Ajankohtaista

Daniel Redén luottavaisena Finlandia-Ajoon

pe 26. huhtikuuta 2019 11.30.00

Euroopan eliittivalmentajiin kuuluva ruotsalainen Daniel Redén saapuu Finlandia-Ajoon Sorbetin kanssa. 8-vuotias Sorbet on tienannut urallaan vajaat viisi miljoonaa kruunua ja aloittanut kauden 2019 vahvasti, sillä viidestä kilpailusta on tullut neljä voittoa ja yksi kakkossija. Tuoreimmassa pääsiäissunnuntain startissa Sorbet oli raskaan juoksun jälkeen väkivahva kakkonen häviten vain niukasti Makethemarkille. Sorbetia ohjastaa Finlandia-Ajossa Örjan Kihlström.

Finlandia-Ajossa Sorbet saa vastaansa maailman ykkösravureihin kuuluvan Readly Expressin, mutta Daniel Redén lähtee suojattinsa kanssa luottavaisena kisaan.

”Readly Express on fantastinen hevonen ja olemme hävinneet sille monta kertaa, mutta Sorbet on kehittynyt valtavasti tänä vuonna. Emme ole luovuttaneet etukäteen”, Daniel Redén korostaa. ”Sorbet on kasvanut mukaan eliittiin. 1609 metriä sopii sille erinomaisesti ja viimeksi Sorbet näytti olevansa huippukunnossa kun oli johtavan rinnalta vahva. Tulen suurin odotuksin Vermoon.”

Redénin tallista on tulossa Vermoon lisäksi Missle Hill, jonka on määrä tehdä Euroopan-debyyttinsä Glenn Kosmos Memorialissa. Nelivuotias Missle Hill on mennyt syntymämaassaan Yhdysvalloissa jo viime kaudella useamman kerran 1.09-alkuisen tuloksen.

”Missle Hill muistuttaa paljon Propulsionia, vaikka onkin paljon pienempi”, Redén vertailee. ”Minulla on sen kanssa suuret odotukset jatkoon, mutta tämä on vain tunnustelustartti ja opetellaan hevosta. Missle Hill on ollut talvesta saakka Ruotsissa, mutta ei ole vielä kilpaillut täällä.”

Viimeinen Finlandia-kutsu julkaistaan perjantaina klo 14.30 Vermon Facebook-sivujen livelähetyksessä.

Finlandia-Ajoon kutsutut ja tulonsa vahvistaneet hevoset:

Pastore Bob

Top Of The World

Readly Express

Eridan

Chief Orlando

Next Direction

Peace Of Mind

Drole De Jet

Sorbet