Ajankohtaista

Core aloitti Toto65-kierroksen komealla voitolla

ke 17. toukokuuta 2023 21.19.00

Keskiviikkona saatiin nauttia hienosta urheilusta. Vauhdikkaita kamppailuja nähtiin, ja kovaa mentiin.

Core oli suursuosikki Toto65-pelin avauskohteessa. Esa Holopainen onnistui pitämään sisäradalta johtopaikan, vaikka tiukkaa oli. Viisori painoi aluksi päälle. Se meni Coren taakse. Seppo Suurosen valmentama Core porhalsi päätöspuolikkaan 20,5-kyytiä ja voitti varmasti ajalla 25,2/2120m. Lumettaja oli johtavan rinnalta vahva kakkonen. Elan kiri takaa väkevästi kolmanneksi.

- Tarkoitus oli hyödyntää ykkösrata, nippa-nappa saatiin pidettyä keulat. Core on keulassa lunki menemään. Korvat jäivät lopussa vielä kiinni, Holopainen sanoi.

Kakkoskohde oli Hevari Salamakypärät-lähtö. Tuukka Varis karautti So Long Suckersin seiskaradalta keulaan, siihen ratkesi juoksu. Etta Pakkasen valmentama So Long Suckers irtosi lopussa vakuuttavaan voittoon ajalla 14,0a/2120m. Oona Halme ajoi Infiniton aktiivisesti johtohevosen rinnalle ja oli hyvä kakkonen ennen Kyösti Blomeruksen Calistaa.

- Pääsimme mukavasti matkaan, mutta täpärällä oli, että saimme keulat. Valmentajan kanssa keskustelimme taktiikasta, joka onnistui. So Long Suckers on vauhtikestävä, Varis totesi.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Ray Boy esitti väkevän kirin 65-kolmosessa. Googal oli johtohevonen. Hannu Torvinen käänsi Ray Boyn kiriin kolmannesta ulkoa. Ray Boy lennähti hetkessä keulaan ja meni ylivoimaiseen voittoon, Lake’s Diana kiri kakkoseksi.

Etta Pakkasen tallin ilta oli täydellinen. Yippee Ki Yay toi toisen 65-voiton. Hannu Torvisen ajama tamma kaartui johtopaikalla maalisuoralla ja voitti helposti ajalla 15,2a/2120m. A Rm seurasi hyvin kakkoseksi.

Kylmäveristen Pronssidivisioonakarsinnassa paineltiin vauhdilla. Vonkari johti ja Hissun Feeniks ravasi rinnalla. Avauskierros hurjasteltiin 22,3-kyytiä. Santtu Raitalan ajama ja Juha Lindroosin valmentama Vonkari viiletti voittoon ajalla 23,7a/2120m. Hissun Feeniks tsemppasi kakkoseksi.

- Olin koko ajan luottavainen Vonkarin menemiseen. Vauhti oli kovaa, kun Tuomaksen hevonen (Hissun Feeniks) oli meneväinen. Kun on huippuolosuhteet, ja hevoset menivät soljuvasti, niin vauhti oli reipasta, Raitala sanoi.

Hannu Torvinen ajoi 65-päätöskohteessa kolmannen voiton. Hän karautti BWT Gazeaun johtoon avauspuolikkaan jälkeen. Hannu-Pekka Korven valmentama ruuna veti varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 13,6a/2120m. Vermon Suurkimpan Bolt Kronos kiersi matkalla johtohevosen rinnalle. Se tsemppasi hienosti kakkoseksi.

- Tosi hyvät fiilikset kolmen voiton jälkeen, hevoset olivat oikein hyviä, ja myös lähtöpaikat suosivat. BWT Gazeau on iloinen hevonen ja miellyttävä ajaa, Torvinen kommentoi.

Ennen 65-kohteita ajettiin lämminveristen avoin ryhmä, mukana oli neljä kovaa hevosta. Justice Ås oli alussa nopein, se kiisi kärkeen. Tommi Kylliäinen nosti Always Readyn johtohevosen rinnalle kierroksen juoksun jälkeen. Hannu Laakkosen valmentama ja Mikko Laakkosen omistama Always Ready runnoi lopussa ykköseksi ajalla 14,2a/2120m. Hannu ja Mikko Laakkosen omistama Manny Muscle kiri terävästi kakkoseksi.

- Vauhti meni matkalla niin hiljaiseksi, että nostin Always Readyn johtohevosen rinnalle. Se on vahva hevonen menemään myös siltä paikalta, Kylliäinen kertoi.