Ajankohtaista

Condesa ja Talli Tuhmat Pojat juhlivat Tuplaa Voittosumma -lähdössä

ke 18. toukokuuta 2022 21.45.00

Keskiviikkoillan suurin ykköspalkinto 5 000 euroa maksettiin Tuplaa voittosumma -lähdössä. Ari Hartikaisen valmentama Condesa oli vakuuttava voittaja.

Hannu Torvinen käänsi Condesan kiriin toisesta parista ulkoa. Team Tuhmat Pojat -tallin omistama tamma pinkoi ykköseksi ajalla 15,4a/2120m.

”Jännitti aivan hirveästi, mutta onneksi kävi näin. Condesa yski pitkään, ja veriarvot menivät sekaisin, siksi jouduimme pitämään taukoa. Se on ollut hankala volttilähdöissä, ja nyt ajetaan autolähtöjä. Minä pongasin tämän hevosen netistä, ja se ostettiin”, hoitaja Lena Lindblom kertoi.

Hill Yes otti yllätysvoiton montén eli raviratsastuksen SM-karsinnassa. Suosikki Van Kronos painui johtohevosen rinnalta keulaan 750 metriä ennen maalia. Maija Fors taikoi Hill Yesin kovaan kiriin. Se toi voiton ajalla 14,0a/2120m.  Van Kronos oli kakkonen.

Tammojen Jaettavan sarjan lähtöjä ajettiin viisi. Matti Patrosen valmentama Furiosa paineli keulasta Jukka Torvisen ajamana ensimmäisessä ykköseksi.

Armas Palmroosin valmentama Peachonthebeach kiri toisessa jaettavan sarjan lähdössä takaa kovaa ykköseksi ohi suosikki EL Indeedin. Ari Moilanen ajoi voittotuloksen 15,6a/2120m.

Hanna Lepistön valmentama Dragon’s Eye oli vahvin sarjan kolmannessa lähdössä. Antti Teivaisen ajama tamma tuli maalisuoralla ohi suosikki Bean Fighterin.

Neljännen jaettavan sarjan voittaja katsottiin maalikamerasta, sen verran tasainen oli maaliintulo. Tapio Perttusen ajama ja valmentama Lake’s Diana kiri väkevästi lähtölaukan jälkeen ja ennätti ykköseksi ajalla 15,7a/2120m.

Viidennestä jaettavan sarjan lähdöstä tuli Harri Koivusen valmentamien ja Punkarin Hevostallin omistamien hevosten näytös. Olli Koivusen ajama Goodygoodytwoshoes oli johtavan rinnalta vakuuttava ja paineli ylivoimaiseen voittoon hienolla ajalla 13,7a/2120m. Tallikaveri The Next One US seurasi kakkoseksi Tommi Kylliäisen ajamana.

”Goodygoodytwoshoes tuntui aivan mahdottoman hyvältä. Toki yllätys oli, etten päässyt kärkeen. Tamma olisi mennyt vielä lujempaa, jos olisin halunnut. Nyt se alkaa mennä siihen suuntaan, mitä on odotettu”, Olli Koivunen totesi.

Väinö-Kalle Korhonen ajoi Westcoast Skipperin ykköseksi mailin ryhmässä ja ohjasti uransa ensimmäisen Vermon-voiton. Olli Lähtisen omistama ja valmentama ruuna oli keulasta omaa luokkaansa.

Ilta alkoi suomenhevosten Nuorten Sarjalla. Pasi Teinin valmentama ja Jere Kiveisen ajama Kukkarosuon Kurko tsemppasi ykköseksi.

Ilta päättyi Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtöön. Risto Rautanen karautti Cathy Johanssonin valmentaman Hila’s Eltonin keulapaikalle. Hila’s Elton oli jo jäämässä alakynteen, mutta vastasi sitkeästi ja venytti ykköseksi. Risto Rautasen edellisestä voitosta oli aikaa lähes 15 vuotta.