avauskierroksella. Muscle Hillin poika hallitsi ja voitti ajalla 14,7a/2620m. Mr Stahl otti myös alussa lyhyen laukan. Se kiri kakkoseksi.

Kylliäinen oli illan isäntä Derby-sarjoissa. Hän kannusti Stormy Striden komeaan kirivoittoon ajalla 15,3a/2620m. Over My Shoulder haki avauspuolikkaan jälkeen keulapaikan. Se oli kakkonen maalissa.

Stop The Press sävähdytti illan avauslähdössä, joka oli aloittelevien lämminveristen koitos. Tapio Perttunen käänsi 4-vuotiaan tamman kiriin, ja siten mentiin. Timo Nurmoksen omistama Stop The Press viiletti uran avausstartissa voittoon ajalla 15,2/2120m.

Amatööriohjastajien SM-liigassa saatiin voittajaksi Jere-pari. Jere Hurma ajoi Jeroen ”Jere” van Craenin valmentaman Truly Easyn ykköseksi. Hurme pääsi nousemaan sisältä kiriin maalisuoralla, ja Truly Easy pinkoi voittoon. My Queen Hunter’s oli johtopaikalta sitkeä kakkonen.

Kivikylän Komeetta -kilpailusarjan viimeinen osalähtö ajettiin ennen 65-pelin alkua. Tuukka Varis karautti Nu Delin keulaan, ja homma ratkesi siihen. Tarja Tuomisen valmentama Nu Del oli omaa luokkaansa ja voitti ajalla 14,3a/2120m. Tino Paldanin ajama Starry seurasi kakkoseksi. Kivikylän Komeetan finaali ajetaan Kuninkuusravi-perjantaina.