Ajankohtaista

EL Kazaam ja Ivory Susanne voittivat Uudenmaan Upein -karsinnat

ke 19. huhtikuuta 2023 21.58.00

Perinteisen Uudenmaan Upein -kilpailun karsintoja ajettiin keskiviikkona kaksi, joista kummastakin neljä parasta selvitti tiensä finaaliin. Loppukilpailu ajetaan keskiviikkona 3. toukokuuta.

Ensimmäisessä Uudenmaan Upein -karsinnassa mentiin vauhdilla. Juha Utala ajoi Kiikku’s Nean ohi EL Kazaamin ensimmäisellä takasuoralla. Kiikku’s Nea hurjasteli avauskierroksen 13,5-kyytiä. Ari Moilanen käänsi EL Kazaamin kiriin, ja EMP Investin kasvattama ja omistama Love Youn poika porhalsi varmasti ykköseksi ajalla 14,9/2120m. Yippee Ki Yay kiri kakkoseksi ja Richard Halm kolmanneksi. Kiikku’s Nea kesti neljänneksi ja sai myös finaalipaikan.

- EL Kazaam on hirmulahjakas. Ajoin sitä joskus sen alku-uralla, silloin se oli vielä vähän raakile. Juhan (Utala/Kiikku’s Nea) hevonen painoi takasuoralla niin paljon päälle, ettei hän pystynyt pakittamaan sitä. Sen takia annoin sen mennä keulaan. Voitto tuli helposti, Moilanen sanoi.

EL Kazaam oli ensimmäisen UU-karsinnan varma voittaja (kuva: Pekka Salonen).

Oy Trot Ab:n ja Herttuala Oy:n kasvattama ja Kotihalli Oy:n omistama Ivory Susanne voitti toisen UU-karsinnan. Tuomas Korvenoja karautti Jontte Boyn tyttären keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Rauhallisen avauskierroksen jälkeen Korvenoja kiristi vauhtia, kolmas puolikas mentiin 12,2-tempoa. Ivory Susanne meni ykköseksi ajalla 15,9/2120m. Winner Of Love oli johtavan takaa hyvä kakkonen. Quite Vanity ja Utamaro Kemp ottivat sijat kolme ja neljä ja finaalipaikat.

- Otin alun varmanpäälle. Sen jälkeen laitettiin turboa peliin ja keulaan päästiin. Ivory Susanne on paljon aikuistunut ja kehittynyt, Korvenoja kertoi.

Ivory Susanne hallitsi toista karsintalähtöä keulapaikalta (kuva: Pekka Salonen).

Prix Monté Finlandian katsastuksesta tuli vauhtijuhla, kuten ennakoitiin. Anette Antti-Roiko ajoi Target Kronoksen johtopaikalle. Nina Pettersson-Perklénin valmentama Target Kronos viiletti selvässä johdossa maaliin saakka ja voitti ajalla 13,1a/1620m. Gambling Face seurasi kakkoseksi.

Nina Pettersson-Perklénin tallin juhla jatkui 65-kolmosessa. Bolt Kronos ravasi suurkimppa Team Vermolle voiton. Suosikki Cream Candy joutui alkumatkalla hakemaan kahdesti johtopaikan. Santtu Raitala kierrätti Bolt Kronoksen keulahevosen rinnalle. Maalisuoralla Bolt Kronos pinnisti ykköseksi. Cream Candy taisteli hyvin ja oli kakkonen.

- Tänään nähtiin loistava Bolt Kronos. Uskalsin luottaa siihen, ja ajoin johtavan rinnalle. Tämän startin perusteella Bolt on hyvä ja rehti kilpahevonen. Ison omistajajoukon kannustus kuului maalin kohdalla, Raitala totesi.

Tuomas Korvenoja ajoi toisen 65-voiton neloskohteessa. Hän ajoi Laxvikens Amiralin johtaneen Williamsburgin rinnalle. Maalisuoralla Kotihalli Oy:n Laxvikens Amiral oli selvästi vahvin ja eteni ykköseksi ajalla 13,8a/2120m.

Ville Mäkelän valmentama Roseland oli itse varmuus tammojen volttilähdössä, joka oli 65-vitonen. Santtu Raitala ajoi Roselandin johtopaikalle heti lähtökiihdytyksessä. Voitto tuli vakuuttavasti ajalla 15,6/2120m.

Toto65-pelin päätöskohde oli KK-23 Tammatähti, josta haettiin pisteitä kuningatarkilpailuun. Suosikki Tutuks laukkasi heti alussa. Antti Teivainen taituroi Hulluduunarin takamatkalta toiseen pariin ulos. Pertti Niverin tamma kiri vahvasti ja paineli ykköseksi ajalla 25,7/2140m. M.A. Piste nousi kakkoseksi. Vennelmon Varma sujahti avauspuolikkaalla takamatkalta johtoon ja kesti hyvin kolmanneksi.

- Kyllä Kouvolan Kuninkuusravit on päätähtäin. Hulluduunari oli tänään oikein hyvä jo lämmityksessä. Lyhyt starttiväli sopi sille, Teivainen sanoi.

Keskiviikon ravilähdöt alkoivat kylmäveristen Tuplaa voittosumma -lähdöllä. Jarmo Saarelan ajama Lemmetär kiersi alun hapuilun jälkeen johtohevosen rinnalle. Elli Alfredsin omistama ja valmentama tamma punnersi vahvasti ja meni voittoon ajalla 32,7a/2620m. 4000 euron ykkönen tuplasi voittosumman.

Pekka Korven valmennustalliin meni kaksoisvoitto 3-vuotiaiden SHKL Cupin karsinnassa. Janne Korpi ajoi Quadriofoglion johtopaikalle. Tallikaveri Pekka Korven itsensä ajama Denise Combo seurasi takana. Janne Korpi päästi hevosensa vauhtiin, kun lähdettiin päätöskierrokselle. Quadriofoglio paineli voittoon ajalla 17,2/2120m. Denise Combo seurasi hyvin kakkoseksi ja Victorious Kemp kolmanneksi.

- Viimeksi jäi vähän hampaankoloon, kun Pekka ajoi kirissä ohi. Tänään päätin, että laitetaan toiselle kierroksella niin paljon vauhtia, ettei Pekka pääse yllättämään. Quadriofoglio on tosi lahjakas, siitä tulee oikein hyvä kilpahevonen, Janne Korpi kertoi.

Hevosurheilu Junioritähti oli illan päätöslähtö. Oona Halme ajoi Rocktown Judgen johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Teemu Okkolinin tallin ruuna hallitsi ja voitti ajalla 15,9/2120a. Tuukka Varis ajoi Blue Oceanin johtohevosen rinnalta kakkoseksi.