Ajankohtaista

Corazon Combo taisteli Kolmivuotispokaalin voittoon SE-ajalla

ke 20. heinäkuuta 2022 21.47.00

Keskiviikon makupala Kolmivuotispokaali oli loistava kilpailu. Pekka Korven tallin Corazon Combo venyi ykköseksi SE-tuloksella 12,8a/2120m.

Ilkka Korpi ajoi Corazon Combon johtopaikalle. Luciano Bryne lähti myös lujaa, ja avauspuolikas mentiin 12,6. Tuomas Korvenojan Laxvikens Amiral eteni johtavan rinnalle ja painoi päälle, kierros jäi taakse 11,9-vauhdissa. Corazon Combo sai maalisuoralla uuden uhkaajan, kun kovaa kirinyt Tapio Lehtorannan valmentama Blackbeard singahti rinnalle. Maaliin tultiin tasapäin, Corazon Combo julistettiin voittajaksi.

- Kyllä alkoi huolestuttaa, kun jouduttiin ajamaan tosi kovaa 600 metrin paalulta seuraava 500 metriä. Lopussa oli tiukkaa, Arin hevonen (Blackbeard) oli tosi hyvä. Tuntui, että oltiin ensimmäisenä maalissa. Corazon on saanut olla vähän helpommalla Ruotsin reissun jälkeen, ja varmaan parantaa, kun sai startin, Ilkka Korpi totesi.

Toto65-kierros alkoi upealla voittokamppailulla. Iikka Nurmonen ajoi Juuso Holttisen Piteraquen johtopaikalle. Tapio Perttunen luovi Mask Offin sisäradalta ensin toisella radalla ja siitä hyökkäykseen. Kaksikko kävi kovan kamppailun voitosta. Mask Off puristi ykköseksi ajalla 12,3a/2120m.

Oona Halmeen ajama Eivari oli selvä suosikki Eri-Aaronin Patsaskilpailussa. Teemu Okkolinin valmentama ori paineli kolmatta rataa pitkin johtopaikalle, avauspuolikas jäi taakse kovassa 23,3-vauhdissa. Eivari hallitsi ja voitti ajalla 27,6a/2120m. Noste pinkaisi johtavan takaa kakkoseksi.

- Luotin hevoseen, vaikka jouduin ajamaan alkumatkan kovaa. Tiesin, että Eivari on tänään parempi mitä viimeksi. Varaa jäi, hevonen oli megahyvä, Oona Halme iloitsi.

Mikko Haaviston valmentama Heavy Secret ravasi yllätysvoiton 65-kolmosessa. Olli Koivunen käänsi sen kiriin johtavan takaa.

Mikko Haaviston ja Matti Lammelan tallin menestys jatkui myös Karanor Terämiesliigassa. Antti Teivainen karautti Explosive Secretin juoksuradalta keulaan. 4-vuotias ruuna porskutti keulassa selvässä johdossa maaliin saakka ja voitti ajalla 16,7/3120m. Captain Cloud kiersi takasuoralla johtavan tuntumaan ja oli kakkonen.

- Explosive Secretiltä odotettiin enemmän tänään, ja Heavy Secretin osalta toivottiin hyvää sijoitusta. Mutta molemmat voittivat, ihan hieno ilta. Teivaisen kanssa puhuttiin, että Explosive Secterillä voitaisiin ajaa keulasta, ja niin hän teki, Matti Lammela sanoi.

Toto65-pelin päätöskohteessa Tuomas Korvenoja ajoi Ivory Donutin johtopaikalle. Donato Hanoverin ja Ivory Queenin poika vastasi tarpeen mukaan ja piti uhkaajat takanaan.

Santtu Raitala ajoi Antti Ojanperän valmentaman Steffien johtopaikalta avauslähdön voittoon. Mika Mäkelän Viisori hurjasteli kakkoslähdössä voittotuloksen 22,7a/2120m Ari Moilasen ajamana. Disain huolehti kovasta matkavauhdista ja oli hienosti kakkonen.

Miisa Pulkkasen ratsastama Janis Joplin Boko oli ylivoimainen Allomeera Montekypärät -lähdössä. Hannu Korven suojatti voitti ajalla 14,2a/2120m.