Ajankohtaista

Dusktodawn Boogie, Sahara Flames, Kiikku’s Giant, BWT Gazeau, EL Jetpack ja Shackhills Twister voittivat Derby-karsinnat

ke 24. elokuuta 2022 22.41.00

Vuoden paras keskiviikko oli nimensä veroinen. Kuusi Derby-karsintaa ajettiin, ja lähtöjen kaksi parasta nähdään Suuressa Suomalaisessa Derbyssä lauantaina 3. syyskuuta. Voittaja saa 120 000 euroa. Lähtöradat valittiin illan päätteeksi, ratajärjestys löytyy tämän uutisen lopusta.

Näin karsintalähdöt ajettiin:

Kenneth Danielsenin juhlilla aloitettiin karsinnat. Olli Koivunen täräytti Speedy Norwegianin keulaan. Tallikaveri Dusktodawn Boogie eteni rinnalle, ja Kenneth Danielsen ajoi sen johtoon. Dusktodawn Boogie tuli päätöspuolikkaan 11,2-kyytiä ja voitti ylivoimaisesti ajalla 13,5a/2620m. Aika jää kymmenyksen SE-ajasta. Häijään Oriasema on voittajan kasvattaja. Speedy Norwegian seurasi hienosti kakkoseksi, ja toi Danielsenille toisen finaalipaikan. Mr Stahl kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

- Ei se tietenkään ollut toivejuttu, että hevoset menivät samaan karsintaan. Mutta säännöt ovat säännöt. Olli ajoi täydellisesti, ja saimme molemmat finaaliin. Dusktodawn Boogie meni niin helposti, että tarvittaessa olisin voinut ajaa 12,8-tuloksen, Danielsen sanoi.

Suosikin ja tammavoittajan tahdissa jatkettiin myös toisessa karsinnassa. Santtu Raitala ajoi Sahara Flamesin keulaan. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja osa-omistama tamma paineli selvässä johdossa ja oli maalissa ylivoimainen. Voittotulos oli myös 13,5a/2620m. Petra Huhti on voittajan kasvattaja. Markku Niemisen valmentama Time Match kiri Ari Moilasen ajamana kakkoseksi ja finaaliin. Jeroen van Craenin Truly Easy nousi kolmanneksi.

- Sahara Flames ei ole ollut ihan parhaimmillaan kesän aikana. Ihan kaikki olemme Tapion kanssa tehneet viimeisten viikkojen aikana. Rauta-arvot ovat olleet yksi ongelma. Jännitin aika lailla, kun tamma näytti painavan ohjille, Mutta tyyli oli ehkä sitä, kun ajettiin ensimmäisen kerran jenkkikärryillä. Hillitön työ jatkuu seuraavat puolitoista viikkoa, jotta olisimme parhaimmillaan finaalissa”, osaomistaja ja hoitaja Annika Aalto kertoi.

Pekka Korpi ajoi Magic Madonnan keulaan kolmannessa karsinnassa. Hannu Torvinen käänsi Kiikku’s Giantin kiriin johtavan takaa maalisuoralla. Christa Packalénin valmentama Kiikku’s Giant kiri raketin lailla ja singahti ykköseksi ajalla 13,9a/2620m. Susanna Packalén on voittajan kasvattaja. Magic Madonna oli varma kakkonen ja nähdään finaalissa. Amongst Stars kiri kolmanneksi.

- Kävin eilen ajamassa Kiikku’s Giantilla hölkkää, ja huikkasin äidille, että hevonen tuntuu tosi hyvältä. Sitä viimeisteltiin vähän eri lailla eli reippaammin. Vetopalloja ei tarvinnut tänään käyttää. Derby on ollut päätähtäin, hevonen on jaksava, Christa Packalén totesi.

Neloskohteessa voitto jäi kotiradalle, Hannu-Pekka Korven valmentama BWT Gazeau oli ykkönen. Magazine Match juoksi keulassa, mutta se menetti johtopaikan maalisuoran alussa. Ari Moilanen ajoi BWT Gazeaun rohkeasti johtavan rinnalle. Hagalund Trottersin kasvattama ori puristi väkevästi ykköseksi ajalla 14,5a/2620m. Olli Koivusen ajama Stonecapes Ulrica kiri vahvasti kakkoseksi ja finaaliin. Planbee pakitteli alussa hännille ja nousi lopussa kolmanneksi.

