Ajankohtaista

Cream Candy ja Speedy Norwegian Arvid Åvallin TammaDerbyn karsintavoittajat

ke 26. huhtikuuta 2023 22.13.00

Arvid Åvallin TammaDerbyn karsintavoittajat Emma Väreen Cream Candy ja Kenneth Danielsenin Speedy Norwegian loistivat keskiviikkoillassa.

Arvid Åvallin TammaDerbyn ensimmäinen karsinta juostiin 65-pelin kakkoskohteena. Emma Väre latasi Cream Candyllä keulaan, se oli lähdön ratkaisu. Anna K. Garden juoksi johtohevosen takana ja Over My Shoulder keulahevosen rinnalla. Cream Candy paineli ykköseksi ajalla 13,5a/2120m. Over My Shoulder tsemppasi hyvin kakkoseksi, ja Anna K. Garden tuli johtavan puserossa kolmanneksi. Lake’s Diana, Zara Avenger ja Busy Combo menivät myös finaaliin.

- Cream Candy oli tänään paljon parempi kuin viimeksi, silloin se oli kiimassa ja enimmäkseen haaveili. Jouduin satsaamaan paljon alussa, ja tamma jäi vähän totiseksi keulassa. Maalisuoralla avasin korvat, ja tamma vastasi hyvin, Emma Väre sanoi. Jesse Terkomaa ja Samuli Harju ovat Cream Candyn kasvattajat ja omistajat.

Jukka Torvinen täräytti MAS For Youn keulaan toisessa karsinnassa ohi Speedy Norwegianin. Kenneth Danielsen ei halunnut ajaa johtavan takana, vaan nosti Speedy Norwegianin johtavan rinnalle. MAS For You paineli kolmannen puolikkaan 11,2-kyytiä, ja Speedy Norwegian seurasi. Danielsen painui kärkeen päätöskaarteen lopussa. Speedy Norwegian meni vakuuttavasti ykköseksi ajalla 13,4a/2120m. Blue Ocean nousi kakkoseksi, ja Alma Cotter spurttasi tasaisesta rintamasta kolmanneksi. Magic Madonna, Like di Serafino ja My Way Luxi olivat muut finalistit.

- En halunnut jäädä johtavan taakse, nostin Speedy Norwegianin keulahevosen rinnalle. Tamma meni vahvasti. Tämän kanssa on helppo työskennellä, se tekee aina parhaansa. Se on hyvä palautumaan, voisimme ajaa finaalin vaikka huomenna, Danielsen kertoi. Hannu Laine on Speedy Norwegianin kasvattaja ja omistaja.

Arvid Åvallin TammaDerbyn finaali juostaan Finlandia-viikonloppuna lauantaina 6. toukokuuta. Voittaja saa 24 000 euroa.

Kylmäveristen montélähtö aloitti Toto65-kierroksen. Jenni Kaija tarjosi Valssaukselle hyvän juoksun kärkihevosten tuntumassa. Erkki Jänkälän valmentama Valssaus kiri ykköseksi ajalla 28,8/2140m. Anette Antti-Roikon ohjastama Montsan Vippi kiri sisäkautta kakkoseksi. Jenni Koskelan Maisteri Jutila kiisi kärkeen takasuoralla ja tsemppasi kolmanneksi. Suosikki Sjö Kongen laukkasi lähtösuoralla.

Jukka Torvinen ajoi So Long Suckersin alkumatkalla keulaan 65-nelosessa. Etta Pakkasen valmentama ruuna veti reipasta vauhtia ja viiletti ykköseksi ajalla 14,3a/2120m. Ranch The Rock sai johtavan takaa kiritilaa ja oli hyvä kakkonen. Gyro Gearloose eteni kolmanneksi.

Core oli suursuosikki kylmäveristen mailin ryhmässä, joka oli 65-vitonen. Esa Holopainen ajoi Seppo Suurosen valmennettavan keulaan avauspuolikkaalla. Core porskutti kärjessä 22,3-vauhtia päätöspuolikkaan ja voitti varmasti ajalla 24,4a/1620m. Humiro seurasi johtavan takaa hyvin kakkoseksi.

- Core on nopea, ravivarma ja erittäin fiksu hevonen myös kilpailutilanteessa. Seppo on kilpailuttanut sitä järkevästi, ja siitä voi tulla oikein tosi hyvä hevonen, Holopainen kehui.

Ville Mäkelän valmentama Mr Stahl teki väkevän juoksun 65-pelin päätöskohteessa. Se eteni johtavan rinnalta vakuuttavasti ykköseksi Santtu Raitalan ajamana ajalla 12,6a/1620m. Team Vermon Bolt Kronos nousi hienosti kakkoseksi.

- En ollut huolissani, vaikka jäimme johtavan rinnalle. Mr Stahl lähti tikkaamaan maalisuoralla hyvin, kun Bolt Kronos yritti rinnalle, Raitala sanoi.