Ajankohtaista

Derby-kenraalissa haetaan asetelmia kohti Suurta Suomalaista Derbyä

ma 1. elokuuta 2022 13.46.00

Vermo Areena palaa keskiviikkoravien näyttämöksi yhden väliviikon jälkeen. Derby-kenraali on illan tähtilähtö. Yhdeksän hienoa 4-vuotiasta kamppailee 2620 metrin matkalla voitosta.

Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Planbee valloitti viime syksynä Kriteriumin. Santtu Raitalan ajama ori hakee nyt kauden ensimmäistä voittoa. Kunto on vahvassa nousussa. Planbee oli Mikkelin 4-vuotislähdössä kakkonen.

Derbyn Kesäsuosikin kärkikaksikko, Salam Aleikun ja American Zakke, on mukana. Zolamani ja Bee Combo ovat näyttäneet kykynsä kovissa ikäluokkalähdöissä. Furiosa Wohlrab ja Mr Stahl olivat kärkipari heinäkuun puolivälissä ajetussa Derby-sarjassa.

Derby-karsinnat juostaan keskiviikkona 24. elokuuta ja Suuri Suomalainen Finaali lauantaina 3. syyskuuta.

Keskiviikkoilta alkaa vauhdikkaalla montélähdöllä. Hannu Korven valmentama Hierro Boko ja Harri Koivusen tallin Question Mark haastavat Nina Petterson-Perklénin kaksikon Target Hoss ja Yes Mickey.

Mielenkiintoa riittää myös kolmannessa lähdössä, jossa 14 aloittelevaa 3-vuotiasta jahtaa uran avausvoittoa. Tero Pohjolaisen valmentama Matteo De Veluwe ja Minna Moilasen Too Fit For You ovat jo painelleet 1.16-vauhtia, Matteo De Veluwe Vermon lähdössä ja Too Fit For You koelähdössä.

Salam Aleikum voitti kesäkuussa Derbyn Kesäsuosikki -lähdön ja lähtee nyt suosikkina Derby-kenraaliin (kuva: Pekka Salonen).