Ajankohtaista

EL Indeed voitti Espoon Palkinnon

la 18. maaliskuuta 2023 17.47.00

Elina Laakkosen valmentama ja Henna Lehtomäen hoitama EL Indeed voitti Hannu Torvisen ajamana arvostetun tammojen Espoon Palkinnon. 12 000 euron ykkönen tuli ajalla 16,9a/2120m.

Torvinen ei jättänyt mitään sattuman varaan. Hän ajoi EL Indeedin johtopaikalle. Avauskierros mentiin rauhallisesti 19,4-kyytiä. EL Indeed hallitsi ja pinkoi varmasti ykköseksi. Club Nord Elit pinnisti johtavan rinnalta kakkoseksi. Ice Wine juoksi uransa viimeisen kilpailun ja kiri hienosti kolmanneksi.

- EL Indeed lähti hienosti liikkeelle ja piti helposti johtopaikan. Viimeisellä 150 metrillä se irtautui varmasti muista. Tässä lähdössä oli mukana kovimmat tammat, ja EL Indeed näytti, että se kuuluu tähän porukkaan, kertoi Hannu Torvinen, joka ajoi neljä voittoa.

Toto75-kierros alkoi suosikin voitolla. Jarmo Saarela karautti Leo Mönttisen Issakan Valon keulaan kierroksen juoksun jälkeen. Rannan Pomo laukkasi alussa ja jäi hännille. Se kiri väkevästi ja meni maalisuoran alussa jo ohi Issakan Valon, joka tuli uudestaan ja pinnisti ykköseksi ajalla 28,5a/2120m. Rannan Pomo oli urhea kakkonen.

- Rannan Pomo tuli kovaa rinnalle ja ehti ohitse. Meillä oli siinä kohtaa heikko hetki radan osalta. Issakan Valo tuli uudelleen ja meni voittoon, Saarela sanoi.

Tammatähti oli Kohti Kuninkuusraveja -lähtö ja 75-kakkonen. Tutuks kiirehti ensimmäisellä takasuoralla keulaan ohi Volsuman. Santtu Raitala löysi kiritilaa loppukaarteessa, ja Tytti Salonpään valmentama Volsuma pinkoi ykköseksi ajalla 30,4/2120m. Hollaus kiri kakkoseksi ohi Tutuksin. Tutun Impi laukkasi alussa ja toisen kerran maalisuoralla.

- Laitoin aamulla Tommille (Koistinen, osaomistaja) viestiä, että voitaisiin kokeilla ajaa ilman kenkiä. Valmentaja ja omistaja tekivät sen päätöksen. Volsuma tuntui tosi hyvältä. Se teki terhakan kirin, Raitala totesi.

Kolmoskohde oli Pronssidivisioona, siinä saatiin yllätysvoittaja. Kyösti Salojensaaren valmentama Vinci Power kiri takaa vahvasti ykköseksi. Hannu Torvinen ajoi voittotuloksen 17,3a/2120m. Capo kiri kakkoseksi. Knocking Match oli johtavan rinnalta kolmas.

- Jo Turun startista jäi hyvät fiilikset, ja uskoin Vermossa sijoitukseen neljän parhaan joukossa. Kaukana olimme ja jouduimme vielä kiertämään tosi ulkoa, mutta Vinci Power tuli hienosti loppuun. Voitto tuli väljästi, Hannu Torvinen kertoi.

Kylmäveristen KevätCupin finaalissa saatiin loistava voittaja. Henri Bollström otti Kuuselan Wiltterillä ykkösradalta porukan komentoonsa. Hanna Rusasen valmentama 6-vuotias Vieskerin poika lähti omille teilleen maalisuoran alussa ja voitti kymppitonnin ylivoimaisesti ajalla 29,5/2120m. Montsan Vippi kiri takaa kakkoseksi. Laviori tsemppasi kolmanneksi.

- Kuuselan Wiltteri on vähän nahkea toisten takaa, niin viimeksikin. Tänään Hanna (Rusanen) oli saanut hevosen tosi tikkiin. Jo lämmityksen jälkeen odotukset olivat kovat. Kuuselan Wiltteri nousee sarjoissa nopeasti, se on nopea ja ravivarma, Bollström kehui.

Harri Koivusen valmentama Make It Up palasi voittokantaan lämminveristen KevätCupin finaalissa, joka oli 75-vitonen. Olli Koivunen ajoi tarkasti sisärataa. Hän käänsi tamman kiriin loppukaarteessa, ja Make it Up pinnisti kymppitonnin voittoon ajalla 18,1/2120m. Fellaine Zet laukkasi takasuoralla, mutta ehti vielä kakkoseksi. Swan Orden johti, se taisteli hyvin ja oli kolmas maalissa.

- Olosuhteet ovat sellaiset, että hevosen on oltava kunnossa, muuten maitohapot alkavat jyllätä. Make It Up on huippukunnossa, ja luotin omaan hevoseen. Takasuoralla harkitsin hetken nousta toisella radalla, mutta päätin ajaa sisärataa. Se oli oikea ratkaisu, Olli Koivunen kertoi.

Markku Niemisen valmentama Skyfall Shine palasi loistokunnossa tauolta Hopeadivisioonassa, joka oli 75-kuutonen. Hannu Torvinen täräytti Muscle Hillin pojan keulaan. Skyfall Shine hallitsi mielin määrin ja paineli ykköseksi ajalla 16,1a/2120m. Global Beware kiri kolmannesta ulkoa kakkoseksi. Credit To Love oli johtavan rinnalta hyvä kolmas.

- Lähtö oli tasokas, mutta hyvillä fiiliksillä lähdettiin ajamaan. Kun keulaan päästiin, niin päätin, että siitä ajetaan. Skyfall Shine pärjää jatkossa myös avoimissa lähdöissä, Torvinen ennusti.

EL Indeed oli Espoon Palkinnon valtiatar (kuva: Roope Kiviranta).