Ajankohtaista

EL Houdini, African Queen, Marlon Dee ja Touch Me Too TalviCup-karsintojen voittajat

to 4. maaliskuuta 2021 08.03.00

Neljä TalviCupin karsintalähtöä ajettiin keskiviikkona. Karsintalähtöjen kuusi parasta nähdään finaaleissa, jotka ajetaan Superlauantaina 13. maaliskuuta.

Oriiden/ruunien TalviCup-karsinta aloitti Toto65-kierroksen. Avauskierroksella tapahtui paljon, ja monenlaisia hyökkäyksiä nähtiin. Antti Teivainen ajoi suosikki EL Houdinin väkisin keulaan kierroksen juoksun jälkeen, vaikka johtavan rinnalla ravannut Selanne harasi vastaan. Elina Laakkosen EL Houdini piti pintansa ja nappasi neljännen peräkkäisen Vermon voiton. Rainbow Geronimo tarjosi tiukan vastuksen. Tonnerre d’Invene kiri kolmanneksi ohi urhean Selannen. Amazing Tycoon ja Callela Everest menivät myös finaaliin.

Myös toinen karsinta meni Antti Teivaiselle. Marlon Dee haki keulapaikan. Kimmo Kuusiston kovakuntoinen ruuna hallitsi, ja Teivaisella oli helppo työ luotsata Marlon Dee ykköseksi ajalla 15,8a/2120m. Almost One Year kiri takaa kovaa kakkoseksi ohi johtavan takana ravanneen Que Talin. Callela Socrates, Another Trial ja Global Uncommon nähdään myös finaalissa.

Tammojen ensimmäisessä TalviCup-karsinnassa voittaja saatiin radalta 12. Tuomas Korvenoja löysi African Queenille hyvät selät edetä. African Queen nousi neljännelle radalle loppukaarteessa ja kiri ykköseksi ajalla 17,5a/2120m. Ranch Rocky Road taivalsi johtaneen Nashville Nancyn rinnalla ja pinnisti vahvasti kakkoseksi. Simon Angel sai myöhään kiritilaa ja ehti kolmanneksi ennen Nutcrakeria. Bella Bloom ja La Masse Monetaire saivat myös paikat finaaliin.

Toisessa karsinnassa saatiin pikkuyllätys. Hannu Torvisen ajama Touch Me Too kiri takaa vahvasti ja viiletti voittoon ajalla 16,4a/2120m. Anna Sulin on tamman omistaja ja valmentaja. Magnifique Elise lähti etenemään takasuoralla ja pinkoi kakkoseksi. Proud Ms Cantab kiri kolmanneksi. Very Gone Face, Sunlit Treasure ja Ceylon Dream ravasivat myös finaaliin.

SHKL Cupin karsinta typistyi poisjääntien myötä neljän hevosen koitokseksi. Jari Kinnusen ykkösnyrkki Shackhills Twister joutui jäämään pois, mutta voitto meni siitä huolimatta Kinnusen hevoselle. Shackhills Master nousi kierros ennen maalia johtavan rinnalle ja punnersi siitä vakuuttavaan voittoon ajalla 17,7/2120m. Jari ja Jarmo Kinnunen ovat voittajan kasvattajat ja omistajat. Nemea Kato kiri kakkoseksi ohi johtaneen Fantom Factorin.