Ajankohtaista

Dusktodawn Boogie hallitsi Derbyn TammaChampionia

ke 8. kesäkuuta 2022 22.56.00

Kenneth Danielsenin supertamma Dusktodawn Boogie vei 10 000 euron ykkösen Derbyn TammaChampionissa ajalla 13,9a/2120m.

Ennakkoon uumoiltiin, että Magic Madonna menisi alussa keulaan. Danielsen oli asiasta ei mieltä ja kannusti Dusktodawn Boogien johtopaikalle. Pekka Korpi käänsi Magic Madonna johtohevosen taakse. Maalisuoralla Magic Madonna sai kiritilaa. Se tuli lähelle Dusktodawn Boogieta, mutta ohi ei ollut asiaa. Häijään Oriaseman kasvattama Dusktodawn Boogie paineli ykköseksi. Magic Madonna oli hyvä kakkonen. Danielsenin toinen hevonen Speedy Norwegian eteni kolmanneksi.

- Dusktodawn Boogie oli fantastinen. En ollut ennen ladannut näin kovaa starttiin, tänään latasin, ja saimme keulat. Seuraavaksi olisin halunnut ajaa Suur-Hollolan, mutta sinne emme olleet tervetulleita, Danielsen sanoi.

Kivikylä Voimaliiga sujui Morriksen tahdissa. Juha Utala haki johtopaikan heti alkumatkalla. Kari Savolaisen valmentama Morris kiristi vauhtia, kun lähdettiin päätöskierrokselle. Morris hallitsi ja otti kolmannen peräkkäisen voiton ajalla 15,7/3120m. Uccio seurasi johtavan takaa kakkoseksi ja Ahsley Face kolmanneksi. Don Williams nousi takamatkalta neljänneksi.

- Morris irtosi muista lopussa herkästi. Mitään hätää ei ollut. Vikakierroksen annoin sen juosta, Utala kertoi. Kari ja Nina Savolaisen ilta oli huikea, kun myös 3-vuotias Truthisoutthere ravasi voittoon tammojen SE-ajalla 16,9/2620m.

Hanna Lepistön valmentama Dragon’s Eye kiri terävästi toisen Toto65-kohteen parhaaksi. Antti Teivainen ajoi tammalla toisen peräkkäisen voiton.

Juho Ihamuotilan valmentama Mickey Match oli kaiken luottamuksen arvoinen Derby-sarjassa, joka oli 65-kolmonen. Lähtö ajettiin myöhässä, kun rataa kunnostettiin. Santtu Raitala taituroi Mickey Matchin keulaan voltin vitosradalta. Valjakko piti varmasti paikkansa ja voitti ajalla 16,2/2620m. Sultan Maharajah tuli johtavan takana kakkosena maaliin hyvävoimaisena.

- Mickey Match on iso hevonen, mutta se osaa kääntyä näppärästi. Se tuntui keulassa hyvältä ja vastaili tarpeen mukaan, Raitala totesi.

Vonkari oli vanttera Sisusarjassa, Santtu Raitala karautti Juha Lindroosin oriin takamatkan juoksuradalta oitis keulaan. Vonkari kiristi vauhtia loppua kohden ja voitti ylivoimaisesti. Suvelan Rinssi kiri kakkoseksi.

Toto65-kierros päättyi 3120 metrin ryhmään. Tommi Kylliäinen piilotti Gambinon kolmanneksi sisäradan jonoon. Kiritilat löytyivät maalisuoran alussa. Gambino porhalsi väkevästi, ja Ari Pakarinen sai Ruotsissa tuulettaa voittoa. Robertino oli keulasta rehti kakkonen.