Ajankohtaista

Corazon Combo, Hulluduunari ja Jason’s Camden nimilähtöjen parhaat

ke 16. maaliskuuta 2022 22.17.00

Keskiviikon Toto65-kierroksella oli tarjolla hienoa raviurheilua. Kaikkien kolmen nimilähdön voittajat esittivät hienoja otteita.

 

Kolmivuotiaiden SHKL Cup -karsinta tarjoili yleisöön menevän kamppailun. Pekka Korven tallin tauolta palannut Corazon Combo sai takamatkalaisista parhaan startin ja paineli keulaan jo ensimmäisellä takasuoralla. Luciano Bryne häiriintyi lähtösuoralla laukkaavista hevosista. Antti Teivainen ajoi Luciano Brynen johtohevosen rinnalle. Luciano Bryne prässäsi, ja kolmas puolikas mentiin 13,6-vauhtia. Corazon Combo vastasi rehdisti ja piti voittoon ajalla 16,5/2140m. Express Duon poika on kilpaillut kahdeksan kertaa ja voittanut kaikki startit. Luciano Bryne oli tosi hyvä kakkonen.

 

"Vauhtia oli vähän liiankin kanssa ekaan starttiin. Mukavampaa olisi ollut ajaa rauhallisemmin. Corazon Combosta jäi hyvä kuva, kun kovaa ei kotona ole ajettu. Uskon, että tämä menee pitkälle, jos saa olla terveenä", Pekka Korpi sanoi.

 

Suomenhevostammat keräsivät pisteitä Tammatähdessä tavoitteenaan kuningatarkilpailu Forssassa. Pertti Niverin valmentama Hulluduunari häiriintyi lähtökiihdytyksessä, mutta Antti Teivainen sai sen takaisin raville. Hulluduunari eteni toisen jonon vetäjäksi. Se siirtyi kärkeen maalisuoralla. Hetviina kiri hurjasti takaa ja oli tulossa haastamaan, mutta laukkasi ja hylättiin. Hulluduunari voitti varmasti ajalla 27,1/2140m. Ciiran Tähti kiri porukan hänniltä kakkoseksi ja Lakan Leija oli kolmas.

 

"Hetviinalla oli parempi vauhti. Se oli jo puolen mitan päässä ja vaikea sanoa, miten olisi käynyt, jos se olisi ravannut. Kuolemanpaikkaa yritimme välttää, mutta sinne vaan jouduimme. Hulluduunari vastaa hyvin vetolappuihin. Vedin ne 150-200 metriä ennen maalia", Teivainen sanoi.

 

Kivikylä Voimaliigassa saatiin suuryllätys. Jukka Torvinen tarjosi Jason’s Camdenille juoksun neljäntenä toisen radan jonossa. Matias Salon valmennettava kiri vahvasti ja meni voittoon ajalla 16,0/3140m. Way To Go haki avauspuolikkaan jälkeen keulat ja kesti hyvin kakkoseksi. Hill Yes kiri sisäratajuoksun jälkeen kolmanneksi. Suosikki Knows Bestin kiri katkesi.

 

"Jason’s Camden tuli tosi kovaa viimeiset 300 metriä, hieno suoritus. Kärjessä oli tosi kovat hevoset, ja tulimme ohi", Jukka Torvinen kehui. 

 

Toto65-kierros alkoi Olli Lähtisen valmentaman Laurenz von Benzin komennossa. Antti Teivainen ajoi sen johtopaikalle. Suosikki Hertus eteni rinnalle. Laurenz von Bentz juoksi ilman kenkiä ja piti johtopaikan loppuun saakka. Voittotulos oli 15,7a/2120m. Hertus oli varma kakkonen ja Goldiivo Hoss kiri kolmanneksi.

 

Rawit ja Jukka Torvinen hallitsivat kolmoskohdetta. On Track Rockstar sai johtavan takaa kirimahdollisuuden, mutta Rawit paineli varmasti ykköseksi. On Track Rockstar oli kakkonen ja Picardie kolmas.

 

Vitoskohteessa saatiin yllätys, kun Pia Huusarin valmentama Solomon Joe kiri ykköseksi. Suosikki Quandary Tile ravasi johtopaikalla. Ari Moilasen ajama Solomon Joe sai sen takaa kiritilaa ja pinkaisi ykköseksi.