Ajankohtaista

Corazon Combo Derbyn Kevätsuosikki, Shackhills Twister Viisivuotispokaalin ykkönen

ke 5. huhtikuuta 2023 21.42.00

Ikäluokkatähdet palasivat radoille keskiviikkona. Pekka Korven Corazon Combo ravasi 6000 euron ykkösen Derbyn Kevätsuosikissa. Jari Kinnusen Shackhills Twister voitti 8000 euroa Viisivuotispokaalissa.

Cupido Combo oli ensimmäinen keulahevonen Derbyn Kevätsuosikissa. Mutta jo lähtösuoralla tallikaveri Corazon Combo paineli porukan vetäjäksi. Pekka Korpi sai ajaa avauskierroksen hölkkää, 23,9-vauhtia. Toisella kilometrillä vauhti kiihtyi 14,6-tempoon, kun Massimo Hoist nousi rinnalle. Maalisuoralla Corazon Combo hallitsi ja voitti ajalla 17,3a/2620m. Cupido Combo seurasi kakkoseksi ennen Massimo Hoistia.

- Corazon oli sellainen, kun uskoin harjoitusten perusteella. Sillä on ajettu vain vähän kovaa kotona. Finlandia-päivän 4-vuotislähtö voisi olla seuraava kilpailu. Cupido Combo on myös parantanut viime vuodesta, Pekka Korpi totesi.

BWT Gazeau pamautti keulaan Viisivuotispokaalissa. Shackhills Twister eteni rinnalle, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Shackhills Twister selvitti raville ja tuli uudelleen johtohevosen rinnalle. Shackhills Twister puristi lopussa ykköseksi ja voitti ajalla 13,6a/2120m. BWT Gazeau pinnisti kakkoseksi.

- Yritin vastata alussa, mutta lopetin ajamisen ensimmäisessä kaarteessa. Shackhills Twister painoi vähän sisäänpäin ja rulli laukalle. Hevonen on treenannut raskailla talvikengillä, tänään se meni kevyillä kilpakengillä. Viimeisessä kaarteessa oli olotila, että häviämme. Mutta kun pyysin vähän hevoselta, se halusi voittaa. Shackhills Twister on suuri kilpailija, Kinnunen sanoi.

Shackhills Twister sai kutsun Seinäjoki Raceen. Kinnunen totesi, että hevonen käydään läpi lihashuoltajan ja eläinlääkärin toimesta, ennen kuin kutsuun vastataan.

Emma Väreen Cream Candy oli 65-kakkosen suursuosikki ja kaikkien prosenttien arvoinen. Cream Candy haki helposti johtopaikan ja irtosi lopussa varmasti muista. Voittotulos oli 13,8a/2120m. Googal seurasi kakkoseksi.

- Cream Candy oli tänään oikeasti töissä ja oli terävämpi, mitä kauden avausstartissa. Tammaderbyn karsinnat ovat seuraavana vuorossa, Väre sanoi.

Anne Kankaan valmentama Credit To Love oli vahvin Hopeadivisioonakarsinnassa, 65-kolmosessa. The Dude ja Arctic Lover pitivät vauhdin reippaana. Jukka Torvinen seurasi Credit To Lovella kärkiparin takana. Credit To Love oli vahvin maalisuoralla ja pinkoi ykköseksi ajalla 13,8a/2120m. Joseph Boko ja Valiant Dream kirivät seuraaviksi.

Ikkunahuolto Oy Karttunen - Kohti Divisioonia -lähdössä, 65-nelonen, nähtiin hienoja 4-vuotiaita. Elina Laakkosen EL Kazaam kiri takaa ykköseksi Hannu Torvisen ajamana ja juoksi kovan voittotuloksen 14,8a/2120m. All Or Nothing yritti matkalla keulaan, muttei päässyt. Juho Ihamuotilan valmennettava juoksi päätöskierroksen johtavan rinnalla ja oli rehti kakkonen.

Tammadivisioonakarsinta oli 65-pelin päätöskohde. Kari Rosimo nosti Laksiinan johtaneen Karkki Rolsin rinnalle reilu kierros ennen maalia. Mari Bycklingin valmentama Laksiina oli selvästi vahvin ja paineli ykköseksi ajalla 28,8/2120m. Ohitella nousi kakkoseksi.

Keskiviikkoilta alkoi historiallisella voitolla. Pertti Puikkonen ajoi oman tallin Fagerin ykköseksi. Pete Puikkonen on voittanut jokaisena Vermon toimintavuotena lähdön, ensimmäinen vuosi oli 1978. Kari Rosimo ja Antti Teivainen ovat kaksi muuta ohjastajaa, jotka ovat myös voittaneet vähintään kerran joka vuosi.

Eventful Swamp jatkoi voittosarjaansa Karanor Teräsmiesliigassa. Esa Holopainen ajoi Ilona Mäkisen valmennettavan jo avauspuolikkaalla johtopaikalle. Eventful Swamp torjui Hertus-ruunan uhittelut ja meni voittoon ajalla 16,4/3140m.