Ajankohtaista

EM-huumaa neljän lähdön verran ensi keskiviikkona

to 7. lokakuuta 2021 19.14.00

Kokelasohjastajat yhdestätoista maasta kisaavat EM-kullasta keskiviikkona 13.10. Iisalmelainen Riku M. Lindgren, 23, edustaa Suomea.

Kokelaat ohjastavat neljässä osalähdössä. Eniten pisteitä kerännyt ohjastaja saa kultamitalin kaulaansa. EM-osalähdöt ajetaan lähdöissä 1, 3, 5 ja 6. Mestaruusjuhlat ovat viimeisen eli illan yhdeksännen lähdön jälkeen.

Hevoset on jaettu ohjastajille niin, että kaikilla kuskeilla on sekä suosikkeja että yllättäjiä. Harvinaisemman ravimaan Irlannin edustaja Oisin Quill ohjastaa avauslähdössä yhtä suosikeista. Katja Melkon valmentama Easy Silence on Ruotsissa ravannut voiton ja kolme kakkossijaa.

Toisessa osalähdössä Ruotsin Lukas L Svedlund ohjastaa Mister Lanea, joka on menestynyt hyvin. Ranskan Nicolas Richard Brossard ajaa Mikkelissä kakkoseksi juossutta Racing Boyta ja Norjan Lars Fredrik Kolle puolestaan He Is Felixiä, joka on varma kilpailija.

Kaksi EM-osalähtöä ajetaan Toto65-kohteina. Kolmannessa EM-lähdössä on monta viime viikkojen menestyjää. Riku M Lindgren luotsaa yhtä niistä Leo Mönttisen valmentamaa Wishing Dreamsia.

Viimeisessä EM-lähdössä Lindgren pääsee matkaan ykkösradalta Antti Ripatin valmentaman Holy Jackin kanssa. Espanjan Jeronimo Fuster Andreu lähtee matkaan kolmosradalta Marko Lavin tallin One Who Runilla.

Lisää nuoria ohjastajia nähdään Salamakypärät-kilpailusarjassa. Jere Hurme, Patri Filatoff ja Kaisa Mikkola ovat sarjan kärjessä. Lähtö on erittäin hienotasoinen, ja suosikkeja on monta.

Toto65-kierros aloitetaan ja päätetään pitkän matkan lähdöillä. Valtra Sisusarjassa Hallan Poika, Ämpäri, Vappu-Ukko ja kumppanit pinkovat karkuun takamatkan Vonkarilta. Upeaa nousua tehnyt Unique Creation yrittää jatkaa voittoputkeaan Kivikylä Voimaliigassa. Vastusta löytyy: Celsius Evo, Joseph Boko, Arctic Lover, Way To Go ja Sahara Sandstrom ovat kovimmasta päästä haastajia.

EM-kilpailun säännöt ja aiemmat voittajat löytyvät (englanniksi) tästä linkistä.

Kokelasohjastajien EM-kilpailun osallistujat:

🇧🇪 Massimo Arickx - Belgia
🇨🇵 Nicolas Richard Brossard - Ranska
🇭🇺 Peter Erdei - Unkari
🇪🇦 Jeronimo Fuster Andreu - Espanja
🇳🇱 Marciano Hauber - Hollanti
🇳🇴 Lars Fredrik Kolle - Norja
🇩🇰 Nicklas Korfitsen - Tanska
🇫🇮 Riku M Lindgren - Suomi
🇮🇹 Oisin Quill - Irlanti
🇸🇪 Lukas L Svedlund - Ruotsi
🇷🇺 Julia Tarasenko - Venäjä