- Olen ajanut BWT Gazeaulla pari lähtöä, ja se on tuntunut ihan hyvältä. Viimeksi Porissa jouduimme ajamaan kovaa, jotta päästiin Derbyyn mukaan. Karsinnassa oli ajettava johtavan rinnalle, kun toista rataa vetänyt hevonen juoksi kaukana kärkihevosesta, Moilanen selvitti.

Timo Nurmoksen talliin meni kaksoisvoitto viidennessä karsinnassa. Santtu Raitala ajoi Velvet Goldin avauspuolikkaan jälkeen keulaan. Jorma Kontio karautti El Jetpackillä eteenpäin ja aina kärkeen asti ohi tallikaveri Velvet Goldin. Emp-Investin kasvattama EL Jetpack piti kärkipaikan varmasti maaliin saakka ja voitti ajalla 14,0a/2620m. Velvet Gold tarjosi hyvän haasteen ja oli kakkonen. Emma Väreen Cream Candy oli pirteä kolmas. Nurmoksella oli hieno tiistai-keskiviikko. Ruotsin Derbykarsinnoista meni finaaleihin seitsemän hevosta ja Vermosta kaksi.

- EL Jetpack oli matkasta hieman stressaantunut, mutta esittelyssä se oli jo rauhallisempi. Olin valmistautunut ajamaan myös johtavan rinnalla, mutta pääsimme keulaan asti. Voimia oli maalissa tallella paljon. Uskon paljon EL Jetpackiin, ja ainakin finaalissa pääsemme lähtemään eturivistä”, Kontio hauskutti.

Shackhills Twister oli viimeisen karsinnan suursuosikki ja kaiken luottamuksen arvoinen. Jari Kinnunen ajoi ruunan rauhassa keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Jari ja Jarmo Kinnusen kasvattama Shackhills Twister sai vetää rauhallista vauhtia ja paineli lopussa varmasti voittoon ajalla 15,8a/2620m. MAS For You kiri kakkoseksi ja finaaliin ohi Salam Aleikumin.

- Toivoin, että päästään helpolla, ja näin kävi. Alussa oli ainoa tehtävä pitää Moilanen (Salam Aleikum) ulkopuolella. Tekeminen oli niin helppoa, että Shackhills Twister vähän lopetti juoksemasta. Jouduin ihan vähän muistuttamaan sitä. Voitto tuli helposti. Finaaliin hevonen viilataan entistä paremmaksi, Jari Kinnunen sanoi.

Ennen Derby-karsintoja ajettiin kolme lähtöä. Moilasen perheen suurlupaus Too Fit For You viiletti 3-vuotislähdön voittoon keulasta hienolla tuloksella 15,5/2120m. Ari Moilanen ohjasti ja Minna valmentaa.

Kivikylä Voimaliiga sujui Mr Big Moneyn komennossa. Antti Teivainen haki johtopaikan, ja Mia Lammisen Mr Big Money paineli helposti ykköseksi ajalla 15,0/3120m.

Kylmäveristen enintään 150 000 euroa voittaneiden ryhmässä mentiin reipasta vauhtia. Jari Autio pamautti Enon Vilpin keulaan. Valjakko veti kovaa ja voitti ylivoimaisesti ajalla 23,5a/2120m. Vilkkeen Velmu seurasi kakkoseksi.

Ilta päättyi Hertus-oriin voittoon. Se punnersi Juha Utalan ajamana johtavan rinnalta ykköseksi ohi Strong Caviarin. Christa Packalén on voittajan valmentaja.

K-Supermarket Derby - Suuren Suomalaisen Derbyn ratajärjestys

1 Sahara Flames
2 EL Jetpack
3 Dusktodawn Boogie
4 Shackhills Twister
5 BWT Gazeau
6 Speedy Norwegian
7 Magic Madonna
8 Velvet Gold
9 Kiikku's Giant
10 MAS For You
11 Stonecapes Ulrica

12 Time Match