Ajankohtaista

Deangelo kiri supervauhtia Helsinki-Ajon ykköseksi ja Finlandia-Ajoon

ke 30. maaliskuuta 2022 22.13.00

Aripekka Pakkasen valmentama Deangelo on Finlandia-Ajon hevonen. Se ravasi ykköseksi Helsinki-Ajossa, ja hoitaja Etta Pakkanen sai esitellä Finlandia-kutsua voittajakehässä.

Thai Profit piti sisäradalta johtopaikan. Sahara Peyote rummutti rinnalla. Olli Koivunen seurasi tilannetta Deangelon kärryillä neljäntenä toisen radan jonossa. Deangelo sai loikkarin päälle viimeisellä sadalla metrillä. Se lensi ykköseksi ajalla 12,8a/1620m. Thai Profit ja hyvin kirinyt Tito C.A. olivat tasapäin kakkosina maalissa.

- Alussa vauhti oli hyvää, mutta sen jälkeen mentiin rauhallisemmin. Siinä vaiheessa tuntui, että olemme liian kaukana. Deangelon loppuriuhtaisu oli hurja. Olen oppinut ymmärtämään, että tämä tulee aina viimeisen suoran lujaa. Paikka Finlandiaan on varmasti ansaittu tällä esityksellä, Koivunen sanoi.

- Tuntuu älyttömän hienolta saada kutsu Finlandia-Ajoon. Deangelo on kaikin puolin erittäin miellyttävä hevonen, Etta Pakkanen iloitsi.

Hurjaa vauhtia pidettiin Prix Monté Finlandia -katsastuksessa. Nitro Diablo kiisi keulaan. Van Kronos lähti myös lujaa, ravasi hetken johtavan takana ja nousi sitten rinnalle. Pia-Maria Moilanen karautti Van Kronoksella keulaan kierroksen juoksun jälkeen. Hannu Korven valmentama Van Kronos paineli helppoon voittoon kovalla ajalla 12,8a/1620m. Tellmeastory nousi kakkoseksi.

- Kutsu Prix Monté Finlandiaan on hieno asia. Alussa katsoin, että vauhti menee liian kovaksi, enkä prässännyt. Van Kronos on näyttänyt, että se ihan top-hevonen näissä avoimissa montélähdöissä. Se on kiltti ja hieno ajaa, Pia-Maria Moilanen kertoi.

Kylmäveristen Tammatähti sujui Ciiran Tähden komennossa. Esa Holopainen ajoi Seppo Suurosen tamman johtopaikalle, avauspuolikas oli reipas 24,5-vauhtinen. Ciiran Tähti jätti muut varmasti taakseen ja voitti KK-22 -sarjan lähdön ajalla 27,6a/2620m. Hetviina kiri ulkoratoja kierrellen vahvasti kakkoseksi. Lakan Leija oli hyvä kolmas.

- Ciiran Tähti on ryhdistynyt tosi paljon talven aikana. Se on vankistunut ja pyöristynyt koko hevonen. Tänään se lähti hyvin. Keulapaikalla meillä ei ollut mitään hätää, Holopainen kertoi.

Santtu Raitala ajoi neljä voittoa, joista kolme tuli 65-kohteissa. Jarno Kauhasen Yolo Savoy kiri Raitalan käsissä hurjaa vauhtia ja ehti avauskohteessa ykköseksi. Juho Ihamuotilan Bridge Commander paineli keulaan lähtökiihdytyksen jälkeen ja oli vakuuttava kolmoskohteessa. Leena Sinnemaan Bosse Nice otti neloskohteessa juoksun hallintaan sisäradalta. Kun Raitala antoi menoluvan, Bosse Nice erkani ylivoimaiseen voittoon. Ihamuotilan Mickey Match toi Raitalalle komean kirivoiton ennen 65-kohteita.

Tammasarja 4-6-vuotiaille suomenhevosille oli illan ensimmäinen nimilähtö. Teemu Okkolinin Valyria kiirehti johtopaikalle. 5-vuotias tamma vastasi maalisuoralla Novan Varjoliljan ohitusyritykseen ja vei 3 000 euron ykkösen ajalla 30,2/2120m.

- Valyria on tosi juoksija, siinä on paljon potentiaalia, Okkolin kehui.

Ilta päättyi 5-vuotiaiden suomenhevosten komeatasoiseen lähtöön. V.G. Voitto ja Siirin Valtsu kamppailivat loppusuoralla voitosta. V.G. Voitto laukkasi, ja Petri Laineen Siirin Valtsu eteni ylivoimaiseen voittoon Hannu Torvisen ajamana. Johtopaikkaa pitänyt Pro otti kakkossijan, kun V.G. Voitto hylättiin.