Ajankohtaista

Consalvo valloitti Käpylä Grand Prixin

ke 16. marraskuuta 2022 21.42.00

Markku Niemisen valmentama Consalvo oli Ari Moilasen ajamana vahvin Käpylä Grand Prixissä. Voitto oli kuudes Niemisen valmentamille hevosille. Moilanen ajoi neljännen KGP-voiton.

Truedream A.F. otti paalulta lähteneenä keulapaikan. Ari Moilanen tuli rinnalle päättäväisesti, mutta Mika Taittonen ei luopunut vetotöistä. Consalvo meni johtohevosen taakse. Moilanen nosti Consalvon uudelleen rinnalle loppukaarteessa, ja samassa tilanteessa Grainfield Aiden laukkasi. Tuomaristo tutki tilanteen, hylkäyksiä ei tullut.

Consalvo kiri ykköseksi ja vei kymppitonnin ykkösen ajalla 14,2/2640m. Truedream A.F. tarjosi hienon vastuksen ja oli kakkonen. MAS Champ nousi takajoukosta kolmanneksi.

-Consalvon lämmitys ei vakuuttanut. Se oli polkenut kengän viikolla, eikä ravannut kunnolla. Lisäsimme putsit, ja ravi sujui. Lähdin lujaa, yritin keulaan, mutta sinne emme päässeet. Menin johtohevosen taakse, se oli myös hyvä hevonen. Johtavan rinnalta en halunnut ajaa. Loppukaarteen tapahtumista omalta osaltani en ollut huolissani, Moilanen kertoi.

Toto65-kierros alkoi Leo Mönttisen valmennukseen siirtyneen Ice Winen hienolla juoksulla. Ari Moilanen piti sisäradalta johtopaikan. Ice Wine viiletti ykköseksi ajalla 12,7a/1620m. Goodygoodytwoshoes kiri kakkoseksi.

-Meillä oli hyvä lähtöpaikka, ja keulaan oli tarkoitus yrittää ja siitä ajaa. Ice Winen parasta aikaa ovat syksy ja talvi, Moilanen sanoi.

Teuvo Nikulaisen Savon Sisu oli toisen kohteen sankari. Helmen Humu johti, se otti lyhyen laukan maalisuoran alussa. Santtu Raitala seurasi johtoparia Savon Sisulla, ja valjakko pinkaisi ykköseksi ajalla 27,2a/2120m. Helmen Humu selvitti raville ja tsemppasi kakkoseksi. Rannan Pomo nousi johtavan rinnalle ja oli mainio kolmas samassa rintamassa kärkihevosen kanssa.

Olli-Pekka Holopaisen ajama Callela Kickoff kiri kolmannen kohteen ykköseksi. Valjakko matkasi toisessa parissa ulkona, Holopainen käänsi kiriin takasuoralla. Chestnut Sala nousi kakkoseksi.

Elina Laakkosen omistama ja valmentama EL Kazaam oli suursuosikki neloskohteessa. Hannu Torvinen ja EL Kazaam matkasivat neljäntenä toisen radan jonossa. 3-vuotias Love Youn poika lähti kiriin 800 jäljellä ja porskutti varmasti ykköseksi ajalla 18,5a/2620m. La Courabou pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi ja täydensi Teuvo Nikulaisen hienoa iltaa. Tapani Jauholan Brigantti oli keulasta hyvä kolmas.

-EL Kazaam oli oikein hyvä jo viime startissa, vaikka jäi siinä kakkoseksi. Nyt kun oli startti alla, tiesin, että se parantaa vielä. Voitto tuli varmasti, Torvinen kertoi.

Kylmäveristen Isokenkä oli loistava lähtö. Tapio Perttusen Vixeli lähti 1300 metriä ennen maalia kiriin viidennestä ulkoa. Se tuli hurjasti maaliin saakka ja voitti ajalla 24,8a/2120m. Aatsi pujotteli Jarmo Saarelan ajamana kakkoseksi. Nyland seurasi kirissä Vixeliä ja oli kolmas. Rokin Maxi eteni johtavan rinnalle ja kesti hyvin viidenneksi.

-Vixeli on ollut koko ajan kunnossa, mutta laukat ovat sotkeneet menoa. Se jaksaa kiertää ja mennä. Jatkamme kautta vielä, Perttunen totesi

Kylmäveristen Tammatähti juostiin ennen 65-kohteita. Hannu Torvisen ajama ja Satu Juntusen valmentama Sirpsakka kiri johtavan takaa voittoon ajalla 27,2/2620m. Tutun Impi nousi 40 metrin takamatkalta kakkoseksi.