Ajankohtaista

Derby-voittaja on myös Arvid Åvallin TammaDerbyn sankaritar

la 30. huhtikuuta 2022 19.50.00

Magical Princess ja An-Dorra ottivat odotetusti tiukasti yhteen Arvid Åvallin TammaDerbyssä. Pekka Korven ja Tapio Lehtorannan Magical Princess vei 24 000 euron ykkösen ajalla 12,8a/2120m.

Magical Princess piti sisäradalta keulat. Lara Luca laukkasi kiihdytyksessä, eikä pystynyt sekoittamaan alun rynnistystä. Antti Teivainen parkkeerasi An-Dorran johtavan rinnalle. Kierros mentiin 13,7.

Kolmannella puolikkaalla Teivainen painoi kaasua, ja vauhti kiihtyi 10,6-tempoksi. Magical Princess paineli lopulta varmaan voittoon. An-Dorra pinnisti kakkoseksi neljä kymmenystä voittajan takana. Ava di Emelin kiri kolmanneksi.

- Magical Princess tuntui koko ajan tosi hyvältä. Mitään hätää ei ollut kierros jäljellä. Sen jälkeen Antti alkoi painaa päälle. Loppukaarteessa oli tunne, että tämä lähtö voitetaan. Tamma oli jo karsinnassa niin hyväntuntuinen, että se on mennyt starttien myötä eteenpäin. Tammalähtöjä yritetään ajaa ja tietysti Suur-Hollola on tavoite. Emä Magical Queen on siemennetty Calgary Gamesillä ja todettu kantavaksi, Korpi kertoi.

Toto75-kierros alkoi Issakan Valon väkevällä esityksellä. Jussi Suomisen valmentama ori punnersi johtavan rinnalta Jarmo Saarelan ajamana ykköseksi ajalla 26,1a/2620m. Veetuli tsemppasi keulasta hyvin ja oli kakkonen.

Martti Patrakan lahjakkuus Salam Aleikum oli suursuosikki kakkoskohteessa ja kaiken luottamuksen arvoinen. Ari Moilanen taituroi sen takarivistä kärkeen, vaikka vaaranpaikkoja oli. ”Laukkaavia hevosia oli sisäpuolella ja edessä, ja laukka oli lähellä meilläkin”, Moilanen sanoi. Maalisuoralla Salam Aleikum irtosi muista helposti ja voitti ajalla 14,4a/2120m. ”Derby on oriilla tähtäimessä”, valmentaja vahvisti.

Jonna Irrin valmentama Isabel B.R. porhalsi takamatkalta väkevästi tammalähdön voittoon Jukka Torvisen ajamana. Quandary Tile ravasi johtopaikalla ja otti kakkostilan kolmoskohteessa.

Sanna Kiisken Ice Wine oli paras Tammatähdessä, joka oli neloskohde. Ari Moilanen piti sisäradalta johtopaikan. Ice Wine hallitsi ja paineli ykköseksi ajalla 12,8a/1620m. Greta Sisu kiri vahvasti kakkoseksi ohi suosikki Club Nord Elitin, joka juoksi johtohevosen rinnalla.

Ari Moilasen merkeissä jatkettiin vitoskohteessa, joka oli kylmäveristen Tammatähti. N.P. Liitotähti paineli keulaan loppukaarteeseen mentäessä ja porskutti selvään voittoon. Hetviina kiri 40 metrin takamatkalta kakkoseksi ja Suven Sametti kolmanneksi.

Kuutoskohde oli mailin ryhmä, siinä saatiin jättiyllätys. Tuomas Pakkanen ja Luxorious Lord matkasivat neljännessä parissa sisäradalla. Pakkanen löysi kiritilaa, ja 11-vuotias ruuna pinkaisi ykköseksi. Exuberance kiri toiseksi. Johtanut Showtimejackflower kesti kolmanneksi.

Toto75-pelissä ei löytynyt 7 oikein tuloksia.